Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός!

Θοδωρής Βασίλης
Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός!

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης στέκεται στις δυνατές εικόνες της αποθέωσης του Πανιωνίου από τον κόσμο του, στις εμπειρίες που αποκτούν φέτος οι «κυανέρυθροι» με τελικό προορισμό την δική τους Ιθάκη.

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» μας προτρέπει ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημά του Ιθάκη προσπαθώντας παράλληλα να αποτρέψει τον ταξιδιώτη από την απογοήτευση που μπορεί να νιώσει.

Ο δρόμος του Πανιωνίου προς την δικιά του Ιθάκη (οικονομική εξυγίανση και την υπέρβαση με την είσοδο στην πρώτη πεντάδα) είναι μακρύς, με πολλές περιπέτειες και αρκετά εμπόδια, αλλά παράλληλα και με πολλές γνώσεις. Μια τέτοια εμπειρία προς τον τελικό του προορισμό ήταν ο χθεσινός αγώνας με τον Λεβαδειακό.

Το τελικό αποτέλεσμα ελάχιστη σημασία έχει αν δει κανείς την βαθμολογία αφού η ομάδα παραμένει εντός πλέι οφ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν τον κόσμο τους. Η εικόνα στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα ήταν υπέροχη. Ένα γήπεδο να αποθεώνει τα πιτσιρίκια του Μαρίνου Ουζουνίδη λέγοντας έτσι το δικό τους ευχαριστώ για τον φετινό άθλο.

Το ματς μπορεί να στράβωσε από την αρχή, αλλά ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Και αυτό γιατί στο 45' γίνεται το 0-2 μετά από τραγικό λάθος του Κόρμπου, κόβοντας τα πόδια των «κυανέρυθρων». Μέχρι εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος έδειχνε αντανακλαστικά. Με 1-0 πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ανσαριφάρντ, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, πίεσε και δημιούργησε φάσεις για την ισοφάριση.

Το 2-0 έρχεται σε σημείο που σε «σκοτώνει» ψυχολογικά και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει. Στην επανάληψη με παίκτη λιγότερο τα αποθέματα είχαν εξαντληθεί τόσο στο σωματικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό αλλά παρόλα αυτά η ομάδα δεν το παράτησε και μάλιστα είχε δοκάρι με τον Καραμάνο.

Τελικά η ήττα δεν αποφεύχθηκε, το ρεκόρ τριακονταετίας δεν καταρρίφθηκε, αλλά στην τελική και ποιος νοιάζεται γι αυτά με εξαίρεση τους αριθμολάγνους και τους στατικολόγους. Άλλωστε, σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός, και το σίγουρο είναι το φετινό ταξίδι του Ιστορικού θα τους κάνει όλους σοφότερους και στο τέλος όταν φτάσει στην δική του Ιθάκη μόνο χαρές θα έχει να θυμάται από όλη αυτή την διαδρομή.

ΥΓ. Ο Πανιώνιος είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τον διαιτητή Δελφάκη και δικαιώθηκε. Η κόκκινη είναι σωστή, αλλά ο Αρκάς ρέφερι δεν έπραξε το ίδιο στην ανατροπή του Κόρμπου από τον Στάθη, ενώ γενικότερα σφύριζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά προκαλώντας τον εκνευρισμό τόσο των παικτών όσο και της κερκίδας.

ΥΓ1. Όλοι γνωρίζουν τις αντικειμενικές δυσκολίες για να πάρει η ομάδα άδεια (τουλάχιστον για την Ευρώπη, στην Ελλάδα είναι λίγο πιο χαλαροί οι όροι), αυτό δεν σημαίνει ότι η διαιτησία δεν θα πρέπει να δείχνει τον σεβασμό που αναλογεί στον Ιστορικό.

ΥΓ2. Το πείραμα με τον Κόρμπο κεντρικό αμυντικό δεν δείχνει να βγαίνει, αφού ήταν μέσα και στα δύο γκολ του Λεβαδειακού ενώ και με τον Παναιτωλικό υπήρξαν θέματα.

ΥΓ3. Φαίνεται πως τα ευχάριστα νέα για την ομάδα συνεχίζονται, αφού ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι είναι πλέον πιο κοντά στην ανανέωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα