Φέτος με Βούρο, Τσιμίκα. Του χρόνου που θα πέσει η ΕΠΟ…

Φέτος με Βούρο, Τσιμίκα. Του χρόνου που θα πέσει η ΕΠΟ…

  Φέτος με Βούρο, Τσιμίκα. Του χρόνου που θα πέσει η ΕΠΟ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει ένα σχόλιο στο blog του στο Gazzetta για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παίρνει τόσο εύκολα το φετινό πρωτάθλημα, που έχει τη δυνατότητα και βάζει στην αρχική ενδεκάδα παιδιά από την Ακαδημία του, όπως ο Βούρος κι ο Τσιμίκας-κι όχι στις τελευταίες αγωνιστικές…

Πλάκα πλάκα έχουν παίξει από δύο φορές οι δύο μικροί, ο σέντερ μπακ ολόκληρα τα 90λεπτα κι ο αριστερός μπακ ένα  90λεπτο και μία αλλαγή. Κι είναι μεγάλη δουλειά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής αυτά τα παιδιά και σε επίπεδο πρωταθλήματος κι όχι μονο στα πιο εύκολα ματς του Κυπέλλου. Μεγάλη  δουλειά και για τους ίδιους, να έχουν τέτοιες παραστάσεις, αλλά και για το σύλλογο-να βλέπουν δηλαδή οι νεαροί παίκτες των τμημάτων υποδομής, ότι μπορεί να φτάσει κι η δική τους η ώρα και να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Το πόσο σταθερά καλός είναι ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα φαίνεται κι από το ότι ενώ το πρωτάθλημα ουσιαστικά το είχε εξασφαλίσει από τον α΄γύρο (έχοντας από τότε 18 πόντους διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ), ακόμη και στο β΄ γύρο καταφέρνει και κρατάει τη διαφορά αυτή, μολονότι η ΑΕΚ έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές του β΄γύρου, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι η ΑΕΚ έχουν συγκεντρώσει από 22 βαθμούς!  Συγκομιδή που θα ήταν πιστεύω διαφορετική, υπέρ του Ολυμπιακού, μηδέ της διαιτησίας του Καλογερόπουλου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0.

Αλλά τέλος πάντων, με την ΑΕΚ να καίγεται να κάνει διαφορά για τα πλέϊ οφς και τον Ολυμπιακό σίγουρο πρωταθλητή, ακόμη κι έτσι ούτε στο β’ γύρο έχει μπορέσει μέχρι στιγμής κάποια ομάδα να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Γιατί θυμάμαι κάποτε που ο Παναθηναϊκός έλεγε ότι είχε πάρει το πρωτάθλημα του…β΄γύρου!

Μακάρι, πάντως, η ΑΕΚ να μπορέσει του χρόνου να φέρνει καλά αποτελέσματα από τον α΄ γύρο, μακάρι να συνέλθουν κι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, μήπως και γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι λύση να…πέσει ο Ολυμπιακός, για να τον πιάσουν οι άλλοι. Να ανέβουν οι άλλοι είναι η λύση. Γιατί ο Ολυμπιακός σχεδόν κάθε χρόνο το παίρνει και πιο γρήγορα, κι άρα πιο εύκολα, το πρωτάθλημα. Το 2013 με 15 πόντους διαφορά, το 2014 με 17 πόντους διαφορά, το 2015 με 12 πόντους διαφορά και το 2016 με 18 πόντους διαφορά, μέχρι στιγμής.

Αλλά ξέχασα. Τον Οκτώβριο θα πέσει αυτή η παλιοΕΠΟ και θα έρθουν οι δυνάμεις της εξυγίανσης, οπότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα φτιάξει. Και τότε θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Πόσο πιο ανταγωνιστικό άραγε απ΄ ότι το 2002, το 2003, το 2005 και το 2008, όταν είχε κριθεί τελευταία αγωνιστική; Όταν και πάλι το έπαιρνε ο Ολυμπιακός;…

 

Best of internet