Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ 3-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ 3-2

bet365

Με τον εκπληκτικό, Ράσφορντ, να βάζει δύο γκολ και να δίνει ασίστ, η γεμάτη πιτσιρίκια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκησε 3-2 την Αρσεναλ και τις έκανε κομμάτια τις ελπίδες τίτλου.

Οι Gunners έψαχναν τη μεγάλη νίκη που θα τους κρατούσε δυνατούς στη μάχη του τίτλου της Premier League και είχαν καλή ευκαιρία κόντρα στους αποδεκατισμένους Κόκκινους Διαβόλους, όμως πληγώθηκαν από ένα αστέρι του αύριο. Ο 18χρονος επιθετικός, Ράσφορντ, έβαλε δύο γκολ και έδωσε ασίστ χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ. Ο Οζίλ σκόραρε και έδωσε ασίστ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Αρσεναλ που έμεινε 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Λέστερ, ενώ μετά τη νίκη της Τότεναμ επί της Σουόνσι, είναι πλέον στο -3 από τη 2η θέση. Η Γιουνάιτεντ είναι στο -3 από την 4η, Σίτι, που έχει όμως ματς λιγότερο.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει, όμως η Αρσεναλ είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς και άρχισε γρήγορα να ισορροπεί. Στο 7' η εκπληκτική πάσα του Οζίλ βρήκε τον Μονρεάλ αλλά ο Ισπανός μπακ νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα. Ο Ράσφορντ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 13' όταν απέφυγε δύο παίκτες και κέρδισε φάουλ σε καλή θέση αλλά την εκτέλεση του Ντεπάι μπλόκαρε ο Τσεχ. Οι Gunners μετά το 20' έδειχναν ικανοί να διατηρήσουν κατοχή και να χρησιμοποιήσουν όλο το πλάτο του τερέν για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, όμως ένα blackout τριών λεπτών στην άμυνα ήταν αρκετό για να κάνει αφεντικό την Γιουνάιτεντ.

Στο 29' ο Βαρέλα έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυνόμενοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο 18χρονος επιθετικός, Ράσφορντ, τίναξε τα δίχτυα του Τσεχ μέσα από την περιοχή (1-0). Πριν καλά καλά καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι έγινε ο Ράσφορντ 'χτύπησε' ξανά στο 32' αυτή τη φορά με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Λίνγκαρντ από δεξιά, όμως το 2-0 έμεινε μέχρι το 40'. Σε εκείνο το σημείο ο Οζίλ έστειλε με φάουλ τη 18η ασίστ του στη φετινή PL και ο Ντάνι Γουέλμπεκ μείωσε με κεφαλιά σε 2-1.

Στην επανάληψη η Αρσεναλ βγήκε για να παίξει από την αρχή με περισσότερο ρίσκο και αυτό βοήθησε στο να έχει ρυθμό ο αγώνας. Στο 55' ο Ρόχο τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον 18χρονο, Φοσού-Μενσά, και στο επόμενο λεπτό το βολέ του Σνάιντερλεν μέσα από την περιοχή κοντραρίστηκε. Στο 63' ο Βενγκέρ έβαλε τον Ζιρού στη θέση του Γουόλκοτ που είχε μόλις 8 επαφές με την μπάλα στο πρώτο μέρος, όμως στο 65' η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά και πάλι δύο γκολ. Ο Ράσφορντ βγήκε από δεξιά και έστρωσε στον Ερέρα, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Κονσιελνί και πήγε στα δίχτυα του Τσεχ (3-1).

Η απάντηση για τους Gunners ήταν ξανά άμεση, αφού στο 69' ύστερα από την επέμβαση του Ντε Χέα σε σουτ του Γουέλμπεκ, ο Οζίλ με σκαστό σουτ από το πέναλτι έκανε το 3-2. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Αρσεναλ προσπάθησε να δημιουργήσει την πίεση που θα της έδινε τον βαθμό, όμως εκτός από τις κεφαλιές των Ζιρού (80') και Κονσιελνί (86') δεν έκαναν κάτι επικίνδυνο μπροστά στην εστία του Ντε Χέα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χααλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Κάρικ, Μπλιντ, Ρόχο (55' Φοσού-Μενσά), Σνάιντερλεν, Ερέρα (95' Γουέιρ), Μάτα, Λίνγκαρντ, Ντεπάι, Ράσφορντ (80' Γιανουζάι).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Κονσιελνί, Γκάμπριελ, Μπεγιερίν, Κοκλέν (70' Ελνένι), Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες, Γουόλκοτ (63' Ζιρού), Γουέλμπεκ (83' Αϊούμπι).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα