Πως έτσι και δεν... γάνιασε ο ΠΑΟΚ;

Πως έτσι και δεν... γάνιασε ο ΠΑΟΚ;

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Πως έτσι και δεν... γάνιασε ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Νίκος Τζαντζαράς εντοπίζει τρεις βασικές αιτίες στις οποίες αποδίδει το εύκολο απόβραδο στην Τούμπα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και περιμένει... ανθυπομειδιώντας τον διαιτητή του ημιτελικού της Τετάρτης...

Τι συνετέλεσε και ο ΠΑΟΚ δεν... μπουρδουκλώθηκε όπως μας συνήθισε τελευταίως, απέναντι στον Αστέρα; Μετά από τόσο καιρό που δεν είχε νίκη απέναντι στους Αρκάδες και ύστερα από μια... σαρακοστή δίχως νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε, πως... έτσι και η ομάδα του Τούντορ απλοποίησε την ζωή της;

Πως έγινε και ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο στιβαρή εμφάνση εδώ και καιρό, μολονότι Ροντρίγκεζ, Κλάους, Χαρίσης, Μπερμπάτοφ, Ζάιρο, Κωνσταντινίδης δεν μπορούσαν να βοηθήσουν;

Είναι μερικές σκέψεις που μοιάζουν λογικές:

1. Η επιστροφή στον σχηματισμό με τους τρεις στόπερ, παράγει και πάλι θετικές δονήσεις. Η ομάδα το βελεύεται καλύτερα, ιδιαιτέρως εφόσον τα στόπερ και ο τερματοφύλακας δείχνουν να βρίσκουν χημεία και να τελειώνουν το παιχνίδι σχεδόν αλάνθαστοι. Αυτό δίνει σιγουριά στον ΠΑΟΚ να παίξει ψηλότερα, στους πλαϊνούς να φύγουν χωρίς δεύτερες σκέψεις μπροστά και στα χαφ να δημιουργήσουν χωρίς “ενοχές”. Ο Τζαβέλας κάνει έτσι κι αλλιώς φοβερή σεζόν, ο Χατζηισαΐας μοιάζει με την μεταγραφή του χειμώνα, ο Βίτορ γύρισε εντυπωσιακά ορεξάτος κι ο Βελίδης πατά όλο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην περιοχή του.

2. Από τους έξι μεσοεπιθετικούς που είτε ξεκίνησαν είτε μπήκαν ως το 80', ο Μακ στα 25 του ήταν ο... γηραιότερος: Τσίμιροτ, Αντώνης, Πέλκας, Μυστακίδης και Κάτσε είναι οι υπόλοιποι. Κι έξω θυμίζω ήταν Ροντρίγκεζ, Χαρίσης, Ζάιρο, όλοι κάτω των 24. Φρεσκάδα και ταχύτητα ήταν δεδομένο πως υπάρχουν. Φαίνεται πως βρίσκεται και χημεία και ψυχολογία σιγά σιγά. Ο Αντώνης έδειξε πως δικαιούται μια ενεργή θέση του ρόστερ και όχι μια διακοσμητική. Δεν πουλάει την μπάλα, έχει καλή τεχνική και δυο “καλά” πόδια με τα οποία απειλεί. Δεν είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμο, αλλά δεν είναι καθόλου αργός στην σκέψη.

3. Ο Αστέρας έβαλε καλά λεφτά στα ταμεία από την πώληση του Γιάννου, αλλά στην αιχμή της επίθεσης είναι απολύτως ακίνδυνος πια. Ο ΠΑΟΚ πίεσε κι έτρεξε πολύ στο κέντρο, αλλά όλα ξεκίνησαν από την ευκολία που πρόσφεραν οι στόπερ του πίσω. Και με έναν επιθετικό που θα τους ενοχλούσε περισσότερο, ίσως τα πράγματα να ήταν δυσκολότερα για τον δικέφαλο.

Τέρμα λοιπόν τα δύσκολα βράδια για τον ΠΑΟΚ; Όχι ακριβώς... Πρώτα πρώτα γαιτί η σταθερότητα πρέπει να πιστοποιηθεί εκ των υστέρων – δεν προϋπολογίζεται σε μια νεανική ομάδα. Γιατί εκτός από του προαναφερθέντες και οι Χατζηισαΐας, Κίτσιου που ξεκίνησαν κι ο Κοροβέσης που μπήκε αλλαγή είναι ποδοσαφιριστές νεαρής ηλικία, με τα σκαμπανεβάσματα να θεωρούνται προβλεπόμενα. Η στιγμή της λήψης απόφασης, της σωστής επιλογής την κρίσιμη ώρα, είναι αυτή που οδηγεί συχνά – πυκνά σε παιδαριώδη (γι αυτό λέγονται έτσι...) λάθη.

Και αυτά, πληρώνονται. Πληρώθηκαν και πιθανόττα, θα ξαναπληρωθούν. Ο ΠΑΟΚ όμως με μικρά βηματάκια, “έχτισε” επιτέλους μια θετική ψυχολογική συγκυρία, έστω και ενός δεκαημέρου διάρκειας μόλις, ως τον ημιτελικό της Τετάρτης.

Όπου το μόνο που θα έπρεπε να παίζεται στο στοίχημα, είναι αν ο διαιτητής που θα γνωστοποιηθεί την Δευτέρα, μπορεί να ταξιδέψει εκτός... Ελλάδας, αν κατηγορείται για συμμετοχή σε εγληματική οργάνωση ή αν ταξίδευε μικρός με λεωφορεία οργανωμένων οπαδών για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα...

Υγ Στις 22.30, παρέα με τον Δημ. Τσορμπαζόγλου και σε ζωντανές συνδέσεις μέ το ΟΑΚΑ, θα καταπιαστούμε με όλη την αγωνιστική και με το ντέρμπι της Αθήνας. Σε live stream. Κοπιάστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.