Μεγάλη η χάρη της! (vids)

Gazzetta team
Μεγάλη η χάρη της! (vids)

bet365

Η Τσέλσι έκανε την ανατροπή κόντρα στην Σαουθάμπτον (1-2), όμως το... θαύμα συνεχίζει η Λέστερ που με γκολ στο 89' νίκησε την Νόριτς (1-0) και ξέφυγε με +5 στην κορυφή.

Τα απίστευτα πράγματα συνεχίζονται για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι που αυτή τη φορά αντιμετώπισε τον ίδιο της τον εαυτό. Η Νόριτς με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και φουλ άμυνα λίγο έλειψε να πάρει αποτέλεσμα στο King Power Stadium όμως ο Φερνάντο Ουγιόα ήρθε από τον πάγκο και στο 89' έδωσε συνέχεια στην πορεία τίτλου των Foxes που δεν λένε να ξυπνήσουν από το παραμύθι που ζουν. Η Λέστερ με ματς περισσότερο βρίσκεται πλέον στο +5 από τις 2ες Τότεναμ, Αρσεναλ και τις απομένουν μόλις 11 παιχνίδια για να τρελάνει τον πλανήτη και να γράψει μία από τις ιστορίες που δεν θα πεθάνουν ποτέ.

Μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν η Λέστερ είχε κατοχή πάνω από 50% σε αγώνα της PL και τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, με την Νόριτς να της κάνει αυτά που κάνει εκείνη σε όλη την κατηγορία. Η μπάλα ήταν στα πόδια των Foxes, που όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα προϋποθέσεις για γκολ. Στο 13' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά όταν Οκαζάκι και Βάρντι συνδυάστηκαν αλλά το σουτ του Ιάπωνα μπλόκαρε ο Μπένετ. Στο επόμενο λεπτό μετά το γύρισμα του Βάρντι ο Μάρτιν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ και στη συνέχεια οι καθαρές φάσεις ήταν είδος προς εξαφάνιση. Στο 39' η Νόριτς βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Ζερόμ με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία ύστερα από το κόρνερ του Μπρέιντι.

Και στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά, όμως αυτό το επεισόδιο του παραμυθιού είχε happy ending για την Λέστερ. Αφού στο 57' και το 67' ο keeper των Canaries, Ράντι, έκανε επεμβάσεις σε προσπάθειες των Βάρντι και Ολμπράιτον αντίστοιχα, στο 89' δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Οι Foxes έπαιξαν από δεξιά, ο Μαχρέζ βρήκε τον Ολμπράιτον και εκείνος έκανε τη συρτή σέντρα που πέρασε και ο Ουγιό από το δεύτερο δοκάρι έγραψε το τελικό 1-0 μέσα σε πανικό.

Αλλη Τσέλσι!
Τεράστια νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είχε να δεχθεί γκολ 6 αγώνες πέτυχε η Τσέλσι που βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημίχρονο από την Σαουθάμπτον. Οι Αγιοι με νίκη θα μπορούσαν να χτυπήσουν με ανάλογα αποτελέσματα ακόμα και την 4άδα, όμως οπισθοχώρησαν στο δεύτερο μέρος και έχασαν με 1-2 από τους Μπλε που ήταν ανώτεροι στην επανάληψη. Το 7' ο Πέδρο αποχώρησε τραυματίας για να μπει ο Οσκαρ, ο οποίος στο 27' είχε το μοναδικό σουτ on-target για τους Μπλε στα πρώτα 45'.

Για την ομάδα του Κούμαν απείλησε στο 10' ο Λονγκ με κεφαλιά και στο 23' ο Οστιν και στο 34' ο Φρέιζερ Φόρστερ συμπλήρωσε 666 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του κλαμπ που κρατούσε ο Πολ Τζόουνς. Στο 42' ο Λονγκ έκλεψε και έφυγε μόνος με τον Κουρτουά τον οποίο νίκησε με ωραίο σκαφτό τελείωμα (1-0). Στο δεύτερο μέρος είδαμε άλλο ματς, με τους γηπεδούχους να περιμένουν και την ομάδα του Χίντινκ να πιέζει.Στο 53' ο Μίκελ ολομόναχος δεν το πίστεψε και η κεφαλιά του ήταν τραγική και στο 59' η σέντρα του Αζάρ βρήκε τον Ντιέγο Κόστα, όμως το αριστερό στην κίνηση από τον Ισπανό πέρασε άουτ.

Αφού έφτασε τα 708 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, ο Φόρστερ είδε την εστία του να παραβιάζεται στο 75' με το χλιαρό πλασέ-πάσα του Σεσκ προς τον Αζάρ που τελικά πέρασε και πήγε στη γωνία (1-1). Στο 89' η Τσέλσι πήρε τη μεγάλη νίκη με εντυπωσιακή κεφαλιά του Ιβάνοβιτς ύστερα από τη σέντρα του Γουίλιαν. Με τη νίκη αυτοί οι Μπλε είναι στο -7 από την 5η θέση και το Europa League και το -11 από την 4η και το Champions League.

Την καθάρισε ο Αρναούτοβιτς
Οι πιθανότητες παραμονής είναι λίγες για την Αστον Βίλα και λιγοστεύουν κάθε εβδομάδα που περνάει και δεν νικάει. Οπως έγινε, δηλαδή, τώρα καθώς η Στόουκ με δύο γκολ του Αρναούτοβιτς υποχρέωσε τους ουραγούς «χωριάτες» σε ήττα με 2-1. Το ματς έμοιαζε εύκολο για τους γηπεδούχους καθώς είχαν από νωρίς τον απόλυτο έλεγχο, δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες για το γκολ, χωρίς όμως να το πετύχουν στο πρώτο 45λεπτο. Μικρό το κακό αφού πέτυχε αυτό που ήθελε στην επανάληψη, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αρναούτοβιτς. Αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ στο 51' με πέναλτι και πέντε λεπτά αργότερα έκανε και το 2-0 με διπλή προσπάθεια από το... ένα μέτρο, μετά την σέντρα που έγινε από αριστερά. Η Αστον Βίλα προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στο 79' με πλασέ του Μπακούνα εντός περιοχής (2-1) αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς παρά τις προσπάθειες της ως το τέλος.

«Χ»ωρίς γκολ...
Η Γουότφορντ ήθελε τη νίκη για να βελτιώσει κι άλλο τη θέση της στην κατάταξη, η Μπόρνμουθ για να αυξήσει τη διαφορά της από την ζώνη του υποβιβασμού. Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άλλωστε δεν έκαναν και τίποτα για να αξίζουν κάτι παραπάνω από τον βαθμό. Οχι ότι τον άξιζαν κι αυτόν αλλά η Γουότφορντ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έκανε και ειδικά δύο του Ιγκάλο, ο οποίος έκανε... υπερπροσπάθεια για να μην σκοράρει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα