Σαν να μην... γύρισε ο Αλέξις Σάντσες

Σαν να μην... γύρισε ο Αλέξις Σάντσες

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν να μην... γύρισε ο Αλέξις Σάντσες

bet365

Έναν μήνα μετά την επιστροφή του στη δράση και ο Αλέξις Σάντσες μοιάζει να είναι το... φάντασμα του καλού του εαυτού στην Άρσεναλ. Το gazzetta.gr εξηγεί...

Μέχρι εδώ όλα καλά κι ας έλειψε για δύο μήνες με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ δεν έχει επηρεάσει και την διεκδίκηση του τίτλου από τους «κανονιέρηδες» που βρίσκονται στο -2 από την κορυφή έπειτα από 26 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Με... σχεδόν δεδομένο τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 2-0 από τη Μπαρτσελόνα στο «Έμιρεϊτς», η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ καλείται να επικεντρωθεί πλέον στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Κρίσιμο ματς ενόψει της μάχης του τίτλου για την Αρσεναλ, το αυριανό στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 2.35 τιμάται το διπλό στην Expekt.

Ο... ακούραστος Αλέξις Σάντσες, έπειτα από γεμάτη σεζόν και Κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι, επανήλθε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κι έκανε... παπάδες για την Άρσεναλ, μέχρι ν' αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νόριτς στα τέλη Νοεμβρίου.

Και μπορεί να μη χρειάστηκε η δική του συνεισφορά για να έρθει μια... ανέλπιστη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν απουσίαζε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», μπορεί να μην έχει χρειαστεί να δημιουργήσει πολλά γκολ ή να πετύχει και ο ίδιος κάποια στην προσπάθεια του λονδρέζικου συλλόγου να βρεθεί στην κορυφή, φτάνοντας αυτή τη στιγμή σε απόσταση δύο βαθμών, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ γνωρίζει πολύ καλά πως ο Χιλιανός δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του και δείχνει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ακόμα και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στο «Έμιρεϊτς», όσο κι αν έτρεξε, όσο κι αν προσπάθησε, δεν του βγήκε απολύτως τίποτα (μαζί με τον Εζίλ, παίκτες στους οποίους ποντάρει πολλά αυτή η ομάδα) και ο εκνευρισμός του φάνηκε και στις αντιδράσεις του σε κάθε σφύριγμα του Τσουνέιτ Τσακίρ.

Αντικρίζοντας τους αριθμούς του Αλέξις Σάντσες πριν και μετά τον τραυματισμό του, γίνεται ξεκάθαρο και πολύ εύκολα φανερό ότι ο Αλσατός κόουτς της Άρσεναλ ακόμα τον... περιμένει να γυρίσει, αφού ναι μεν υπάρχει τ' όνομά του στην 11άδα και στα πλάνα του προπονητή, αλλά ο διεθνής άσος δείχνει να μην μπορεί ν' ανταποκριθεί στα όσα του ζητάει ο κόουτς ή ακόμα και στις δικές του σκέψεις για τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο ή για τις εμπνεύσεις που δεν του βγαίνουν.

Πριν τον τραυματισμό τουΜετά τον τραυματισμό του
Παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις207
Γκολ91
Ασίστ51
Λεπτά ανά γκολ175486
Λεπτά ανά δημιουργία γκολ4435
Ακρίβεια στα σουτ54%41%
Επιτυχία στις ντρίμπλες62%51%

Το σκοράρισμα, είναι κομμάτι που «πονάει» πολύ τους Λονδρέζους τη δεδομένη χρονική περίοδο, με τον Αλέξις Σάντσες να είναι απλά ένα μέρος αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος και για το οποίο πρόβλημα έδειξε ανήσυχος και ο Αρσέν Βενγκέρ μιλώντας στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Δίχως γκολ στα πέντε από τα τελευταία οχτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ζιρού να έχει μείνει για οχτώ αναμετρήσεις χωρίς να βρει το δρόμο για τα δίχτυα και τον Θίο Γουόλκοτ να έχει σκοράρει μόλις μια φορά σε 13 ματς, τα πράγματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αισιόδοξα.Το σκοράρισμα, είναι κομμάτι που «πονάει» πολύ τους Λονδρέζους τη δεδομένη χρονική περίοδο, με τον Αλέξις Σάντσες να είναι απλά ένα μέρος αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος και για το οποίο πρόβλημα έδειξε ανήσυχος και ο Αρσέν Βενγκέρ μιλώντας στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Βέβαια, επειδή πάντοτε υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε νόμισμα, το γεγονός πως η Άρσεναλ με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει, έχει καταφέρει να μη χάσει το... τρένο στην Πρέμιερ Λιγκ κι ας μην κάνει ούτε φέτος το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, είναι θετικό.

Ο τεχνικός της ομάδας έχει κάθε δικαίωμα να έχει παράπονα και από τον Μεσούτ Εζίλ που ενώ έχει μετρήσει 17 ασίστ, πορεύεται για να σπάσει το ρεκόρ των 20 σε μια σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα (επίδοση που διατηρεί ο Τιερί Ανρί) κι έχει καταφέρει να γίνει ο 13ος που ξεπερνάει τη συμμετοχή σε 100 φάσεις για γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει... επίσης εξαφανιστεί.

Στα τελευταία παιχνίδια έχει δώσει μόλις μια ασίστ και ο Εζίλ – αν και ... γνωστός για την έλλειψη σταθερότητας, παρά τα όσα έκανε από την αρχή του πρωταθλήματος – είναι ακόμα ένας που... αναζητείται και τον οποίο περιμένει ο Βενγκέρ να βγει μπροστά για να παλέψει η Άρσεναλ για τον τίτλο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα