Ολυμπιακός: Τα 11+1... κλικ της κατάκτησης του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: Τα 11+1... κλικ της κατάκτησης του πρωταθλήματος

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός: Τα 11+1... κλικ της κατάκτησης του πρωταθλήματος

bet365

Ο Ολυμπιακός έφτασε... σβηστά στην κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματός του και το gazzetta.gr θυμάται την πορεία του μέσα από 11 κλικ!

1. Κόντρα στον Πανιώνιο, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, νικάει 3-0. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Κώστας Φορτούνης ανοίγει το σκορ και... λογαριασμό. Ο Μπουχαλάκης σημειώνει το πρώτο και τελευταία μέχρι τώρα γκολ του μιας και μετά τραυματίστηκε κι ο Ντοσεβί πανηγυρίζει το τελευταίο του ερυθρόλευκο γκολ. Τώρα διαπρέπει με τα ερυθρόλευκα της Σταντάρ Λιέγης.

2. Απέναντι στη Λεβαδειακό, στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας μόνο εύκολα δεν είναι. Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης έρχονται, στο 89' και στο 90'+1' να δώσουν τις λύσεις και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα τους με δυο όμορφα γκολ.

3. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ξάνθη με το ίδιο σκορ. 3-1 λοιπόν από τους Ντουρμάζ και Φορτούνη (2 γκολ).

4. Σεζόν 2011-2012: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Αθήνα από την Τούμπα με την τελευταία του νίκη από την εν λόγω έδρα. Έκτοτε δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο εκεί. Φέτος τα κατάφερε χάρη στους Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε κι ο Σίλβα παίρνει άριστα στο πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι.

5. Ο Ολυμπιακός... σκορπά την ΑΕΚ με 4-0. Ο Μποτία ανοίγει το σκορ, ο Ιντέγε βρίσκει στόχο και πάλι κόντρα σε «δικέφαλο» κι ο Φορτούνης πoυ έρχεται από τον πάγκο στ76' πετυχαίνει άλλα δύο τέρματα για το τελικό 4-0.

6. Στις πρηγούμενες δύο επισκέψεις του στο Περιστέρι δεν είχε καταφέρει να νικήσει, αφού πέρυσι είχε ηττηθεί και την πρηγούνη το ματς έληξε ισόπαλο. Φέτος, με τον Μποτία να σκοράρει δις σε διάστημα 4 λεπτών... καθαρίζει το ματς.

7. Το ντέρμπι της Λεωφόρου πολλοί το περίμεναν. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Η ρήψη της φωτοβολίδας ευθείας βολής στον Φινμπόγκασον κάνει το διαιτητή της αναμέτρησης να μην ξεκινήσει το ματς. Μετά επικράτησε το αδιαχώρητο. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» μέσα σε λίγα λεπτά μετετράπη σε... πεδίο μάχης μεταξύ οπαδών και αστυνoμικών. Ο Ολυμπιακός παίρνει το ματς άνευ αγώνα με 3-0, κάνει το 11 στα 11 και πιάνει το ρεκόρ της «ομαδάρας του Μπούκοβι».

8. Στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός νικάει 4-3 τον Πανθρακικό, με τον Φινμπόγκασον να έχει ασίστ αλλά και το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν πήρε εξάλλου και τις ευκαιρίες που άξιζε. Ετσι άφησε το Λιμάνι το Γενάρη για την Άουγκσμπουργκ με αυτό τοο γκολ στην Ελλάδα - και φυσικά αυτό στην Άρσεναλ!

9. Το απίστευτο σερί των 17 νικών σταματά στα Χανιά, με το 1-1 επί του Πλατανιά. Το αήττητο όμως παραμένει χάρη στο γκολ του Φορτούνη στο 72'.

10. Στα επόμενα τρία ματς με Ξάνθη, ΠΑΣ και ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός κάνει το 3/3 χωρίς να δεχθεί μάλιστα γκολ. Πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να συνεχίσει το αήττητο αλλά ο Βάργκας έχει γνώμη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες μετά την αποβολή του Μποτία και του Μιλιβόγεβιτς.

11. Μάρκο Σίλβα: Αυτός... ευθύνεται για την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Από τα 24 ματς που έχει δώσει η ομάδα του μόνο με Πλατανιά και ΑΕΚ δεν έχει νικήσει. Δεν γίνεται να μην έχει μερίδιο ευθύνης - και για τα καλά και για τα άσχημα.

11+1. «Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι τίποτα», γράφει το περίφο αυτό πανό. Κι ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα έχει τον δικό του ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας. Παντού και πάντα κοντά στην ομάδα τους οι ερυθρόλευκοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα