Ελλάδα, το ποδοσφαιρικό Hot Spot της Ευρώπης

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ελλάδα, το ποδοσφαιρικό Hot Spot της Ευρώπης

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει στο gazzetta.gr για την Ελλάδα που χάνει την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions και του Europa League και ουδείς από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν αντιδρά!

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, η Τσεχία πέρασε την Ελλάδα, στη βαθμολογία της UEFA και πλέον πέσαμε στην 14η θέση της κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι τη μεθεπόμενη περίοδο 2017-2018, όλες οι ελληνικές ομάδες θα αρχίσουν τους αγώνες τους τον Ιούλιο και καμία δεν θα έχει απευθείας πρόκριση στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αυτό μπορεί να συμβεί και από το επόμενο καλοκαίρι εάν η ομάδα που κατακτήσει το Europa League δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της, ακόμα και από τα προκριματικά. Δηλαδή υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο δεδομένος πρωταθλητής Ολυμπιακός να διεκδικήσει μέσω προκριματικών την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση για το 2016/17!

Ασχέτως τι θα συμβεί το καλοκαίρι, το σίγουρο είναι ότι από το 2017-18, ο πρωταθλητής θα μπαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του δρόμου των πρωταθλητών και ο δεύτερος, επίσης στον ίδιο γύρο αλλά στο δρόμο των μη πρωταθλητών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζονται δύο προκρίσεις για να κουνήσουν το σεντόνι στους ομίλους, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα μεταφέρονται στα προκριματικά του Europa League.

Στο Europa League τώρα, οι δύο καλύτερες ομάδες (3η και 4η του πρωταθλήματος) θα ξεκινούν από τον τρίτο προκριματικό και θα χρειάζονται επίσης δύο προκρίσεις για τους ομίλους ενώ η τρίτη θα ξεκινά έναν προκριματικό γύρο νωρίτερα όπως έγινε εφέτος με τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα και αυτό άσχημο σενάριο, θα ισχύσει εφόσον η Ελλάδα διατηρηθεί στην πρώτη 15άδα της βαθμολογίας. Αν πέσουμε πιο κάτω, χάνουμε μία ομάδα και θα βγαίνουν τέσσερις αντί πέντε στην Ευρώπη, ο πρωταθλητής θα χρειάζεται τρεις προκρίσεις για τους ομίλους και ο δεύτερος θα συμμετέχει στα προκριματικά του Γιουρόπα μαζί με άλλες δύο και όχι τρεις ομάδες.

Οπως αντιλαμβάνεστε, το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δυσοίωνο και αντιμετωπίζει μία πραγματικότητα που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει συναντήσει, με την υπαγωγή του ποδοσφαίρου μας στην απομόνωση της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Κι αντί να υπάρχει προβληματισμός στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αυτοί πετούν τον χαρταετό, πολύ πριν έρθει η Καθαρά Δευτέρα.

Ο Ολυμπιακός νοιάζεται μόνο για το πως θα κατακτά αήττητος το πρωτάθλημα, αδιαφορώντας για την ισχύ των αντιπάλων του κι αν το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός ασχολείται περισσότερο με τη διαιτησία και την ΕΠΟ, παρά πως θα φτιάξει ομάδα, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τον τρόπο και τη συνταγή για να φτιάξει μία κανονική ομάδα, ενώ η ΑΕΚ έχει ακόμα άλλα θέματα να λύσει!

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΕΠΟ προσπαθεί μόνο να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία και να μην χάσει τα κεκτημένα στην ομοσπονδία, στη διοργανώτρια αρχή της Super League το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι εάν μπορεί να διοικεί ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 Μποροβήλος και όλοι μαζί, σαν μία αγαπημένη οικογένεια, απλώς θέλουν να διατηρούν ένα υποβαθμισμένο και απαξιωμένο προϊόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος