Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Ο χειρότερος διαιτητής της δεκαετίας, έμεινε απο δυνάμεις ο Ολυμπιακός»

Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Ο χειρότερος διαιτητής της δεκαετίας, έμεινε απο δυνάμεις ο Ολυμπιακός»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Ο χειρότερος διαιτητής της δεκαετίας, έμεινε απο δυνάμεις ο Ολυμπιακός»

bet365

O πρώην προπονητής της Άντερλεχτ, Άαντ Ντε Μος, ο οποίος σχολίασε το χθεσινό ματς για την βελγική ΤV εξήγησε στο gazzetta.gr γιατί αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζοντας τον ρέφερι Χάντερ ως τον χειρότερο της δεκαετίας!

Ο Άαντ Ντε Μος θεωρείται από τους πιο έμπειρους τεχνικούς στην Ολλανδία κοουτσάροντας από το 1982 σε υψηλό επίπεδο (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Βέρντερ, Σταντάρ Λιέγης, Φίτεσε μεταξύ άλλων).

Ο 68χρονος προπονητής έμεινε για τρεις σεζόν στην Άντερλεχτ (1989-1992) κατακτώντας το πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ πέρασε και από την Καβάλα την σεζόν 2009/10.

Ο Ντε Μος σχολίασε την χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άντερλεχτ για λογαριασμό της βελγικής τηλεόρασης, ωστόσο δεν αρνήθηκε να καταθέσει τις επισημάνσεις του για όσα είδε στο gazzetta.gr.

Ο Ολλανδός τεχνικός εστίασε την κριτική του στην φυσική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού, στα λάθη της άμυνας, στην ευθύνη που φέρει ο Ρομπέρτο, αλλά και στην απειρία του Βορεϊορλανδού διαιτητή χαρακτηρίζοντας των ως τον χειρότερο της δεκαετίας!

«Δεν ήταν σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν έτοιμος όπως αποδείχθηκε για να παίξει στην παράταση. Ήταν εμφανές αυτό. Μετά από μία ώρα έβλεπες τους παίκτες του να πέφτουν κάτω. Η ελληνική ομάδα έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα αναφορικά με φυσική κατάσταση δίνοντας το δικαίωμα στην Άντερλεχτ να κυριαρχήσει στη συνέχεια.

Επίσης έγιναν λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μποτία είναι τυχερός που δεν αποβλήθηκε. Επίσης ο διαιτητής ήταν πολύ κακός. Ο χειρότερος που έχω δει σε αγώνα Europa League εδώ και 10 χρόνια».

Ο Ντε Μος στάθηκε στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του Ελαμπνταλαουί, ενώ δεν έμεινε ικανοποιημένος και από τον Κώστα Φορτούνης.

«Εξεπλάγην με το δεξί μπακ του Ολυμπιακού, τον Ελαμπντελαουί. Έκανε αρκετά λάθη. Επίσης ο Φορτούνης δεν ήταν αυτό που περίμενα. Δεν ήταν πολύ καλός. Θεωρώ πάντως πως ο Ρομπέρτο έχει ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε και στα δύο παιχνίδια».

Ο άλλοτε προπονητής του Άγιαξ θεωρεί πως η πρωταρχική ευθύνη για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του Europa League δεν ανήκει στον Μάρκο Σίλβα.

«Όχι, νομίζω πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να σκοράρει στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα στις Βρυξέλλες. Εάν είχε συμβεί αυτό τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Επαναλαμβάνω διαπίστωσα πρόβλημα στη φυσική κατάσταση. Οι παίκτες δεν ήταν έτοιμη για την παράταση και έπεφταν κάτω με κράμπες. Η Άντερλεχτ ήταν πιο φρέσκια».

Ο Άαντ Ντε Μος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην διαιτησία του Βορειοϊρλανδού ρέφερι Άρνολντ Χάντερ.

«Ήταν πολύ κακός, ακατάλληλος. Έβγαλε σχεδόν 10 κίτρινες κάρτες, τι να συζητάμε. Όπως προείπα είναι ο χειρότερος διαιτητής που είδα στο Europa League την τελευταία δεκαετία. Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις για τα σφυρίγματα του».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα