Ξανθόπουλος: «Δεν ήταν προετοιμασμένος καλά ο Ολυμπιακός»

Ξανθόπουλος: «Δεν ήταν προετοιμασμένος καλά ο Ολυμπιακός»

Ξανθόπουλος: «Δεν ήταν προετοιμασμένος καλά ο Ολυμπιακός»

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό αναποτελεσματικό, ενώ είπε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφανίστηκαν όπως τους περίμενε.

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος έκανε την κριτική του στο Μάρκο Σίλβα και στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε στο «ΣΠΟΡ FM 94.6» για:

την κόντρα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ: «Αν δούμε και τα δύο παιχνίδια, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός ήταν αναποτελεσματικός και σε αυτά τα ματς παίζει σημαντικό ρόλο αυτό το κομμάτι. Σαφώς και… παίζουν και οι τερματοφύλακες. Κατά τη γνώμη μου τα γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός προέκυψαν από προσωπικά λάθη. Η Άντερλεχτ είναι μια μέτρια ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε όπως τον περιμέναμε. Από το 60’ και μετά δεν έβγαζε ενέργεια, δεν είχε τρεξίματα. Αυτό το παρουσίασε και με τον Βαλβέρδε, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω ότι δεν έχει ανταγωνισμό από ένα σημείο και μετά. Σε αυτό το σημείο, προς το τέλος του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν εμφανίζεται φρέσκος». 

το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορείς να μπαίνεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να είσαι εφησυχασμένος. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι αν έχασες στην προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ή αν είσαι πρώτος ή δεύτερος ή τρίτος στο πρωτάθλημα. Τα ξεχνάς όλα αυτά όταν μπαίνεις να αγωνιστείς σε τέτοιο παιχνίδι». 

τις ευθύνες που έχει ο Μάρκο Σίλβα και το αν θα ήταν προτιμότερο να μπει νωρίτερα στο παιχνίδι ο Ντομίνγκες: «Ευθύνες έχουν όλοι. Και οι παίκτες και πρώτος από όλους ο προπονητής. Δύο ματς είχε να προετοιμάσει φέτος. Ένα το παιχνίδι με την Άρσεναλ και το άλλο ήταν το χθεσινό. Και σε αυτά η ομάδα απέτυχε. Όταν προχωράει σιγά-σιγά μια ομάδα χτίζει το προφίλ, αλλά για να φθάσεις κάπου έχεις να πάρεις και τέτοια παιχνίδια. Δεν θέλω να κρίνω παίκτες. Μπορούσε να το κερδίσει εύκολα το παιχνίδι, που είχε καλές ευκαιρίες. Ακόμη και στο δεύτερο που δεν ήταν το καλό του, είχε ευκαιρίες. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι δεν είχε διάρκεια. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη όπως θα έπρεπε. Σαφώς πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο προπονητή. Μαθαίνεις από τα λάθη σου, στηρίζεις τον προπονητή και προχωράς». 

το που θα πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι: «Θα πρέπει να πάρει δύο καλά στόπερ. Λέμε ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι σημαντικοί οι δύο κεντρικοί χαφ, αλλά πλέον είναι πολύ σημαντικοί και οι στόπερ». 

την κακή εικόνα των Ιντέγε, Μαζουάκου: «Από τον σεντέρ φορ περιμένεις περισσότερα γκολ. Δεν είναι αποτελεσματικός. Αυτό είναι σίγουρο. Ο Μαζουάκου δεν είναι καλός αμυντικά. Δεν στέκεται καλά, αυτό το έχουμε δει. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, είσαι πρώτα καλός αμυντικά και στη συνέχεια επιθετικά. Αν δεν λειτουργείς καλά σε αυτό το κομμάτι δεν μπορείς να γίνει μεγάλος παίκτης. Μπορεί αν μαζευτεί, να δουλευτεί και να βοηθήσει».

Best of internet