Σήμερα οι εκλογές στην FIFA

Gazzetta team
Σήμερα οι εκλογές στην FIFA

bet365

Η ώρα των εκλογών στην FIFA έφτασε και σήμερα αναμένεται να εκλεγεί ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ στην ηγεσία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η μέρα της διαδοχής του Σεπ Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA έφτασε και λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας, πιθανότατα έναν εκ των Τζάνι Ινφαντίνο και σεΐχη Σαλμάν.

Η σημερινή έκτακτη σύνοδος της FIFA έχει ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου ύστερα από σχεδόν 18 χρόνια παντοκρατορίας του τιμωρημένου με εξαετή αποκλεισμό Μπλάτερ. Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωϊ στη Ζυρίχη και όλα είναι ανοιχτά για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς πλήγμα αποτελεί για τον κ. Ινφαντίνο η φημολογούμενη μεταστροφή Βραζιλίας και Αργεντινής υπέρ του Αραβα σεΐχη.

Οι υποψήφιοι είναι πέντε: Ο Ελβετός Ινφαντίνο που είναι ο γενικός γραμματέας της UEFA, ο σεΐχης Σαλμάν του Μπαχρέιν, ο πρίγκιπας Αλί της Ιορδανίας, ο Γάλλος κ. Ζερόμ Σαμπάνιε και ο Νοτιοαφρικανός κ. Τόκιο Σεξουάλε. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 207 από τις 209 εθνικές ομοσπονδίες, καθώς αυτές του Κουβέιτ και της Ινδονησίας είναι προς το παρόν αποκλεισμένες από το διεθνές ποδόσφαιρο. Για την ανάδειξη του προέδρου από την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων, ενώ για τις επόμενες απλή πλειοψηφία.

Η ψηφοφορία τελικά θα γίνει με κανονικό παραβάν και όχι... διαφανές, καθώς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) απέρριψε χθες και προχθές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων υπέρ ενός διαφανούς χώρου ψηφοφορίας από τους Ζερόμ Σαμπάνιε και πρίγκιπα Αλί αντιστοίχως. Αμφότεροι ισχυρίζονται ότι οι ψηφοφόροι πιέζονται από τις συνομοσπονδίες των ηπείρων τους να αποδείξουν διά φωτογραφιών των ψηφοδελτίων τους τι ψήφισαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα