To άδικο για τον «Στράμα» και η σκληρή πραγματικότητα!

To άδικο για τον «Στράμα» και η σκληρή πραγματικότητα!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
To άδικο για τον «Στράμα» και η σκληρή πραγματικότητα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το άδικο να αμφισβητείται στους πρώτους τρεις μήνες της παρουσίας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι, αλλά και την σκληρή πραγματικότητα , που δεν μπορεί να αποφύγει ο Ιταλός τεχνικός.

O Aντρέα Στραματσόνι αντιμετωπίζει μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Ατρόμητο την έντονη αμφισβήτηση από φίλους του Παναθηναϊκού. Μόλις τρεις μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό ο Ιταλός τεχνικός κατάλαβε, ότι ήρθε σε μία δύσκολη εποχή για την ομάδα. Ο Στραματσόνι δεν μπορεί να έχει την πίστωση χρόνου, που είχε ο προκάτοχός του Γιάννης Αναστασίου. Ο Ελληνας κόουτς ανέλαβε την ομάδα, όταν είχε φθάσει σχεδόν στο μηδέν και η κατάκτηση του κυπέλλου την πρώτη χρονιά του έδωσε μία μεγάλη πίστωση χρόνου και από τον ίδιο τον κόσμο. Αυτό τελείωσε φέτος την τρίτη χρονιά , που ο στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός και η πορεία στην Ευρώπη.

Όλα τελείωσαν, όμως, μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Αναστασίου και έφθασε το τέλος. Το σωστό για τον Στραματσόνι θα ήταν να κριθεί από τη νέα περίοδο. Ολοι οι προπονητές σε όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο, για να κριθούν για το έργο τους πρέπει να μείνουν τουλάχιστον έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας. Ειδικά , όταν πρόκειται για προπονητές, που δεν δουλεύουν στην χώρα τους. Το ότι υπάρχουν –άμεσα –απαιτήσεις από τον Στραματσόνι είναι άδικο , αλλά αποτελεί και πραγματικότητα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού φέτος το πίστεψε από το καλοκαίρι , ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα και θα πετύχει κάτι καλύτερο από πέρυσι στην Ευρώπη. Δεν έγινε τίποτα από τα δύο με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα στην διάρκεια της χρονιάς. Ο κόσμος , όμως, δεν κοιτάζει πρόσωπα, αλλά την ομάδα. Και όταν η ομάδα δεν πάει καλά του φταίνε όλοι. Και δεν τον νοιάζει αν ο προπονητής, που είναι στον πάγκο, έχει μόλις τρεις μήνες. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον Στραματσόνι, από τον οποίο οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες τη νέα περίοδο αν παραμείνει στον πάγκο σύμφωνα με το συμβόλαιο, που έχει και δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από την άλλη και ο ίδιος ο Στραματσόνι δεν έχει προλάβει-για διάφορους λόγους- να εντάξει στην ομάδα όλους αυτούς τους παίκτες , που ήρθαν τον Γενάρη για να ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Και φυσικά δεν φταίει ο Ιταλός για κάποιους παίκτες που βρήκε στο ρόστερ και δεν τους έφερε ο ίδιος. Ουσιαστικά ο Ιταλός τεχνικός κλήθηκε φέτος να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Με παίκτες, που δεν επέλεξε ο ίδιος και με μικρές παρεμβάσεις στην ομάδα, αφού τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα. Από την μία η ομάδα σε αυτό το τρίμηνο δεν απέκτησε σταθερότητα και συνεχίζει μία να φέρνει καλό αποτέλεσμα και μία να χάνει , η να φέρνει ισοπαλία, από την άλλη έχει αρχίσει να δείχνει, ότι πάει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια παρά στην Λεωφόρο.

Και στα εκτός έδρας βέβαια, δεν είσαι σίγουρος και δεν ξεχνάμε την ήττα από τον Ατρόμητο στο κρίσιμο ματς κυπέλλου, αλλά είναι πιο σταθερή η ομάδα σε σχέση με την Λεωφόρο. Με αυτά τα δεδομένα και επειδή η ομάδα φαίνεται ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο μπορεί μετά την ……αυτοκτονία με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο με την ΑΕΚ την Κυριακή. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Στραματσόνι μέχρι το τέλος της σεζόν είναι η καλύτερη διαχείρηση των αγώνων στην διάρκειά τους, έτσι ώστε να βοηθάει την ομάδα να παίρνει νίκες ακόμα και αν δεν παίζει καλά.

ΥΓ: Πολλοί συγκρίνουν τον Πογέτ, που έχει βάλει σε μία τάξη την ΑΕΚ με τον Στραματσόνι. Ο Πογέτ βρήκε μία στρωμένη ομάδα και κυρίως μία ομάδα με καλή ψυχολογία. Ο Στραματσόνι βρήκε μία ομάδα με προβλήματα και κυρίως με καταρακωμένη ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Ακόμα για εκείνη την καλοκαιρινή βραδιά μιλάνε οι παίκτες του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις τους και αυτό τα λέει όλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.