Οι σκέψεις Πογιέτ για τον Παναθηναϊκό

Οι σκέψεις Πογιέτ για τον Παναθηναϊκό

Ο Γκουστάβο Πογιέτ καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει Παναθηναϊκού με δύο σκέψεις στο μυαλό του. Το 4-3-3 με τους ανασταλτικούς ρόλους σε Γιόχανσον-Σιμόες και το 4-4-2 με Αραβίδη και Τζιμπούρ.

Οι σκέψεις Πογιέτ για τον Παναθηναϊκό

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της ΑΕΚ για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Γκουστάβο Πογιέτ καταστρώνει τα πλάνα του και όπως φαίνεται στο μυαλό του υπάρχουν δύο σκέψεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθεί η Ένωση.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στην προπόνηση της Πέμπτης φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πρώτη επιλογή το σύστημα 4-3-3 με τους Άρθρο-Κολοβέτσιο-Λαμπρόπουλο να εναλλάσσονται στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, με τους Μπακάκη και Ντίντακ στα δύο άκρα της άμυνας.  

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προετοιμάζεται η Ενωση. Στο 2.00προσφέρεται στην Expekt  η νίκη των «κιτρινόμαυρων».

Στο χώρο του κέντρου η τριάδα αποτελούνταν από τους Γιόχανσον, Σιμόες και Βάργκας, με τους δύο πρώτους σε καθαρά αμυντικούς ρόλους, με τον Βάργκας να έχει περισσότερο δημιουργικό ρόλο στο παιχνίδι του. Στα άκρα χρησιμοποιήθηκαν οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας με τον Αραβίδη που επιστρέφει από τιμωρία να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Μπορεί το 4-3-3 να είναι η πρώτη επιλογή του Πογιέτ, αλλά την Πέμπτη στο ένα από τα τρία δεκάλεπτα τακτικής που έκανε, χρησιμοποίησε και το 4-4-2 σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τον Τζιμπούρ να είναι αυτός που παίρνει θέση δίπλα στον Αραβίδη. 

Best of internet