Κούγιας: «Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση θα κυνηγήσω την ΕΠΟ»

Κούγιας: «Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση θα κυνηγήσω την ΕΠΟ»

Gazzetta team
Κούγιας: «Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση θα κυνηγήσω την ΕΠΟ»

bet365

Ετοιμος να κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ σε περίπτωση που η ΑΕΛ δεν πάρει αδειδοδότηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι το ζήτημα θα λήξει θετικά για τους "βυσσινί" μέχρι τις 31/03.

Aναλυτικά όσα είπε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ στο Metropolis:

Για όσα είπε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα για την ΑΕΛ και τον Αρη: "Θα σας πω τι λέει η κ. Μαρούπα και τι λέω εγώ, αλλά και τι θα πει το Υπουργείο. Στην Ελλάδα όσοι είναι μέλη θεσμικών οργάνων, δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και καλούνται να αποφανθούν για το πώς θα λειτουργήσει ως κοινωνικό γεγονός. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

Βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια να καθορίζονται πρωταθλητές και ομάδες που πέφτουν κατηγορία από αποφάσεις δικαστηρίων. Διαλύονται ΠΑΕ επειδή το επιθυμούν δικηγόροι ποδοσφαιριστών και αν δεν το θέλουν δεν διαλύονται.

Πολλοί δικηγόροι αγόρασαν τις υποθέσεις από τους ποδοσφαιριστές. Αποζημίωναν τον ποδοσφαιριστή με ένα ποσό και ήθελαν να πάρουν τα χρήματα και να κάνουν καλό στην τσέπη τους. Στη Λάρισα είναι 9,5 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη σε ποδοσφαιριστές που δεν προσέφεραν τίποτα. Με το παλιό καθεστώς δεν θα έπαιρναν τίποτα οι δικηγόροι".

Για τα νομοθετήματα: "Με τις προσβάσεις που έχουν σε κόμματα ή σε νομοθέτες, προσεγγίζουν τον εκάστοτε υπουργό και κάνουν τα νομοθετήματα. Έχουν ποδοσφαιριστές της παλιάς ΠΑΕ Άρης, της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ και πάνε μέσω της ΕΕΑ να εισπράξουν χρήματα της εγγυητικής επιστολής.

Πάνε στην επιτροπή και ισχυρίζονται ότι δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση, ενώ η παλιά ΠΑΕ έχει σταματήσει να κάνει το οτιδήποτε. Μυρίζονται ότι υπάρχουν λεφτά και είναι σίγουροι ότι θα τα πάρουν.

Η κ. Μαρούπα δεν επιλέχθηκε με διαγωνισμό, μέσω κόμματος είναι εκεί που είναι. Λέει ότι θα ανατρέψει τη νομολογία. Κινήθηκα με το σωστό νόμο και το σωστό τρόπο. Δηλαδή, διαλύεται μία εταιρεία εμπορικού σκοπού και μπορεί ο ιδιοκτήτης να συστήσει μια νέα εταιρεία. Κάποιος υπουργός θέσπισε ότι μπορεί να γίνει νέα εταιρεία χωρίς να έχει λυθεί η παλιά, αν περάσουν 30 μήνες".

Για τις αδειοδοτήσεις: "Μου δημιουργεί πρόβλημα στην αδειοδότηση, δεν μπορώ να ανέβω στη Super League. Δεν είναι όλες οι νομικές σκέψεις ίδιες. Μαζί με τον κ. Κοντονή και τον κ. Περάκη καταλάβαμε ότι αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με νόμο.

Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό εισήγηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης να διαγραφούν από το ΓΕΜΗ οι ανενεργές εταιρείες. Τα χρέη που αφορούν το ΙΚΑ και το Δημόσιο πηγαίνουν στους προηγούμενους.

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να συνεχιστεί η εκκαθάριση και να πουληθεί το περιουσιακό στοιχείο του Άρη, κάτι που συμβαίνει στις κοινές Ανώνυμες Εταιρείες. Ο προηγούμενος πρέπει να πληρώσει ΙΚΑ, εφορία, ενώ θα έχει και ποινικά προβλήματα αν δεν πληρώσει τους εργαζομένους.

Οτι συμβαίνει με όλες τις εταιρείες. Μέχρι 31 Μαρτίου θα έχει λυθεί το θέμα. Μέχρι 31 Μαΐου είναι τα περιθώρια για την αδειοδότηση. Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση θα κυνηγήσω την ΕΠΟ, γιατί επέτρεψε να συσταθεί νέα ΠΑΕ, δεν επέτρεψε να γίνει αυτό που κέρδισε η ομάδα μέσα στο γήπεδο".

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα