Tσιώλης: «Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα»

Tσιώλης: «Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα»

Gazzetta team
Tσιώλης: «Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα»

bet365

Ο Σάκης Τσιώλης μιλά στο gazzetta.gr για την μεγάλη επιστροφή του στην ΑΕΛ, τα συναισθήματά του, τις δύο φορές που έφτασε κοντά στον πάγκο των «βυσσινί» και... αποκαλύπτει τα «κλειδιά» της ανόδου.

Οι δρόμοι της ΑΕΛ και του Σάκη Τσιώλη διασταυρώνονται ξανά μετά από 27 χρόνια! Ο έμπειρος τεχνικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της θεσσαλικής ομάδας και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988 ως ποδοσφαριστής, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των «βυσσινί» με στόχο να οδηγήσει το «αλογάκι» εκεί που του αξίζει. Στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ. Ο 57χρονος τεχνικός ανοίγει τα χαρτιά του στο gazzetta.gr και την Έλενα Οικονόμου, μιλά για την συγκίνηση που νιώθει, το πως φαντάζεται την δική του ΑΕΛ σε λίγο καιρό και τα στοιχεία που θα φέρουν το εισιτήριο της ανόδου!

Μετά από 27 χρόνια επιστρέφετε στην ομάδα όπου ζήσατε τις πιο σημαντικές στιγμές της ποδοσφαιρικής σας καριέρας. Πως νιώθετε; Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή στιγμή...

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα,νιώθω συγκίνηση που επιστρέφω στην οικογένεια της ΑΕΛ.Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ερχόμουν πάντα ως αντίπαλος είτε στο Αλκαζαρ είτε στο ΑΕL FC ARENA σε σημαντικά παιχνίδια,πότε με καλά αποτελέσματα πότε με δύσκολα για τη Λάρισα.Η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου όμως δεν σταμάτησε ποτέ να υφίσταται,δύσκολα να ξεχαστούν όσα ζήσαμε εκείνη τη χρυσή δεκαέτια του ’80».

Όλα αυτά τα χρόνια είστε ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, δουλέψατε σε αρκετές ομάδες. Άργησε η ΑΕΛ να έρθει σαν προοπτική ή το καλό πράγμα αργεί να γίνει;

«Νομίζω άργησε,αλλά ποτέ δεν είχε βγει από το μυαλό μου η επιστροφή στην ΑΕΛ. Η αλήθεια είναι ότι δύο φορές φτάσαμε πολύ κοντά η μία ήταν με τον κ.Πήλαδακη αλλά δυο μέρες πριν είχα δώσει το λόγο μου στον ΑΡΗ και η δεύτερη με τον κ Πλεξίδα όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή περίμενα την Εθνική ομάδα».

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόταση του Αλέξη Κούγια και να αναλάβετε σε μία κομβική στιγμή το τιμόνι της ομάδας;

«Πρώτα απ’όλα η ίδια η ομάδα ήταν πάντα στο μυαλό μου,δεν έπαψε ποτέ να μην με ενδιαφέρει.Επίσης το γεγονός πως το πρωτάθλημα της football league βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και η ΑΕΛ με κάλεσε να βοήθησω για να πετύχουμε την επάνοδο της ομάδας στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου με τιμά .Καθοριστικό ρόλο όμως έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας ο κ.Αλέξης Κούγιας ,από το πρώτο λεπτό της συνάντησης μας έδειξε πως μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύει σε μένα και θέλω σε αυτό το σημείο να τον ευχαριστήσω, καθώς ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα».

Στόχος της ΑΕΛ είναι φυσικά η άνοδος. Σας αγχώνει η πίεση που υπάρχει ή είναι το... αναγκαίο κακό των ομάδων με μεγάλη ιστορία και σπουδαίους στόχους;

«Στην πίεση μετά από τόσα χρόνια πορείας στα γήπεδα και στους πάγκους έχω συνηθίσει,βλέπετε είναι μέρος της δουλειάς μας.Να σας εξομολογηθώ και κάτι στην ΑΕΛ αισθάνομαι περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης πιθανόν γιατί οι οπαδοί της ομάδας έχουν υψηλές προσδοκίες από μένα.Εδώ στη Λάρισα ο κόσμος ξέρει από καλό ποδόσφαιρο,έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα ,κύπελλα και διακρίσεις στην Ευρώπη».

Σίγουρα έχετε μια πρώτη εικόνα για το ρόστερ της ΑΕΛ.Ποια είναι η άποψη σας;

«Πιστεύω στο ρόστερ της ομάδας πολύ,άλλωστε και η πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής το αποδεικνύει.Η ΑΕΛ για δεκαέννεα αγωνιστικές ήταν στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με εντυπωσιακά στατιστικά».

Τι να περιμένουμε μέσα στο γήπεδο από την ΑΕΛ του Σάκη Τσιώλη; Έχετε δείξει πως είστε ένας τεχνικός με επιθετική φιλοσοφία. Πόσο δύσκολο είναι να περάσετε τα δικά σας «θέλω» σε μία ομάδα και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου;

«Το σημαντικότερο όλων είναι η ομάδα να μην «πειραχτεί».Έχει χτιστεί από το καλοκαίρι πάνω σε ένα στυλ παιχνιδιού,σίγουρα και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα.Θέλω να τονίσω κάτι ,το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και οι απότομες αλλαγές στο στυλ του παιχνιδιού ίσως να μην βοηθήσουν.Στόχος μου είναι σιγά σιγά να παίζει η ΑΕΛ αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της συνδυαστικό , γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Τι είναι αυτό που θέλετε να αλλάξει άμεσα στην ομάδα; Η ψυχολογία μετά την ήττα από τον Παναγιάλειο και την πτώση στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα;

«Είναι θετικό για μας πως δεν θα αγωνιστούμε αυτό το σαββατοκύριακο ,έτσι μας δίνετε η δυνατότητα να δουλέψουμε πιο πολύ και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα μας».

Που θα κριθεί η άνοδος και τι πρέπει να έχει η ΑΕΛ για να τα καταφέρει;

«Η παρουσία μου τόσα χρόνια στα γήπεδα με έχει διδάξει ότι χρειάζεται ψυχραιμία η ομάδα αυτή τη στιγμή,συσπέιρωση και στήριξη.Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και πρέπει ο κόσμος να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες τους. Η δύναμη που δίνουν οι οπαδοί της ΑΕΛ στην ομάδα είναι το πιο δυνατό όπλο που διαθέτουμε στη μάχη της ανόδου».

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι αρκετά σκληρό. Ποια είναι η άποψη σας για τις υπόλοιπες διεκδικήτριες ομάδες της ανόδου;

«Την Κέρκυρα την γνωρίζω πολύ καλά είναι μια ποιοτική ομάδα με οργάνωση και να τονίσω ότι δημιουργήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ .Ο Απόλλων είναι μια ιστορική ομάδα με εμπείρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές . Η ΑΕΛ όμως έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες».

Ο κόσμος υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από εσάς. Τι μήνυμα θα θέλατε να του στείλετε;

«Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που δέχομαι από την ώρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή μου στην ΑΕΛ.Όλοι μαζί θα δώσουμε αυτό τον αγώνα για να οδηγήσουμε την μεγάλη Λάρισα εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα