Ο Σίλβα για το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Σίλβα για το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ (vids)

bet365

Στον Ολυμπιακό θέλουν να συνεχίσουν την Ευρω-παρουσία τους κι αυτό θα γίνει μόνο με πρόκριση επί της Άντερλεχτ! Γι' αυτό ο Σίλβα ζήτησε από τους παίκτες του να είναι αποτελεσματικοί! Καμπιάσο: Υποχρέωση μας να κερδίσουμε.

Συμφωνείτε με τον Καμπιάσο ως προς τα στοιχεία του αγώνα και τις λεπτομέρειες;
"Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί αύριο. Πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη που έγιναν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε αμφιβολία πως μπορούμε να τα καταφέρουμε",

Πως θα ξεκινήσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός και αν ο Καμπιάσο θα βρίσκεται στην 11αδα...
"Σίγουρα όπως λένε και στην Πορτογαλία η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία το πως θα αρχίσουμε. Ιδανικό να βάλουμε 2 γκολ στην αρχή και μετά να πάμε έτσι. Το σημαντικό είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και μετά να έχουμε υπομονή για να κρατήσουμε έτσι το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Το γεγονός πως είναι εδώ ο Καμπιάσο δεν σημαίνει πως θα είναι στους 11. Δεν είναι κριτήριο η συνέντευξη Τύπου. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η γλώσσα, όπως ο Ντα Κόστα την προηγούμενη εβδομάδα που επειδή μιλούσε γαλλικά εξυπηρετούσε την συνέντευξη. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε αυτό".

Προφανώς και γνωρίζετε τις αρνητικές παραδόσεις...
"Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο παρελθόν. Άλλες χρονιές. Δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Μόνο ως στοιχείο που μπορούμε να ανατρέψουμε. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αύριο, στην προετοιμασία μας και στο ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας και στον κόσμο που μας πιστεύει. Τα σημαντικά είναι η απόδοσή μας, η απόδοση του αντιπάλου και το γεγονός πως θα είναι δύσκολο ματς αλλά και ο κόσμος μας και η στήριξή του".

Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδραση και σφυγμό μετά το 1-0 της Αντερλεχτ;
"Συμφωνώ μαζί σας. Μετά το 1-0 μείναμε εκεί και δεν ήμασταν τόσο καταιγιστικοί και καλοί. Το συζητήσαμε και πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί αύριο. Σημαντικό στοιχείο η έδρα μας και ο κόσμος και ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Άντερλεχτ έπαιξε έξυπνα και δίνοντας χώρους εκεί. Εμείς βλέπουμε πως το αυριανό ματς θα έχει άλλες συνθήκες σε σχέση με το 1ο ματς και ότι δεν θα γίνει ότι έγινε στο Βέλγιο".

Σκέφτεστε δίδυμο στο κέντρο Μιλιβόγιεβιτς - Ζντιέλαρ ή την εμπειρία των Καμπιάσο - Τσόρι:
"Όχι δεν έχω διαφορετικά προβλήματα για τις αποφάσεις. Πάντα οι συνθήκες είναι οι ίδιες. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα είναι. Θα είναι οι καλύτεροι παίκτες που θα έχουμε. Περιμένετε μέχρι αύριο. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε ποιά θα είναι η 11άδα".

Πως βλέπετε την ομάδα και την φυσική της κατάσταση;
"Ωραία ερώτηση. Σε σχέση με την φυσική κατάσταση δοκιμάζοντας κάθε μέρα τους παίκτες παρά τις υψηλές απαιτήσεις τους βλέπω κάθε μέρα δυνατούς και έτοιμους να τα δώσουν όλα και το καλύτερο δυνατό. Σε θέμα τραυματισμών έχουμε τραυματίες αλλά είναι τέτοιοι που μπορούν να γυρίζουν γρήγορα. Η φυσική κατάσταση είναι αρκετά καλή. Καλή. Είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση. Είμαστε σε καλό επίπεδο για να παίξουμε σε καλά ματς. Σε προηγούμενα ματς δεν δείξαμε το καλύτερό μας δυνατό πρόσωπο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση. Σε σχέση με τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουμε αύριο μπορώ να σκεφτώ πολλά αλλά θα πω την συγκέντρωση, που είναι πολύ σημαντικό, 2ο στοιχείο η ποιότητα και εννοώ πολύ υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι και 3ο και πιο σπουδαίο το πάθος. Μία ομάδα όταν θέλει το αποτέλεσμα πρέπει να έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, τη νίκη και το τι θέλει να κάνει εκείνη την στιγμή"

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: «ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ»


Ποιό είναι το κλειδί για τη νίκη και την πρόκριση;
"Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Έχει γίνει μόνο ο... μισός από αυτόν τον προκριματικό γύρο. Πρέπει να σκέφτεσαι πως να αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο ματς ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα εμάς μας υποχρεώνει να κερδίσουμε. Να σκεφτούμε μετά το πόσο πρέπει να κερδίσουμε. Εάν σκεφτούμε αλλιώς θα είναι λάθος".

Είναι εντυπωσιακό το πως ζεις το ποδόσφαιρο και πόσο έντονα πανηγυρίζεις τα γκολ.
"Πιστεύω πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξυπνάς με όρεξη και να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Όταν πήρα την απόφαση να έρθω εδώ είχα αποφασίσει να αφοσιωθώ παντού. Ήξερα τις διοργανώσεις που θα παίζαμε. Δεν θα πω ότι με ενδιαφέρουν μόνο τα ευρωπαϊκά ματς. Όλα είναι σημαντικά. Εάν σκεφτώ κάτι άλλο θα φύγω. Έχω έρθει εδώ πρόθυμος και με χαρά για να προσφέρω σε κάθε ματς στην ομάδα".

Η κατοχή που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, οι ευκαιρίες και το εάν σας γεμίζουν αισιοδοξία:
"Ναι είναι φυσικά σημαντικά στοιχεία αυτά αλλά το πιο σπουδαίο είναι να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ματς κάναμε καλή δουλειά και πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση αλλά θα πρέπει να έχουμε ουσία. Πιστεύουμε στην δουλειά μας και είναι σημαντικό να μας πιστεύει και ο κόσμος. Πρέπει να κερδίσουμε και να περάσουμε. Για να γίνει όμως το 2-0 θα πρέπει πρώτα να έρθει το 1-0".

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα