Δίωξη σε Μελισσανίδη, Oλυμπιακό και Κασάμι!

Gazzetta team
Δίωξη σε Μελισσανίδη, Oλυμπιακό και Κασάμι!

bet365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Παϊτίμ Κασάμι παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό! Κλήση και για την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Μία εβδομάδα μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε και παρέπεμψε προς την Επιτροπή Δεοντολογία της ΕΠΟ τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Παϊτίμ Κασάμι. Αμφότεροι για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του αγώνα. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ν' αναφέρεται στην ΕΠΟ και τον Παϊτίμ Κασάμι στην διαιτησία του αγώνα. Και για τους δύο προβλέπεται επιβολή προστίμου (έως και 20.000 ευρώ) και να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους. Παράλληλα με πρόστιμο 20.000 ευρώ κινδυνεύει και ο Ολυμπιακός, καθώς κλήθηκε και η ΠΑΕ για την επίσημη θέση της μετά το παιχνίδι.

Κατά τα άλλα εάν κριθεί πως επίσημη θέση του Κασάμι μέσω των δηλώσεών του μπορεί να είναι και επίσημη θέση των Πειραιωτών υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας για 1 αγωνιστική. Επίσης οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν τον κίνδυνο και για 2 αγωνιστικές σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα κρίνουν απόλυτη υπαιτιότητα και για τον Ελβετό αλλά και για την επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την διαιτησία (άρθρο 25 παρ. 6). Από τον πειραϊκό σύλλογο δεν υπήρξε κάποια αντίδραση σε επίσημο επίπεδο.

Αναλυτικά οι διώξεις:

- Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

- Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα