«Φοβάμαι και τρελαίνομαι με τους τρομοκράτες, αλλά πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Φοβάμαι και τρελαίνομαι με τους τρομοκράτες, αλλά πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος»

bet365

Ο Ελληνοσουηδός χαφ της Γκεντσλερμπιρλιγκί, Πάνος Δημητριάδης μιλάει στο gazzetta.gr για την καριέρα του στην Τουρκία. Ο στόχος της Εθνικής, ο φόβος από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Άγκυρα, ο Φάνης Γκέκας, αλλά και οι παίκτες που κάνουν την διαφορά.

Παραμονές του αγώνα της Γκεντσλερμπιρλιγκί με την Μπεσίκτας, ο Πάνος Δημητριάδης από το ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει καταλύσει η αποστολή της «Γκεντσλέρ», προσπαθεί να ξεχάσει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην τουρκική πρωτεύουσα προκειμένου να επικεντρωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Έχοντας δείξει τα διαπιστευτήρια του σε Σουηδία (με Μπρομαποϊκάρνα και ΑΪΚ Στοκχόλμης) αλλά και στη Νορβηγία (με Σάντεφορντ), το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του παίρνοντας μεταγραφή στον τουρκικό σύλλογο.

Πρόκειται για έναν «δουλευταρά» ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις καταφέρνοντας να φτάσει στο επίπεδο να χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα της Εθνικής Σουηδίας. Στη Σκανδιναβία αγωνίστηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις δημιουργώντας αίσθηση με τις εμφανίσεις. Στην Ελλάδα, ο Γιάνης Μιχαλήτσος κάποτε τον έκοψε από τον Άρη, ενώ ακόμη και σήμερα δεν βρίσκεται καν στα καρνέ των υποψήφιων για την Εθνική.

Ο Πάνος Δημητριάδης, μέχρι στιγμής μετράει 11 συμμετοχές με την Γκεντσλεριμπιρλιγκί στη Super League Τουρκίας, σε μία χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά και συνεχείς αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του τουρκικού συλλόγου.

Ποδοσφαιριστές πάνε και έρχονται, ωστόσο ο Δημητριάδης, μολονότι δεν αγωνίζεται εσχάτως στο αρχικό σχήμα θεωρείται υπολογίσιμος στη Γκεντσλέρ.

Ο πρώην άσος της ΑΪΚ Στοκχόλμης μίλησε στο gazzetta.gr για την ζωή του στην Άγκυρα, το επίπεδο του τουρκικού πρωταθλήματος, τον στόχο του να αγωνιστεί στην Εθνική, τον Φάνη Γκέκα, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που τον έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο.

«Οπωσδήποτε υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα εδώ σε σχέση με τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Ομάδες όπως οι Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι διαθέτουν παικταράδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το κομμάτι που βλέπω ότι το τουρκικό πρωτάθλημα υστερεί είναι στην τακτική. Είναι πιο άναρχο, για αυτό και μπαίνουν πολλά γκολ».

Ο Πάνος Δημητριάδης, ο οποίος είδε τα τελευταία χρόνια την καριέρα του να εκτοξεύεται δεν κρύβει την φιλοδοξία του να φορέσει την φανέλα είτε της Εθνικής Σουηδίας, είτε της Ελλάδας.

«Πάντα είχα και έχω μεγάλους στόχους να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται. Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική. Πιστεύω στις δυνάμεις μου αν και στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη τύχη. Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετούς προπονητές στη διάρκεια της σεζόν με συνέπεια εκεί που ξεκίνησα βασικός να έχω χάσει την θέση μου το τελευταίο διάστημα. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν. Συνεχίζω να παλεύω μέχρι να πάρω μία νέα ευκαιρία από τον προπονητή».

Το οικονομικό αποτελεί δέλεαρ για κάθε παίκτη που αγωνίζεται στη γειτονική χώρα, ωστόσο για τον Δημητριάδη μία καριέρα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο έχει μεγαλύτερη σήμασια από τα χρήματα.

«Ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Έχω υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Αυτή την στιγμή δεν είναι τα πράγματα όπως τα περίμενα, αλλά χρειάζεται υπομονή. Θα δούμε τι θα γίνει. Στην Τουρκία οι ποδοσφαιριστές καλύπτονται οικονομικά, κάτι που ασφαλώς με ικανοποιεί όμως θέλω να εκπληρώσω και τα όνειρα μου. Έχω ακόμα μερικά χρόνια που μπορώ να προσφέρω. Μπορεί να υπάρχει χρήμα εδώ, όμως οι φιλοδοξίες μου είναι πάνω από όλα».

Ο έμπειρος χαφ έχει να πει μόνο καλά λόγια από την αντιμετώπιση των Τούρκων ποδοσφαιρόφιλων κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα, ενώ αναφέρεται και στη συνάντηση του με τον Φάνη Γκέκα.

«Όλα θετικά είναι. Οι Τούρκοι αγαπούν τους Έλληνες και σε κάθε στιγμή στο δείχνουν αυτό. Ακόμη και οι συμπαίκτες μου μιλούν για την Ελλάδα, την αγαπούν και ρωτούν για την ιστορία της αλλά και ποιους προορισμούς θα επισκεφθούν. Ο Γκέκας έχει εξαιρετικό όνομα εδώ. Τον συνάντησα μάλιστα δύο φορές. Αρχικά, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος σε ένα μίνι τουρνουά στην Άγκυρα, όπου μιλήσαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Είναι πολύ καλό παιδί, κάτι το οποίο όλοι ομολογούν στην Τουρκία».

Αναμφίβολα οι τρομοκρατικές ενέργειες που κόστισαν την ζωή σε δεκάδες πολίτες στην τουρκική πρωτεύουσα δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον Πάνο Δημητριάδη.

«Οι Τούρκοι είναι αλλιώς με τους ξένους. Στην περιοχή που μένουμε υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πολύ αστυνομία. Δεν το κρύβω πως φοβηθήκαμε και στις δύο περιπτώσεις όπου σημειώθηκαν τρομοκρατικές ενέργειες. Την πρώτη φορά όπου έχασαν την ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι η απόσταση του γηπέδου μας από το σημείο που έγινε το μοιραίο γεγονός είναι μόλις 10 μέτρα. Εκείνη την ώρα όμως βρισκόμασταν σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων στο προπονητικό μας κέντρο.

Την δεύτερη φορά, πριν από λίγες μέρες ακούσαμε την έκρηξη. Εντάξει, είναι στιγμές που τρελαίνεσαι και φοβάσαι, αλλά κάνεις προπόνηση και το ξεπερνάς, δίχως να συνειδητοποιείς πως μπορεί να κινδυνεύσεις.

Βρισκόμασταν όλοι με τα τηλέφωνα στο χέρι. Επικρατούσε μία παράξενη ηρεμία. Η δεύτερη έκρηξη ήταν πιο δυνατή στο σημείο που βρισκόμασταν. Προσπαθείς να το ξεχάσεις και να συνεχίσεις να κάνεις την δουλειά σου, αλλά δεν είναι εύκολο. Προσπαθώ να μην βγαίνω πολύ. Προπόνηση-σπίτι και αποφεύγω τα σημεία όπου υπάρχει πολύς κόσμος».

Ο ομογενής άσος έπλεξε το εγκώμιο των Σνάιντερ και Ντιέγκο ξεχωρίζοντας τους στα ματς της Γκεντσλερμπιρλιγκί.

«Μου έκανε εντύπωση η Γαλατασαράι στον πρώτο γύρο όπου ηττηθήκαμε με 4-1 σε ένα ματς όπου έπαιξα βασικός, αλλά και η Μπεσίκτας στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1. Πολύ δυνατές ομάδες. Αντίθετα η Φενέρμπαχτσε που πέρασε νικηφόρα από την έδρα μας (σ.σ.: 0-1), δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε. Είναι αυτό που προείπα. Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν την διαφορά σε αυτές τις ομάδες.

Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που με έχουν εντυπωσιάσει και τους οποίους αντιμετώπισα στον αγωνιστικό χώρο ξεχωρίζω τον Σνάιντερ της Γαλατασαράι και τον Ντιέγκο της Φενέρμπαχτσε».

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα