Εβγαλαν…31 οι κοινοί ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Εβγαλαν…31 οι κοινοί ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Σωτήρης Νίνης και Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι οι τελευταίοι, από τους 31 ποδοσφαιριστές, που έκαναν το δρομολόγιο Λεωφόρος – Τούμπα ή αντίστροφα. Δεν τους λες και λίγους…

Ο πρώτος, πάντως, που «άνοιξε το χορό» ήταν ο Μιχάλης Μπέλλης. Αρχικά, είχε παίξει στον Παναθηναϊκό από το 1965 μέχρι το 1969, ακολούθησε μία σεζόν στην Παναχαϊκή, πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ το 1970 ,όπου έμεινε μέχρι να κλείσει την καριέρα του.

Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, συνήθως, το δρομολόγιο ήταν «Τούμπα – Λεωφόρος», αφού τα χρήματα της οικογένειας Βαρδινογιάννη έπαιζαν σημαντικό ρόλο -όχι πάντα τον μοναδικό…- στις αποφάσεις ποδοσφαιριστών, όπως ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Χρήστος Τερζανίδης, ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο Χρήστος Δημόπουλος κ.α.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν το δρομολόγιο «Λεωφόρος – Τούμπα», το ‘ καναν μέσω άλλων ομάδων με πιο τρανταχτή απόδειξη, αυτή του Κώστα Φρατζέσκου, ο οποίος πήγε το 1997, μέσω ΟΦΗ, στον ΠΑΟΚ.

Η πιο πολυσυζητημένη μετακίνηση ήταν αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το καλοκαίρι του 2006, μια μεταγραφή που ουδέποτε αποδέχθηκε συγκεκριμένη μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, που συνέχισε να βλέπει «κόκκινο πανί» τον «Σάλπι» όταν αυτός τέσσερα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Τούμπα.

Ο Χρήστος Δημόπουλος μαζί με τον αδερφό του είναι τα μοναδικά αδέρφια που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες, ενώ ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ο μοναδικός, που έχει περάσει και από τις δύο ομάδες, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής.

Πάμε να δούμε τους 31 που πέρασαν από τις δύο ομάδες και την πορεία τους.

Οι 17 από Παναθηναϊκό σε ΠΑΟΚ: Μιχάλης Μπέλλης, Θανάσης Δημόπουλος, Κώστας Φρατζέσκος, Σπύρος Μαραγκός, Γιώργος Γεωργιάδης, Δημήτρης Μάρκος, Λεωνίδας Βόκολος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Θανάσης Τσίγκας, Σαντόρ Τόργκελε, Κώστας Χαλκιάς, Φίλιππος Δάρλας, Μπράις Μουν, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Νίκος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Νίνης.

Οι 14 από ΠΑΟΚ σε Παναθηναϊκό: Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Άγγελος Αναστασιάδης, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Πέρσι Ολιβάρες, Παντελής Κωνσταντινίδης, Γιώργος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Χρήστος Μελίσσης, Ντάνι Φερνάντες, Βίκτορ Βιτόλο, Γκόρντον Σίλνεντφελντ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα