ΠΑΣ Γιάννινα: Οι τρεις του έδωσαν την ασφάλεια που έψαχνε

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Οι τρεις του έδωσαν την ασφάλεια που έψαχνε

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης στέκεται στο αμυντικό πλάνο του ΠΑΣ Γιάννινα με τους τρεις αμυντικούς που εξουδετέρωσαν τον Αστέρα, αλλά και στην γενικότερη εμφάνιση η οποία μπορεί να αποτελέσει οδηγός για την συνέχεια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέβηκε στην Τρίπολη γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να βγάλει μια αντίδραση μετά τις τρεις σερί ήττες. Άλλη μια ήττα θα μεγάλωνε την γκρίνια και την εσωστρέφεια ειδικά αν αυτή ερχόταν με ανάλογη άσχημη εμφάνιση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και η ομάδα να μην κατέβει με τετράδα πίσω αλλά να αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς με στόχο να μειώσει στο ελάχιστο τα όποια λάθη. Έτσι, ο Σκόνδρας πήγε δίπλα στους Τζημόπουλο-Μιχαήλ με τους Στρούνα και Ναδάλες να αναλαμβάνουν τις δύο πλευρές σε ένα σύστημα 3-5-2.

Η διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανέστατη. Η ομάδα μετά από καιρό έδειξε ξανά την ίδια αμυντική σοβαρότητα, ήταν συμπαγής και η μόνη απειλή του Αστέρα ήταν δύο τρία ακίνδυνα μακρινά σουτ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός ο οποίος έχοντας φέρει στα μέτρα του το ματς έφτασε στο γκολ, αλλά ο Μανιάς σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αντί να πλασάρει προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Μπαντή με συνέπεια να χαθεί ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Αστέρας να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα χωρίς όμως επιτυχία και τον ΠΑΣ να γίνεται περισσότερο επικίνδυνος βλέποντας τους κενούς χώρους των Αρκάδων. Οι Ηπειρώτες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι αλλά υστέρησαν στην τελική πάσα-ειδικά ο Ναδάλες αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη.

Παρόλα αυτά, με εξαίρεση μια φάση με τον Μπερτόλιο στο 84', ο ΠΑΣ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κράτησε σχετικά άνετα τον βαθμό. Ένας βαθμός που είναι ιδιαίτερα σημαντικός, κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας η οποία είχε καταρρακωθεί μετά τις συνεχόμενες ήττες. Επίσης, μετά από καιρό η ομάδα έδειξε σιγουριά πίσω στην άμυνα, Τζημόπουλος και Μιχαήλ ήταν αλάνθαστοι και συνεπικουρούμενοι από τους Σκόνδρα και Περιστερίδη δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Γενικότερα, η ομάδα ήταν καλή ο βαθμός ήταν δίκαιος και πλέον μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να πάει στην Κομοτηνή και να πάρει το διπλό. Άλλωστε καλύτερη ομάδα είναι και είναι στο χέρι της για να το αποδείξει.

ΥΓ. Για την αξία του ο Μανιάς έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται.

ΥΓ1. Οι τρεις πίσω και η αμυντική ασφάλεια που είχε ο ΠΑΣ ίσως να αποτελέσουν τον οδηγό και για τα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς.

ΥΓ2. Η επιστροφή του Τσουκαλά ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, τόσο ως προς το αμυντικό κομμάτι με τα τρεξίματα και τα κλεψίματα, αλλά και στο επιθετικό κομμάτι αφού έχει την πάσα για να ταΐσει τους επιθετικούς.

ΥΓ3. Ένα τεράστιο μπράβο στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν για άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι δίπλα στην ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα