Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Νίκος Μαρούδας
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης τα βρήκε για μια ακόμα φορά σκούρα στο σκοράρισμα και μετά το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχασε νέο έδαφος. Αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Αστέρας Τρίπολης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έδειξε το πρόσωπο που πρέπει για να βρεθεί στα πλέι οφ, με αποτέλεσμα να... κολλήσει στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που πήγε για τον βαθμό στην Τρίπολη και τον πήρε!

Έτσι έπαιξαν

Με το γνωστό του επιθετικό σχήμα κατέβηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας μόλις μία αλλαγή σε σχέση με την 11άδα που είδαμε κόντρα στην Βέροια. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπαντής, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Γιαννούλης, Αλόκο, Ζησόπουλος και Κιτόκο. Στον άξονα αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χαμντανί και Ντούντου, ενώ δεκάρι ήταν ο Μπερτόλο, με τον Στανισάβλιεβιτς στα δεξιά και τον Μάσα στα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιάννου.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης έδωσε βάση στην άμυνά του. Για τον λόγο αυτό κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με ένα άκρως αμυντικό 5-3-2. Ο Περιστερίδης ήτανσ το τέρμα, ο Ναδάλες στα αριστερά της άμυνας, ο Στρούνα στα δεξιά, με τον Σκόνδρα να πλαισιώνει τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν ο Γαρουφαλιάς με τους Γιάκο και Ακόστα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην επίθεση η δυάδα αποτελούταν από τους Ίλιτς και Μανιά.

Από μία φάση σε ένα ήσυχο 45λεπτο

Αρκετά χαμηλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τον Αστέρα να είναι πιο απειλητικός και τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει κυρίως την κόντρα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή του Περιστερίδη, με αποτέλεσμα να μένουν σε κάποια σουτ έξω από την περιοχή κυρίως με τον Μάσα τα οποία δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την εστία του ΠΑΣ.

Μπορεί οι Αρκάδες να ήταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Στο 37' ο Στρούνα βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μανιά που βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπαντή, αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 42', με τον Γιάννου μετά από κεφαλιά πάσα του Μάσα να μην μπορεί να κερδίσει τον Περιστερίδη, στέλνοντας την μπάλα άουτ, με αυτή τη φάση να είναι και η τελευταία του πρώτου 45λέπτου.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη

Δεν είχαμε ιδιαίτερες αλλαγές στην εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αστέρα και πάλι να έχει τον έλεγχο, αλλά τον ΠΑΣ να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην κόντρα. Η μεγάλη ευκαιρία έλειπε σχεδόν σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, όμως η ομάδα των Ιωαννίνων έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Μπαντή, ο οποίος σταμάτησε όσες φορές χρειάστηκε στην κόντρα του αντίπαλους επιθετικούς.

Μια ανάσα από το 1-0 στο 84'

Και εκεί που το παιχνίδι πήγαινε ολοταχώς για 0-0, ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στη νίκη. Ο Τσάβεζ, που ντεμπούταρε με την ομάδα της Τρίπολης, βρήκε τον Μπερτόλιο που έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Περιστερίδης με διπλή προσπάθεια έσωσε.

Κάπως έτσι ο ΠΑΣ πήρε τον σημαντικό βαθμό που ήθελε στην Τρίπολη, ενώ ο Αστέρας για τρίτο σερί παιχνίδι έμεινε μακριά από τα γκολ...

Man of the match: Από τους κορυφαίους του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας του Αστέρα. Ο Μπαντής, κατέβασε... ρολά στο τετ α τετ με τον Μανιά στο πρώτο μέρος, ενώ ήταν εκεί που έπρεπε και όποτε χρειάστηκε αντέδρασε έγκαιρα και σταμάτησε τους επιθετικούς του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αδύναμος κρίκος: Οι επιθετικοί των δύο ομάδων. Ο Μανιάς, που έχασε το άχαστο στο 37', αλλά και ο Γιάννου που εξαφανίστηκε από τους πέντε αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο ύψος του: Καλή εμφάνιση από τον Μάσα, που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Αστέρα όσο αγωνίστηκε, αλλά δεν είχε καμία άλλη βοήθεια.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Μανιάς, που κατάφερε να χάσει το άχαστο τετ α τετ στο 37' και να στερήσει από τον ΠΑΣ το 0-1.

Το στραγάλι: Ο Βαγγέλης Κιοτζένης, δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Σωστές και οι αποφάσεις των βοηθών του (όπως και στο ακυρωθέν γκολ του Γιάννου με την επανέναρξη), ενώ σωστά δεν έδειξε πέναλτι στη φάση του Ίλιτς στο 61'.

Το ταμείο του gazzetta: Ένα παιχνίδι με χαμηλό τέμπο είδαμε στην Τρίπολη. Εκεί ο Αστέρας ήθελε μόνο τη νίκη για να μείνει κοντά στην πρώτη πεντάδα, όμως έδειξε ένα αρκετά μέτριο πρόσωπο και δεν κατάφερε να σκοράρει για ακόμα ένα ματς. Είναι δεδομένο, πως με τέτοιες εμφανίσεις δεν προλαβαίνει το... τρένο των πλέι οφ.

Από την άλλη ο ΠΑΣ πέτυχε τον σκοπό του. Κατέβηκε στην Τρίπολη με σκοπό να κρατήσει το μηδέν, φαίνεται και από το 5-3-2 του Πετράκη, και να κλέψει αν μπορέσει το ματς. Είχε την ευκαιρία να το κάνει, δεν το έκανε, όμως πήρε έναν πάρα πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού, Χαμνταντί, Μπερτόλιο, Μάσα (77’ Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46’ Μούκαμ), Γιάννου (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (63’ Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος (85’ Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα, Στρούνα, Ίλιτς (71’ Τσουκαλάς), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα