Μπάγερν Μονάχου - Ντάρμσταντ 3-1

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου - Ντάρμσταντ 3-1

bet365

Με δύο γκολάρες του Τόμας Μίλερ η Μπάγερν γύρισε το ματς κόντρα στην σκληρή Ντάρμσταντ (3-1) και πάει στην Γιουβέντους με ψυχολογία.

Ζεστή έδειξε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στην Ιταλία για το πρώτο ματς των «16» του Champions League με την Γιουβέντους. Οι Βαυαροί δημηούργησα αμέτρητες ευκαιρίες και ανάγκασαν τον νόμο του ποδοσφαίρου να ισχύσει μόνο για ένα ημίχρονο αφού η Ντάρμσταντ ήταν μπροστά με 0-1 στο πρώτο μέρος. Με ματς περισσότερο η Μπάγερν πήγε τη διαφορά από την δεύτερη, Ντόρτμουντ, στους βαθμούς. Ακόμα ένα γκολ πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έφτασε τα 22 γκολ.

Η Μπάγερν ξεκίνησε από νωρίς να πυροβολεί την εστία του Ματένια και στο 9' το σουτ του Βιδάλ που κόντραρε πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Στο 13' η σουτάρα του Ραφίνια πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι και στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι έκανε την προβολή αλλά ο Ματένια απέκρουσε. Στο 25' ο Ρόμπεν βρέθηκε μόνος από αριστερά αλλά ο Ματένια τον νίκησε και στο 26' μετά τη σέντρα του Σιρίγκου από δεξιά ο Σάντρο Βάγκνερ με κεφαλιά ψαράκι στο πρώτο δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 40' το συρτό του Μίλερ σταμάτησε στον keeper των γηπεδούχων και στο 43' ο Νόιερ απέκρουσε την προσπάθεια του Βάγκνερ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους Ρόμπεν και Κίμιχ είχαν καλές στιγμές όμως ο Ματένια τα κατάφερε και στις δύο περιπτώσεις.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μπάγερν και της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Στο 49' Ρόμπεν και Ραφίνια συνδυάστηκαν και ο Μίλερ έκανε εξαιρετικό κατέβασμα με το στήθος και τελείωμα μετά τη σέντρα του Βραζιλιάνου (1-1). Στο 52' ο Τάσκι είχε κεφαλιά άουτ και στο 53' ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τον Ριμπερί. Η πίεση ήταν απίστευτη από τους Βαυαρούς. ο Λεβαντόφσκι δύο φορές στο 56' δεν τα κατάφερε, στο 58' ο Ρόμπεν από το πέναλτι είδε το σουτ του να κοντράρει και να πηγαίνει έξω και στο 68' ακυρώθηκε γκολ του Πολωνού επιθετικού μάλλον λανθασμένα.

Στο 70' ο Νόιερ έκανε μία από τις μετρημένες επεμβάσεις του στο σουτ του Κέμπε στην κόντρα και οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την Ντάρμσταντ με το ίδιο νόμισμα. Με γκολ στο επόμενο λεπτό. Ο Βιδάλ έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Μίλερ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει φέτος. Υστερα από εκπληκτικό κοντρόλ με το στήθος, όντας πλάτη στην εστία έπιασε ένα ακροβατικό γυριστό και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ματένια για το 2-1. Στο τελευταίο κομμάτι η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει. Στο 75' ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε την κεφαλιά του Ντάγκλας Κόστα, όμως στο 85' νικήθηκε από τον Λεβαντόφσκι μετά τη σέντρα του Ριμπερί από αριστερά. Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος αφού ο Πολωνός έχασε στο 86' την ευκαιρία να σημειώσει ένα ακόμα γκολ.

Η Γκλάντμπαχ το ντέρμπι
Η Γκλάντμπαχ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Κολωνία, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Νταούντ και ας πιέστηκε στο τέλος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 2’ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια με τον Βεντ, πριν ο Νταούντ ανοίξει το σκορ στο 9’. Πανέμορφη προσπάθεια και ασίστ του Ράφαελ, με τον νεαρό μέσο να πλασάρει άψογα για το 1-0! Στιντλ (24’), Νταούντ (39’) και Νόρντβαϊτ (42’) πλησίασαν στο δεύτερο γκολ, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν παρόμοιο, με τον Χορν να κρατάει την Κολωνία στο ματς. Ο νεαρός γκολκίπερ έβγαλε την κεφαλιά του Στιντλ (53’), είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο μακρινό σουτ του Σάκα (54’), ενώ έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 54’, για να δούμε την πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, με την κεφαλιά του Μοντέστ να περνάει ψηλά άουτ. Η είσοδος του Γιόγιτς βελτίωσε την εικόνα της Κολωνίας και ο Σέρβος έφτασε κοντά στο γκολ στο 58’ και στο 62’, όμως είδε τον Ζόμερ να σώζει. Στην πρώτη φάση, μάλιστα, σε διπλή προσπάθεια. Στο 79’ ο Ελβετός είπε «όχι» και στον Λέμαν, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Μοιρασιά στο Βερολίνο
Χέρτα και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Βερολίνο, με τους Λύκους να προηγούνται και να χάνουν τεράστια ευκαιρία να βρεθούν μία ανάσα από την 4άδα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους με τον Σέφερ στο 2’. Η πρώτη κλασική ευκαιρία χάθηκε για τη Χέρτα στο 8’, όταν ο Κάστελς έβγαλε το πλασέ του Ιμπίσεβιτς, ενώ στο 17’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία, όταν μετά την προβολή του Νταρίντα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Νταρντάι είχαν τον έλεγχο, όμως δεν μπόρεσαν να πιέσουν τον Κάστελς, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με το φάουλ του Πλάτενχαρτ (51’), όμως στιγμές αργότερα η Βόλφσμπουργκ πήρε το προβάδισμα. Στο 53’ μετά από γύρισμα του Βιεϊρίνια από δεξιά, ο Σέφερ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, κατέβασε και σούταρε εύστοχα για το 0-1. Η συνέχεια βρήκε τους Λύκους να έχουν το μομέντουμ, όμως μπόρεσαν να απειλήσουν μόνο με δύο μακρινά σουτ του Άρνολντ (56’, 59’), πριν έρθει η ισοφάριση με περιπετειώδη τρόπο.

Στο 60’ μετά από γύρισμα του Χαραγκούτσι, ο Ιμπίσεβιτς πρόλαβε τον Κάστελς, όμως είδε τον Νάλντο να σώζει στην γραμμή. Για κακή τύχη του Βραζιλιάνου, όμως, η μπάλα κατέληξε στον Καλού, που με δυνατό σουτ έκανε το 1-1! Ο ρυθμός ανέβηκε στη συνέχεια, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος, για να δούμε κλασική ευκαιρία, με τον Λουίζ Γκουστάβο να φτάνει μία ανάσα από το γκολ στο 86’ και τον Γιάρσταϊν να κάνει δύο αποκρούσεις στις προσπάθειες των Σέφερ και Βιεϊρίνια στο 87’, για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.

Νίκη παραμονής η Ίνγκολσταντ
Η Ίνγκολσταντ επιβλήθηκε με 2-0 της Βέρντερ και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής, αφήνοντας τους πράσινους στην 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους. Μπορεί να είχαν να σκοράρουν από ανοιχτό παιχνίδι από την 13η αγωνιστική και το σερί συνεχίστηκε για τους εξαιρετικούς στα στημένα Βαυαρούς. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12’ με το Χίμπνερ να σκοράρει από κοντά μετά από φάουλ του Γκρος και αδυναμία της άμυνας της Βέρντερ να απομακρύνει.

Οι παίκτες του Σκρίπνικ χρειάστηκα λίγα λεπτά, για να συνέλθουν από το σοκ, όμως σε ολόκληρο το πρώτο μέρος δημιούργησαν μόλις μία ευκαιρία με τον Ούτζα (27’). Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ οργανωμένα, όμως οι πράσινοι παραλίγο να φτάσουν στην ισοφάριση στο 52’, όταν η κεφαλιά του Γκρίλιτς πέρασε λίγο άουτ. Το ματς ήταν ανοιχτό στη συνέχεια, όμως οι φάσεις ελάχιστες, καθώς οι Βαυαροί έπαιξαν πολύ συγκεντρωμένα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 90’ για να σφραγίσει τη νίκη της η Ίνγκολσταντ, όταν ο Γιαταμπαρέ ανέτρεψε τον Μπάουερ εντός περιοχής και Χίντερζεερ έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Ζωντανή η Χόφενχαϊμ
Παρότι βρέθηκε να χάνει η Χόφενχαϊμ πέτυχε σημαντική εντός έδρας νίκη κόντρα στην Μάιντς (3-2) και πλησίασε στις θέσεις που βρίσκονται πάνω από τον υποβιβασμό. Ο Γιον Κόρδοβα άνοιξε το σκορ για την Μάιντς, που πραγματοποιούσε υψηλή πτήση (0-1), όμως η Χόφενχαϊμ είχε την απάντηση δύο λεπτά αργότερα με τον Αμίρι (1-1). Ολα τα λεφτά για τους γηπεδούχους στην επανάληψη ήταν ο Μαρκ Ουτ ο οποίος σκόραρε στο 68' και το 76' κάνοντας το 3-1 πριν διαμορφώσει το τελικό 3-2 ο Χάιρο Σαμπέριο στο 78'.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα