Νίνης: «Nα ζήσω το ντέρμπι με την Σταντάρ για να το συγκρίνω με το ελληνικό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Νίνης: «Nα ζήσω το ντέρμπι με την Σταντάρ για να το συγκρίνω με το ελληνικό»

bet365

Ο Σωτήρης Νίνης με αφορμή το τοπικό ντέρμπι της Βαλλονίας παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο Βέλγιο κάνοντας σύγκριση με το ελληνικό clasico.

Η Σταντάρ Λιέγης του Γιάννη Μανιάτη υποδέχεται την Σαρλερουά των Νίνη και Μαρίνου στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το ντέρμπι της Βαλλωνίας, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στο Βέλγιο. Ο Σωτήρης Νίνης μιλώντας στον βελγικό Τύπο θυμήθηκε τα ντέρμπι που έζησε ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Μου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες μου για το ματς και απ' όσο έχω καταλάβει πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιχνίδι με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Επιπρόσθετα, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τα πλέι-οφ και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ».

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού παράλληλα αναφέρθηκε και στο ελληνικό clasico. «Είναι δύσκολο να το συγκρίνω με το ελληνικό ντέρμπι. Θα πρέπει να το ζήσω στον αγωνιστικό χώρο για να μπορώ να πω περισσότερα».

Ο Σωτήρης Νίνης εξήγησε τι καθιστά το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ιδιαίτερο.

«Στην Ελλλάδα η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη στα ντέρμπι. Οι οπαδοί είναι φανατικοί και είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις το κλίμα ενός ελληνικού ντέρμπι. Θα πρέπει να είσαι εκεί για να το κατανοήσεις».

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της Λεωφόρου το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

«Ναι είναι κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα. Θυμάμαι και το ματς όπου ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 1-0 και οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ».

 

Τελευταία Νέα