Λεβαδειακός - Καλλονή: Τέταρτη χειρότερη επίθεση vs χειρότερης άμυνας

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Καλλονή: Τέταρτη χειρότερη επίθεση vs χειρότερης άμυνας

bet365

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται την Καλλονή για την 23η αγωνιστική, με τους Βοιωτούς να έχουν την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και την ΑΕΛΚ τη χειρότερη άμυνα. Απουσίες εκατέρωθεν, νίκη για το γόητρο θέλουν οι δύο ομάδες.

Με το ματς του Λεβαδειακού κόντρα στην Καλλονή στη Λιβαδειά (20/2 15:00) ανοίγει η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη περισσότερο για το γόητρο, αφού βαθμολογικά δεν υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να είναι 11οι με 25 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο τέλος της ουράς με 11.

Ειδικά, οι Βοιωτοί αγνοούν το «τρίποντο» μέσα στο 2016, με τελευταία επιτυχία να είναι το «διπλό» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε, έχουν μετρήσει 3 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 7 ματς, ενώ σε αυτά έχουν σκοράρει μόλις 4 γκολ. Συνολικά μέχρι τώρα το... κοντέρ της ομάδας του Άκη Μάντζιου έχει γράψει 18 τέρματα, που σημαίνει ότι αποτελεί την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα, ο σύλλογος της Λέσβου βρίσκεται σε πιο δεινή θέση. Ουραγός του βαθμολογικού πίνακα η ΑΕΛΚ, που απλά θέλει να τερματίσει πάνω από τον Πανθρακικό. Για να γίνει αυτό, ο Νίκος Καραγεωργίου πρέπει να δουλέψει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, οι νησιώτες έχουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 37 γκολ και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με 15. Γι' αυτό και θέλουν αρκετή δουλειά, τη στιγμή που το έργο τους είναι ήδη πάρα πολύ δύσκολο, αφού φαντάζει... σενάριο επιστημονικής φαντασίας η σωτηρία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Απουσίες εκατέρωθεν

Από εκεί και πέρα, αμφότερες οι ομάδες θα παραταχθούν με απουσίες. Για τον Λεβαδειακό ο Μάντζιος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ουόν, Μιλιάζες, Μπεν, Στάθη, ενώ τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Ντομοβτσίσκι, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις. Έτσι, τη θέση του στην 11άδα θα πάρει ο Μπελγκαζουανί, που επέστρεψε από τραυματισμό και αγωνίστηκε ως αλλαγή στο εξ' αναβολής ματς με τον Ατρόμητο.

Επίσης, εκτός είναι και ο Τριποτσέρης, που αποβλήθηκε και θα εκτίσει την ποινή του (έχει συμπληρώσει και κάρτες, όπως και οι Μερεμπασβίλι, Μουλόπουλος και απομένει η απόφαση για το πότε θα εκτίσουν).

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, ο Βερέμκο αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Τσουρίκοφ αριστερά και οι Γιάχιτς, Μεντί στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μαχαμάτ, Μαχαίρας και μπροστά τους δεξιά ο Μπελγκαζουανί, αριστερά ο Μερεμπασβίλι και δεκάρι ο Ατζαγκούν. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Για την Καλλονή ο Καραγεωργίου δεν έχει στη διάθεσή του τον Βαλιό, που υπέστη θλάση στον προσαγωγό, και τον νεοαποκτηθέντα Στρατηλάτη, ο οποίος στις πρώτες προπονήσεις με τη φανέλα του συλλόγου της Μυτιλήνης τραυματίστηκε στον καρπό.

Όσο για το αρχικό σχήμα, δεν έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα του τεχνικού της ΑΕΛΚ, όμως δεν αποκλείεται να παρατάξει την ίδια 11άδα με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο. Εξαίρεση, βέβαια, θα αποτελέσει ο Βαλιός, με τον Ούκα να παίρνει τη θέση του στα στόπερ.

Για την ακρίβεια είχαμε τον Δαύκο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μίκιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόλια στο αριστερό και τους Αναστασιάδη, Βαλιό (αναμένεται να τον αντικαταστήσει ο Ούκα) κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Καλτσάς, Τσαμπούρης και μπροστά τους οι Μανούσος, Φαβάλι, Ελλακόπουλος από δεξιά προς τα αριστερά, με μοναδικό προωθημένο τον Μάρκοβιτς.

Ήττα και θέμα Μάντζιου

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα του Λεβαδειακού έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Άκη Μάντζιο. Μάλιστα, ενδεχόμενη ήττα από την Καλλονή θα είναι η... σταγόνα που θα ξεχειλίσει απ' το ποτήρι και είναι πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία των Βοιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα