Αουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-0

Gazzetta team
Αουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-0

bet365

Η Λίβερπουλ απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την Αουγκσπουργκ στη Γερμανία και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Ρεκόρ και εξάρα η Βαλένθια, μεγάλα διπλά για Αθλέτικ, Λεβερκούζεν.

Πήρε προβάδισμα...
Το πάνω χέρι για την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Λίβερπουλ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αουγκσμπουργκ στη Γερμανία. Ο Στάριτζ έδειξε σε καλή κατάσταση, με τους Κόκκινους να έχουν και... τύχη, αφού στο 85' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι! Η Αουγκσμπουργκ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε με τον Μπομπαντίγια, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε με την αναγκαστική αποχώρηση του τελευταίο στο 23'. Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό και λίγο πριν το 25λεπτο έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Στάριτζ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, με τους Γερμανούς να ρίχνουν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι! Στο 54' ο Στάριτζ δεν εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Μίλνερ, ενώ στο 60' ο Κορ λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ! Ο Μορένο είχε ένα καλό σουτ στο 70', ωστόσο το γκολ για τους «Κόκκινους» δεν ήρθε. Βέβαια, η Αουγκσμπουργκ ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη φάση, όταν το σουτ του Γουόν στο 85' βρήκε το δοκάρι!

Ιστορικά γενέθλια ο Νέβιλ με τη Βαλένθια
Ο Γκάρι Νέβιλ χρειάστηκε 10 ματς στον πάγκο της Βαλένθια για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη όμως είπε να ξεκινήσει πιο εντυπωσιακά και να... διασύρει την Ραπίντ Βιένης με 6-0. Τι καλύτερο λοιπόν ανήμερα των γενεθλίων του να βλέπει την ομάδα του να κάνει ένα τρομερό ρεκόρ. Στο 35’ βρισκόταν ήδη σο 5-0. Ηταν το πιο γρήγορο 5-0 στην ιστορία όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Βασικός υπεύθυνος γι αυτό ο Σάντι Μίνα. Ο 20χρονος επιθετικός έβαλε το πρώτο (4’) και το τρίτο(26’) και… κέρασε τα υπόλοιπα τρία στους Παρέχο (10’), Νεγρέδο (29’) και Αντρέ Γκόμες (35’). Μέχρι το φινάλε έβαλαν ακόμα ένα οι Νυχτερίδες, με τον Ροδρίγκο (90’) και με αυτό το 6-0 την πρόκριση πλέον την έχουν πάρει στα σίγουρα.


Μίτσελ vs Βαλβέρδε σημειώσατε 2
Το ασύλληπτο μονοκόμματο ξερό του Αντούριθ (54’) από τα 25 μέτρα (το έβδομο φετινό του στη διοργάνωση όπου είναι πρώτος σκόρερ) ήταν εκείνο που έκρινε το ραντεβού των πρώην προπονητών του Ολυμπιακού. Η Αθλέτικ του Βαλβέρδε πέρασε με 0-1 από τη Μαρσέιγ του Μίτσελ και πήρε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι τρία λεπτά αργότερα είχαν και δοκάρι με τον Σαμπίν, ενώ στο σίδερο σταμάτησε και η προσπάθεια του Τοβάν (84’) στην καλύτερη στιγμή των Γάλλων.

Φαβορί η Λάτσιο
Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» έχει η Λάτσιο μετά το 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη. Οι Λατσιάλι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και έψαξαν το γρήγορο γκολ αλλά οι Τούρκοι ήταν αυτοί που το πέτυχαν... Στο 12' ο Ινάν έβγαλε ωραία για τον Ντονκ, αυτός γύρισε στον Σάμπρι και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα του Μαρκέτι (1-0). Η απάντηση των Ιταλών, πάντως, ήρθε γρήγορα καθώς στο 21' ο Μπίλια εκτέλεσε το φάουλ και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Μουσλέρα (1-1). Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήλεγξε την κατάσταση στη συνέχεια και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να κλειδώσει την πρόκριση αλλά οι Μαουρίσιο και Παρόλο στο πρώτο μέρος, όπως και ο σκόρερ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σε τρεις περιπτώσεις στην επανάληψη δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα... Κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσουν στο 89', όταν η κεφαλιά του Ουμούτ Μπουλούτ έφυγε ελάχιστα άουτ.

«X»ωρίς φαβορί
Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σάλκε έπαιξαν για τη νίκη που θα έδινε προβάδισμα πρόκρισης αλλά τελικά έμειναν στο 0-0 και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Το ματς είχε καλό ρυθμό και ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές αλλά οι τερματοφύλακες, Πιατόφ και Φάρμαν αντίστοιχα, αντέδρασαν σωστά όσες χρειάστηκε και κράτησαν το 0-0. Στο 75', πάντως, οι Γερμανοί φώναξαν για πέναλτι όταν η μπάλα πήγε σε χέρι Ουκρανού μετά την εκτέλεση του έμμεσου και το σουτ του Μάιερ από κοντά.


Προβάδισμα η Σπάρτα
Η Σπάρτα απουσίασε δύο χρόνια από φάση νοκ άουτ στην Ευρώπη και επέστρεψε με νίκη. Το 1-0 επί της Κρασνοντάρ ήρθε με εξ επαφής προσπάθεια του Γιουλίς (64’). Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι, καθώς οι Ρώσοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι αρνητικά επειδή δεν είχαν παίξει ματς από τις 10 Δεκεμβρίου.

Είχε παράδοση και… γκολ η Λεβερκούζεν!

Η παράδοση συνεχίστηκε και η Λεβερκούζεν συνέχισε το αήττητο που έχει απέναντι στη Σπόρτινγκ. Μέσα στο Ζοσέ Αλβαλάδε, οι «ασπιρίνες» επικράτησαν 1-0 κι έκαναν τεράστιο βήμα πρόκρισης για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ! Ηταν η 4η νίκη επί των Πορτογάλων σε πέντε ματς (και μια ισοπαλία), με την ομάδα του Σμιντ να βρίσκει τρόπο για να καλύψει το κενό του αρχισκόρερ της, Τσιτσαρίτο! Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι και στο 14 έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία, όταν από το φάουλ του Μπελαραμπί η κεφαλιά του Τοπράκ κατέληξε άουτ! Στο 26' ήρθε και το γκολ, ο Γεβντάι έκανε τη σέντρα, ο Πατρίσιο έκανε άσχημη έξοδο και ο Μπελαράμπι από κοντά διαμόρφωσε το 1-0! Η Λεβερκούζεν ήταν καλύτερη και στην επανάληψη, είχε προσπάθειες με Μπελαράμπι, Μεχμέντι, όπως ο Πατρίσιο αντέδρασε. Η Σπόρτινγκ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σεμέδο, ενώ οι «ασπιρίνες» θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά η σουτάρα του Κράμερ βρήκε το δοκάρι. Ο Παπαδόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 66' στη θέση του Μπραντ!

Διπλό για... «16» η Μπράγκα!
Τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έκανε η Μπράγκα, η οποία επικράτησε 2-1 στην Ελβετία της Σιόν! Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πιο ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ήθελαν. Μόλις στο 13' ο Στογιλίκοβιτς άνοιξε το σκορ, για να έρθει η απάντηση στο 53' από τον Κονατέ με ωραία τελείωμα. Η Μπράγκα όμως με τον Σίλβα στο 61' κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό! Ο Φάνης Γκέκας πέρασε στο ματς στο 77' είχε ένα καλό σουτ, μια κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Βούκσεβιτς!

Τα αποτελέσματα της Φάσης των «32»

Αουγκσμπουργκ – Λίβερπουλ 0-0

Σιόν – Μπράγκα 1-2
(55’ Κονατέ – 13’ Στοϊλίκοβιτς, 62’ Ράφα Σίλβα)

Γαλατασαράι – Λάτσιο 1-1
(12’ Σαμπρί – 21’ Μινλίνκοβιτς)

Μαρσέιγ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(54’ Αντούριθ)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σάλκε 0-0

Σπάρτα Πράγας – Κρασνοντάρ 1-0
(64’ Γιουλίς)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Λεβερκούζεν 0-1
(26’ Μπελαράμπι)

Βαλένθια - Ραπίντ Βιέννης 6-0
(4’, 26’ Μίνα, 10’ Παρέχο, 29’ Νεγρέδο, 35’ Αντρέ Γκόμες, 90’ Ροδρίγο)

Αντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0
(68' Κάρα)
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Πόρτο 2-0
(6' Πίστσεκ, 71' Ρόις)
Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(44' Σίστο, 77' Ονουάτσου - 37' Ντεπάι)
Φιορεντίνα - Τότεναμ 1-1
(59' Μπερναρντέσκι - 37' πεν. Τσαντλί)
Σεβίλλη - Μόλντε 3-0
(35', 47' Γιορέντε, 72' Γκαμεϊρό)
Σεντ Ετιέν - Βασιλεία 3-2
(9' Σαλ, 39' Μονέ-Πακέ, 77' Μπαεμπέκ - 44' Σάμουελ, 56' πεν. Γιάνκο)
Βιγιαρεάλ - Νάπολι 1-0
(82' Ντένις Σουάρεθ)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα