Χολέμπας στο gazzetta.gr: «Μου άρεσε ο τρόπος που δούλευε ο Ρανιέρι»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Χολέμπας στο gazzetta.gr: «Μου άρεσε ο τρόπος που δούλευε ο Ρανιέρι»

bet365

Ο Χοσέ Χολέμπας μιλάει στο gazzetta.gr για τον Ρανιέρι της Εθνικής, αλλά και της Λέστερ. Ο διεθνής μπακ ερμηνεύει μέσα από την συνεργασία του με τον Ιταλό τεχνικό, τον τρόπο με τον οποίο απογείωσε τις «αλεπούδες».

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ως προπονητής της Εθνικής ομάδας αρχικά γνώρισε την αμφισβήτηση, ενώ στη συνέχεια με αφορμή τον εντός έδρας διασυρμό από τα Νησιά Φερόε απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε. Πλήρωσε ουσιαστικά το τίμημα ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού αδυνατώντας να δικαιολογήσει το «βαρύ» βιογραφικό του, αλλά και να αφήσει το στίγμα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η απόφαση του Ιταλού τεχνικού να συνεργαστεί το περασμένο καλοκαίρι με την Λέστερ, έμελλε να εξελιχθεί στην πιο σοφή κίνηση της 30χρονης καριέρας του.

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει το ποδόσφαιρο ή ακόμη καλύτερα η Premier League. Ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι, ότι δεν κατάφερε με τους «blues», το πετυχαίνει με τις «αλεπούδες», παίρνοντας εκδίκηση από τους... όχι και λίγους επικριτές του.

Ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, χωρίς δράκο, αλλά με τον Ρανιέρι στον ρόλο του κύκνου της Λέστερ.

Ο Χοσέ Χολέμπας, ήταν ένας από τους λίγους Έλληνες διεθνείς που είχαν βγει μπροστά μιλώντας με κολακευτικά σχόλια για την αξία του πεπειραμένου προπονητή, ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν του διέψευδαν.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον άσο της Γουότφορντ ζητώντας του μία εξήγηση για το φαινόμενο Λέστερ, αλλά και τη σφραγίδα του Ρανιέρι στη φετινή απίθανη πορεία των «αλεπούδων».

«Όλοι έχουν εκπλαγεί με όσα έχει καταφέρει στην Λέστερ. Στην αρχή κανείς δεν τους πήρε σοβαρά, όμως κατάφεραν με ένα πετυχημένο σερί αποτελεσμάτων να φτάσουν στην κορυφή. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στη Λέστερ. Είχαν και λίγη τύχη, αλλά και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου», τονίζει ο Χοσέ Χολέμπας επαναλαμβάνοντας την άποψη που είχε διατυπώσει για τον Ρανιέρι από την εποχή που βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής.

«Είχα και έχω την ίδια γνώμη για τον Ρανιέρι. Είναι ένας προπονητής που έχει απόλυτη αντίληψη των πραγμάτων στις ομάδες που δουλεύει. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των παικτών του, παίρνοντας αυτό που θέλει».

Πως όμως ο Ρανιέρι προσεγγίζει τους παίκτες του;

«Πρόκειται για προπονητή που δίνει βαρύτητα στην ομαδική δουλειά με έναν απλό τρόπο προσέγγισης. Πάντα προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες του. Ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει προσπαθεί να σκέφτεται θετικά τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια».

Ο Χολέμπας κάνει λόγο για έναν ευθύ τύπο, σημειώνοντας πως ο Ιταλός δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το κάζο στα προκριματικά του Euro 2016.

«Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο δούλευε στην Εθνική. Δεν έφταιγε ο Ρανιέρι για τα αρνητικά αποτλέσματα. Ήταν πολύ ευθύς με τους παίκτες, πολύ σοβαρός. Είχε τις ιδέες του και προσπαθούσε να τις περάσει στους διεθνείς για το πως ήθελε να παίζουμε».

Ο Ρανιέρι δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που σπάνια χάνει την ψυχραιμία του, όντας νηφάλιος.

«Θύμωνε μόνο όταν δεν ήσουν 100% συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Ήθελε απόλυτη συγκέντρωση από όλους. Έλεγε 'να είστε 100% συγκεντρωμένοι και πάντα ο εαυτός σας'».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα