Κύργιας στο gazzetta.gr: «Στον Απόλλωνα Σμύρνης μας ενώνει όλους ο στόχος της ανόδου»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Κύργιας στο gazzetta.gr: «Στον Απόλλωνα Σμύρνης μας ενώνει όλους ο στόχος της ανόδου»

bet365

Ο Μιχάλης Κύργιας μίλησε στο gazzetta.gr για το σημαντικό ματς με τον Αχαρναϊκό, το στόχο της ανόδου που κρατάει ενωμένους τους παίκτες στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι στην τρίτη θέση της Football League και κοιτάζει την άνδο πίσω από τους Λάρισα και Κέρκυρα.

Μετά τη νίκη επί των Χανίων, επόμενο και δύσκολο εμπόδιο είναι αυτό του Αχαρναϊκού στο Μενίδι.

Ο Μιχάλης Κύργιας μίλησε στο gazzetta.gr πριν την εν λόγω αναμέτρηση τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ματς, που ωστόσο ακόμη κι η νίκη να έρθει δεν θα σημαίνει τίποτα παραπάνω από ένα τρίποντο στο σακούλι της… ανόδου.

Παράλληλα, ο 27χρονος αμυντικός, στάθηκε στον κοινό στόχο που είναι η άνοδος και υπόσχεται στον κόσμο πολλή δουλειά για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

«Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Προερχόμασταν από δύο ισόπαλα ματς και παίζαμε στην έδρα μας. Όταν μια ομάδα έχει στόχο την άνοδο τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει. Τελικά, τα καταφέραμε έστω και δύσκολα» μας είπε αρχικά για το ματς επί των Χανίων και συνέχισε για την αυριανή (19/2) αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό:

«Ο Αχαρναϊκός έχει όντως μια δύσκολη έδρα. Εκεί έχουν χάσει βαθμούς ομάδες που είναι ψηλά στην κατάταξη. Αν νικήσουμε θα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Δεν νομίζω όμως να μας φτάσει και κάπου. Ακόμη το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και πιστεύω την Παρασκευή να κάνουμε το αυτονόητο, να προσθέσουμε τρεις βαθμούς στο σακούλι».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε αυτή τη στιγμή περισσότερους βαθμούς;

«Ναι, θα μπορούσαμε. Εχουν χαθεί βαθμοί που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν “εκτός προγράμματος”. Μιλάμε για ποδόσφαιρο όπου όλα γίνονται, ειδικά στο πρωτάθλημα αυτό που κι άλλες ομάδες οι οποίες είναι ψηλά έχουν χάσει “εύκολα ματς”. Βλέπουμε πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Ειδικά εμάς και τις ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο, πριν από κάθε ματς υπάρχει αυτό το “πρέπει να νικήσουμε” που μας βαραίνει».

Έχουν έρθει κάποιοι νέοι παίκτες, επέστρεψαν κι οι παίκτες που είχαν «κοπεί» από τον Μπάμπη Τεννέ. Το κλίμα στην ομάδα πως είναι;

«Το κλίμα σε μια ομάδα είναι για μένα το “α και το ω”. Ήρθαν κάποια παιδιά, έφυγαν κάποια άλλα… Ο στόχος είναι κοινός και μας ενώνει αυτός: Όλοι μας θέλουμε να βρεθούμε στην Α’ Εθνική».

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου με τον Απόλλωνα στη Super League;

«Ο στόχος είναι η άνοδος, φυσικά δουλεύουμε για το κάθε ματς ξεχωριστά έτσι ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Κάθε ματς είναι και μία μάχη και εννοείται ότι κι εγώ ως παίκτης του Απόλλωνα ελπίζω να πετύχουμε την άνοδο. Είναι η ευχή μου για να κλείσουμε ιδανικά την χρονιά».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Το μόνο που θέλω και που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα