Τα νοκ άουτ έχουν κανόνες που πρέπει να σεβαστεί!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα νοκ άουτ έχουν κανόνες που πρέπει να σεβαστεί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πώς μπορεί να τριτώσει το καλό για τον Ολυμπιακό.

Ξέχωρα από τις ιδιαιτερότητες κάθε σπουδαίου αγώνα, όπως του αποψινού, πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας, ότι εδώ μιλάμε για νοκ άουτ αγώνες, ένα κομμάτι που δεν είναι και το καλύτερο του Ολυμπιακού, που ίσως έχει συνηθίσει σχεδόν 20 χρόνια τώρα τη διαδικασία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, όπως ξέρουμε, για να κάνεις το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, πρέπει να πας καλά στα νοκ άουτ. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Άρα, ο Ολυμπιακός κι ενόψει της διπλής μάχης με την (πολύ φανατισμένη και θα με θυμηθείτε) Άντερλεχτ, αλλά και γενικότερα, οφείλει να σέβεται περισσότερο τους δύο βασικούς κανόνες των νοκ άουτ αγώνων. Κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει και του έχει, βεβαίως, κοστίσει.

Κατ΄αρχάς, πρέπει να μάθει ο Ολυμπιακός ότι μέσα στο παιχνίδι είναι και η…ισοπαλία! Κι ειδικά εκτός έδρας, μία ισοπαλία, μπορεί να σου φέρει την πρόκριση. Δεν υπάρχει μόνο κερδίζω η, χάνω. Δεν υπάρχει; Ο Ολυμπιακός έχει φέρει τελευταία φορά ισοπαλία σε εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδι πριν 19 χρόνια, το 1997 (!!!) κι αυτή είναι με μία Μοζίρ Λευκορωσίας (2-2). Έκτοτε έχει μόνο νίκες και ήττες! Όπως το διαβάζετε: μόνο κερδίζει η, μόνο χάνει! Όμως, δεν πάει έτσι. Ένα Χ εκτός έδρας είναι χρυσάφι. Κι ακόμη κι εντός έδρας ένα Χ, μπορεί να είναι πολύτιμο!

Και δεύτερον, πρέπει να μάθει ο Ολυμπιακός ότι το να φάει ένα γκολ εκτός έδρας σε νοκ άουτ παιχνίδι, δεν είναι καταστροφή. Ακόμη και δύο! Γιατί πολύ απλά μπορεί μειώνοντας το σκορ σε 2-1, να παλέψει μετά σπίτι του για την πρόκριση. Όμως, με τον Ολυμπιακό στα εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδια του συμβαίνει το εξής: όταν δέχεται ένα γκολ, χαλάει πολύ την ψυχολογία του, πέφτει η απόδοση και τελικά τρώει και δεύτερο κι ενίοτε και τρίτο γκολ. Κι εκεί πλέον το πράγμα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει δηλαδή ο Ολυμπιακός να σταματήσει να είναι τόσο πολύ ομάδα ψυχολογίας. Γιατί όταν βάζει ένα γκολ η, όσο κρατάει το μηδέν, είναι σούπερ. Αλλά όταν το τρώει, αδυνατεί να αντιδράσει. Όμως, δεν πάει έτσι!

Τέλος πάντων, αυτά όλα τα μαθαίνεις και τα κερδίζεις με τον χρόνο και τα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός όσο τα «αφήνει» και δεν τα βάζει στο ευρωπαϊκό του dna, πάρα πολύ δύσκολα θα κάνει τα παραπάνω βήματα που του αξίζουν.

Παρεμπιπτόντως, τα νοκ άουτ δεν φαίνεται να είναι το…φόρτε ούτε της Άντερλεχτ, αφού στα έξι τέτοια τελευταία παιχνίδια της, μέσα κι έξω, έχει πέντε ήττες (από Άγιαξ, ΑΖ και Ντινάμο Μόσχας) και μία ισοπαλία (0-0 με τους Ρώσους τέτοια εποχή πέρσι στις Βρυξέλλες). Στα δικά του εφτά τελευταία παιχνίδια, νοκ άουτ, μέσα κι έξω, ο Ολυμπιακός έχει πέντε ήττες (από Μέταλιστ μέσα, Λεβάντε μέσα κι έξω έξω και Γιουνάϊτεντ και Ντίπρο έξω), μία ισοπαλία (Ντνίπρο μέσα) και μία νίκη (Γιουνάϊτεντ μέσα).

Η Άντερλεχτ έχει, από την άλλη, 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 5 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της (όχι μόνο νοκ άουτ), ενώ στις Βρυξέλλες με ελληνικές ομάδες έχει 4 νίκες (5-1 παλιά τον Ολυμπιακό και πιο πρόσφατα 2-0 τον ΠΑΟ και 3-0 και 4-1 την ΑΕΚ), 2 ισοπαλίες (0-0 με ΠΑΟ παλιότερα, 2-2 με ΑΕΚ πιο πρόσφατα) και το 0-3 πρόπερσι.

€100 στα κέρδη σου από τη Vistabet, σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στον αγώνα Αντερλεχτ – Ολυμπιακός.

Ο δε Ολυμπιακός εδώ και κάποια χρόνια όταν βρήκε μπροστά του Βέλγους, τους ξεπέρασε. Και την Σταντάρ Λιέγης το 2009 και την Άντερλεχτ πρόπερσι. Ήταν και τις δύο φορές σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.

Άντε να δούμε αν βάλει τα δυνατά του απόψε ο Ολυμπιακός και (επιτρέποντος και του Κροάτη διαιτητή…) τριτώσει το καλό, στα νοκ άουτ πλέον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.