Σε λίγο δεν θα βρίσκει σοβαρούς συνεργάτες...

Σε λίγο δεν θα βρίσκει σοβαρούς συνεργάτες...

Σε λίγο δεν θα βρίσκει σοβαρούς συνεργάτες...

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα ακόμα πλάνο του Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ που καταλήγει στα σκουπίδια και τον τελειωμένο από τον Δεκέμβριο Φρανκ Άρνεσεν. 

Είχαμε Μάιο και ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μπαίνει σε μία σειρά. Μετά από πολλά ο Ιβάν Σαββίδης έδειχνε να μαθαίνει. Είχε στην ΠΑΕ έναν πρόεδρο που του έδωσε την ευθύνη να βρει τον προϊστάμενο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Αγγελίδης λοιπόν βρήκε τον Άρνεσεν και ο Δανός είχε την ευθύνη της επιλογής προπονητή. Κάπως έτσι ξεκίνησε η πιο ορθολογική και ποδοσφαιρική χρονιά της εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. 
 
Από χθες (και επίσημα) αυτή η εποχή τελείωσε! Ολοκληρώθηκε και αυτό το τέταρτο πλάνο, σε χρόνο παρόμοιο με το πρώτο (Βρύζα-Γ.Χ.-Δώνη), το δεύτερο (Βρύζα-Τσιστιακόφ-Στέφενς) και το τρίτο (αυτό που οι Βρύζας-Αναστασιάδης εξαναγκάστηκαν σε συνεργασία). Εκεί λίγο πριν μπούμε και επίσημα στην άνοιξη, ο ΠΑΟΚ είναι στον αέρα και ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα. 
 
Ουσιαστικά όλη αυτή η φετινή κατάσταση τελείωσε μήνα Δεκέμβριο, όταν "καπελώθηκε" ο Άρνεσεν, ο οποίος από εκεί και μετά είχε τυπική και όχι ουσιαστική παρουσία στην ομάδα. Από τότε η ομάδα είχε άλλους προϊσταμένους, από τότε ο έλεγχος έφυγε από τα χέρια του, από τότε δεν μπορούσε να περάσει την παραμικρή εισήγηση, για μεταγραφικά θέματα και όχι μόνο.   
 
Τα είχαμε περιγράψει αναλυτικά...  (Θα πανηγυρίζουν στους δρόμους…).

Επί της ουσίας τώρα, ο Άρνεσεν είχε προβλήματα με την καθημερινότητα της ομάδας, είναι αλήθεια ότι δεν ήταν δίπλα ή από πάνω από τους παίκτες και είχε μία άλλη φιλοσοφία για τη θέση του αθλητικού διευθυντή από αυτή που επιζητούσε ο ΠΑΟΚ. Αυτό όμως μπορούσε να αλλάξει και ο Άρνεσεν τελευταία έκανε τις προσπάθειές του να είναι πολύ περισσότερο παρών στην καθημερινότητα. 

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει το βασικό θέμα με τις επιλογές παικτών και την δημιουργία ενός διαφορετικού ρόστερ. Εκεί επάνω ο Άρνεσεν (μαζί με τον προπονητή) αποφάσισαν να αλλάξουν το ρόστερ που απέτυχε πέρυσι και να βάλουν νέες βάσεις το περασμένο καλοκαίρι, με στόχο στο πρώτο τουλάχιστον διάστημα να φανούν τα κενά, έτσι ώστε να γίνουν μετέπειτα και οι συμπληρωματικές κινήσεις. Ήταν στόχος αυτός. Είχε λογική. Είχε αποφασιστεί. Από όλους!

Ξαφνικά τον Δεκέμβριο, ο Σαββίδης αποφάσισε ότι ο Φρανκ Άρνεσεν ΔΕΝ είχε κανένα δικαίωμα να διορθώσει λάθη και να κάνει συμπληρωματικές κινήσεις. Τον τελείωσε ουσιαστικά εδώ και μήνες και τυπικά από χθες. 

Γιατί; Πώς είναι δυνατόν να μην δίνει δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο σε οποιονδήποτε χώρο; Γιατί έπρεπε να καπελωθεί έτσι ο Δανός; 

Ο Σαββίδης ξέρει και καλό θα είναι κάποτε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα... (Τα οποία θέτουμε ψύχραιμα και με επιχειρήματα, όπως πάντα κάνουμε κριτική στον μεγαλομέτοχο, αποδοκιμάζοντας όσους ξεφεύγουν και ξεπερνούν τα όρια βρίζοντας τον Σαββίδη μέσα στην Τούμπα. Έτσι χάνουν το δίκιο τους, έτσι δεν τον βοηθούν να σκεφτεί λύσεις).

Από την άλλη είναι και ο τρόπος που επιλέχθηκε να μειωθεί ο Άρνεσεν. Αυτό που έγινε με τις υπόνοιες που άφησαν για οικονομικά θέματα, είναι ντροπιαστικό. Αυτό ΔΕΝ είναι ΠΑΟΚ. Αυτό που έκαναν θα το βρουν μπροστά τους. (Και δεν φαίνεται ότι είναι κάτι που έγινε μέσα από την ΠΑΕ). 
Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει ένας και αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του. Όχι έτσι... 

Ο ΠΑΟΚ θα βρίσκει μπροστά του την καταγγελία Αναστασιάδη για τους στημένους παίκτες την οποία έχουν υιοθετήσει 300-500-1000 άτομα και θα την χρησιμοποιούν σε κάθε δύσκολη φάση και τώρα έχουμε και αυτό με τον Άρνεσεν, που επίσης θα χρησιμοποιείται εναντίον του ΠΑΟΚ. 

Από εδώ και πέρα... Λούμπος Μίχελ!

Ξέρει; Μπορεί; Θα καταφέρει να πείσει τον Σαββίδη για να λειτουργήσει με ποδοσφαιρική λογική;  Αλήθεια μετά από τόσα χρόνια μπορεί να αισιοδοξεί κανείς για την πέμπτη ποδοσφαιρική προσπάθεια της εποχής Σαββίδη; 

Με αυτά και με αυτά πάντως, σε λίγο κανείς σοβαρός δεν θα δέχεται να έρθει στον ΠΑΟΚ και να συνεργαστεί με τον Σαββίδη για το αγωνιστικό τμήμα.  Γιατί πολλοί θα βρεθούν να δεχθούν τα λεφτά που θα τους προταθούν, αλλά όποιος το κάνει γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να δουλέψει ποδοσφαιρικά, εγκλωβισμένος στην λογική Σαββίδη (χωρίς μπάτζετ και με καθημερινές παρεμβάσεις) πολύ απλά δεν θα είναι σοβαρός. 

Best of internet