Πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα…

Πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο Gazzetta την διπλή μάχη του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Έφτασαν λοιπόν και τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ. Κι η αίσθηση που έχω είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει αντιληφθεί με τι αντίπαλο παίζει η ομάδα του.

Βέβαια, τι να κάνει κι ο κόσμος, όταν ο Τύπος πανηγύριζε την ημέρα της κλήρωσης…Όπως πανηγύριζε και με την κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ… Όπως πανηγύριζε και με την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ…Μακάρι να μην είναι ίδια και τα αποτελέσματα τώρα.

Έχουν αφήσει τον κόσμο με την ιδέα, «Άντερλεχτ, την κερδίσαμε δύο φορές πρόπερσι, την έχουμε».

Εγώ, όμως, έχω άλλη πραγματικότητα. Γιατί δεν μου αρέσει η εικονική. Είναι ωραία, αλλά…ακριβώς αυτό, εικονική.

Η πραγματικότητα που ξέρω εγώ λέει…

Ένα. Το Βέλγιο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ για τα Κύπελλα Ευρώπης είναι στην 9η θέση. Κι η Ελλάδα στην 14η.

Δύο. Το Βέλγιο σε επίπεδο εθνικής ομάδας είναι πρώτο στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, δηλαδή παγκοσμίως. Κι η Ελλάδα είναι 39η.

Τρία. Η Άντερλεχτ δεν είναι μόνο μακράν η πρώτη ομάδα του Βελγίου, όπως είναι κι ο Ολυμπιακός πρώτη ομάδα μακράν στην Ελλάδα, αλλά έχει πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους (δύο Κυπελλούχων, ένα ΟΥΕΦΑ και δύο Σούπερ καπ), ενώ ήταν άλλες τέσσερις φορές φιναλίστ ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τέσσερα. Η άλλη πιο δυνατή, από πέρσι, ομάδα του Βελγίου, η Γκεντ, βρίσκεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

Πέντε. Οι δύο νίκες πρόπερσι του Ολυμπιακού ήταν 3-0 έξω, σε ένα ματς που γίνεται κάθε 50 χρόνια (θα μπορούσε να ήταν και 3-0) και 3-1 μέσα, σε ματς που επίσης γίνεται κάθε 50 χρόνια (με τρία πέναλτι, εκ των οποίων τα δύο χάθηκαν, και τρεις αποβολές), άσχετα αν στο πρώτο ήταν ανώτερη η Άντερλεχτ και στο δεύτερο ανώτερος ο Ολυμπιακός.

Έξι. Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Άντερλεχτ κατά το γερμανικό transfermarkt είναι 96 εκ. Ευρώ. Και του Ολυμπιακού 83 εκ. Ευρώ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που έχω εγώ στα μάτια μου.

Τι βλέπω ως πλεονέκτημα του Ολυμπιακού;

Πρώτον, ότι η ομάδα του εδώ κι αρκετά χρόνια είναι πιο καλή στην Ευρώπη σε σχέση με την Άντερλεχτ. Βγάζει άλλη δυναμική. Εξ ου κι ο Ολυμπιακός τώρα είναι Νο 21 κι η Άντερλεχτ Νο 37. Όμως κι εδώ πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, ότι η διαφορά έχει δημιουργηθεί από την εικόνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εδώ έχουμε νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, που είναι άλλο πράγμα.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ενώ η Άντερλεχτ θα παλέψει για τον τίτλο στα πλέϊ οφς με Γκεντ και Κλαμπ Μπριζ. Άρα, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένος στον στόχο Ευρώπη. Από την άλλη, υπάρχει κι εδώ ένα «όμως». Η Άντερλεχτ είναι σε κατάσταση μεγαλύτερης αγωνιστικής εγρήγορσης από τον Ολυμπιακό ακριβώς λόγω της δεδομένης συγκυρίας.

Από την επομένη της κλήρωσης, κι έχοντας δει την Άντερλεχτ να παίζει με Τότεναμ και Μονακό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είχα γράψει δύο πράγματα: Για να περάσει ο Ολυμπιακός, πρέπει να φτύσει αίμα και στα δύο ματς…Και αν περάσει, θα περάσει στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας ω λεπτομέρεια…

Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζω και τώρα. Και μακάρι εγώ να είμαι σε λάθος πραγματικότητα κι ο Ολυμπιακός να την καθαρίσει εύκολα κι όμορφα την Άντερλεχτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.