ΠΑΟΚ: Το «κρυμμένο σχέδιο» του Άρνεσεν…

ΠΑΟΚ: Το «κρυμμένο σχέδιο» του Άρνεσεν…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Το «κρυμμένο σχέδιο» του Άρνεσεν…

bet365

Δεν ήταν τυχαία η «εξαφάνιση» του Φρανκ Άρνεσεν. Ο Δανός αντιλήφθηκε ότι έπρεπε μόνος του να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα, κι αυτό έκανε…

Ο 59χρονος Δανός, χρόνια στο… κουρμπέτι, αντιλαμβάνεται καλά τι συμβαίνει στα γύρω γύρω και στον μικρόκοσμο μιας ομάδας. Γι’ αυτό δεν του ήταν καθόλου δύσκολα να καταλάβει, ότι το κλίμα στον ΠΑΟΚ δεν τον «σήκωνε» άλλο... Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει το καπελάκι του και να φύγει σαν κύριος.

Ο Άρνεσεν, εδώ και μήνες, είχε απωλέσει κάθε έρεισμα εντός των τειχών της Μικράς Ασίας, με τον Ιβάν Σαββίδη αμφισβητώντας τις περισσότερες επιλογές του, να τον «ακυρώνει» και να μετατρέπει σε διακοσμητικό το ρόλο του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Από την στιγμή, που η καρέκλα του αθλητικού διευθυντή άρχισε να… τρίζει, ο Δανός τεχνοκράτης αποφάσισε να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα. Με κομψό τρόπο. Κυριλέ. Χωρίς φωνές, ένταση, δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η «εξαφάνισή» του από τα γραφεία της ΠΑΕ, από τις υποχρεώσεις της ομάδας και από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή έγινε με στόχο να αναγκάσει τη διοίκηση να του δείξει, πολύ νωρίτερα από την 31η Μαρτίου, την πόρτα της εξόδου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και την Κυριακή το βράδυ δεν είχε αποφασίσει για το μέλλον του Άρνεσεν. Όχι πως για κάποιο λόγο άλλαξε άποψη, όμως αν ο αθλητικός διευθυντής, ως όφειλε, ήταν στο γήπεδο στον αγώνα με τον Ηρακλή, ασχέτως με τις αντιδράσεις του κόσμου, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην αποφάσιζε οριστικά τη διακοπή της συνεργασίας του.

Το χαμένο στήριγμα…

Η συνεργασία ΠΑΟΚ και Άρνεσεν κράτησε μόλις 266 ημέρες. Πολλές ή λίγες η ιστορία θα το κρίνει... Ανέλαβε καθήκοντά στις 27 Μαΐου 2015, μέσα σ’ ένα πανηγυρικό, είναι η αλήθεια, κλίμα. Το βαρύ βιογραφικό του ενθουσίασε τον κόσμο, άπαντες στην Τούμπα τον υποδέχθηκαν «μετά Βαϊων και κλάδων». Ο Σαββίδης του έδωσε «τα κλειδιά» του αγωνιστικού τμήματος, εν λευκώ τη διαχείριση του μπάτζετ των μεταγραφών, στήθηκε ένα νέο τριετές πλάνο, αλλά μετά από 266 ημέρες φτάσαμε στο διαζύγιο. Ο κυριότερος λόγος; «Η διαχείριση των καταστάσεων», τονίζουν σήμερα στον ΠΑΟΚ..

Είναι αλήθεια ότι ο Δανός παράγοντας, μετά την παραίτηση του Ιάκωβου Αγγελίδη, έχασε ένα από τα πιο δυνατά στηρίγματα μέσα στην ΠΑΕ. Ο Κύπριος, πρώην πρόεδρος, ήταν πολύ κοντά στον Αρνεσεν και μεταξύ των δύο ανδρών υπήρχε μια πολύ στενή συνεργασία.

Στις συσκέψεις, υπό τον Ιβάν Σαββίδη, οι δύο άνδρες είχαν σχηματίσει το δικό τους «μπλοκ», με σχεδόν ταυτόσημές απόψεις κι από την στιγμή που ο Αγγελίδης αποτέλεσε παρελθόν ο 52χρονος Δανός άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι έχει μείνει μόνος με το κλίμα να βαραίνει αρκετά εις βάρος του.

Αρκετοί θα περίμεναν να ταιριάξουν τα χνώτα, Μίχελ και Αρνεσεν, άνθρωποι εκτός του περιβάλλοντος ΠΑΟΚ και οι δύο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε σχεδόν από την πρώτη ημέρα της ταυτόχρονης παρουσίας τους στην Τούμπα. Διαφορά φιλοσοφίας, λένε...

Αλλωστε, ο Λούμπος Μίχελ θα έχει και καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο επόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε ο 48χρονος Σλοβάκος θα παίζει σε… διπλό ταμπλό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα