Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

bet365

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Εντινσον Καβάνι σκόραραν για την Παρί που πήρε απόλυτα δίκαη νίκη (2-1) και προβάδισμα σε βάρος της Τσέλσι στο Parc des Princes.

Οι Παριζιάνοι επιβεβαίωσαν την καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο, επιβλήθηκαν της Τσέλσι, η οποία κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό γκολ, όχι όμως να αποφύγει και την ήττα. Για την ομάδα του Λοράν Μπλαν σκόραραν τα αστέρια της Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι και οι πρωταθλητές Γαλλίας πάνε στην ρεβάνς στο Stamford Bridge με το πλεονέκτημα του 2-1. Το τέρμα των Μπλε πέτυχε ο Ομπι Μίκελ, ενώ ο Ντιέγο Κόστα είχε δοκάρι στο 0-0.

Από νωρίς στο ματς οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Ο Βεράτι ανάγκασε τον Κουρτουά στην πρώτη επέμβαση μιας δύσκολης μέρας στη δουλειά (3'), ο Λούκας έστειλε την μπάλα μόλις έξω (5') και το φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς πέρασε επίσης άουτ (12'). Η Τσέλσι απάντησε στο 23' όταν ο Μπαμπά Ραχμάν έπαιξε το '1-2' με τον Αζάρ και έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντιέγο Κόστα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τραπ βρήκε την μπάλα με το ένα χέρι και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Μπλε κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 25' όμως η Παρί είχε τον τρόπο να βρίσκει φάσεις. Στο 33' η σκαστή κεφαλιά του Ζλάταν ύστερα από σέντρα από δεξιά δεν ήταν καλή και έφυγε πάνω από την εστία και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ντι Μαρία στην κόντρα πέρασε άουτ.

Στο 39' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, όταν ο Ιμπρα εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στον Μίκελ και ξεγέλασε τον Κουρτουά (1-0). Ο Νιγηριανός όμως δεν άργησε να πάρει την εκδίκησή του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντιέγο Κόστα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο μέσο που είχε χρόνο να κοντρολάρει και να τινάξει από κοντά τα δίχτυα του Τραπ (1-1).

*Βάσει των αποτελεσμάτων της στο Champions League, η Τσέλσι έχει 50.4% πιθανότητα να περάσει στην επόμενη φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για την Τσέλσι. Ο Ντιέγο Κόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Παρί από την καταπληκτική πάσα του Γουίλιαν όμως ο Τραπ με γρήγορη έξοδο του έκλεισε σωστά το πεδίο και απέκρουσε. Η συνέχεια ήταν σχεδόν όλη Κουρτουά. Στο 52' απέκρουσε το σουτ εκτός περιοχής του Ντι Μαρία και ένα λεπτό αργότερα είπε «όχι» στον Ζλάταν που είχε τον χώρο να εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Ο Βέγλος έκανε την επόμενη επέμβαση στο 61' σε σουτ του Λούκας, στο 64' δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού ο Ιβάνοβιτς πρόλαβε να μπλοκάρει το σουτ του Ματουιντί από κοντά και στο 68' σταμάτησε εντυπωσιακά το φάουλ του Ντι Μαρία.

Στο 74' ο Μπλαν έβγαλε τον Λούκας και φόρτωσε την επίθεση με τον Καβάνι και δικαιώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Η πάσα του Ντι Μαρία ήταν εκπληκτική σε timing και τοποθέτηση και ο Matador παρά τα ζεστά γάντια του Κουρτουά πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Βέλγου keeper από δύσκολη γωνία. Η Παρί ήταν κυρίαρχος σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος και έπαιξε στο μισό την Τσέλσι που δεν άντεξε στην πίεση και το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος παρά τις δύο φάσεις στο φινάλε. Στο 91' ξανά ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ από κοντά του Ιμπραΐμοβιτς και στο 92' το βολέ από δεξιά του Πέδρο πήγε στα πλαϊνά δίχτυα του Τραπ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (81' Παστόρε), Βεράτι (81' Ραμπιό), Ντι Μαρία, Λούκας (74' Καβάνι), Ιμπραΐμοβιτς.

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Μπαμπά, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Πέδρο, Αζάρ (71' Οσκαρ), Ντιέγο Κόστα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα