Αυτά θέλουν οι ΠΑΟΚτσήδες;

Αυτά θέλουν οι ΠΑΟΚτσήδες;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τα οποία - δυστυχώς - δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. 

Αυτά θέλουν οι ΠΑΟΚτσήδες;

Είχαμε έναν ακόμη αγώνα ποδοσφαίρου χθες! Και τι έγινε; Ποιος μιλάει για μπάλα;
 
Εδώ επάνω θέλουμε να σταθούμε…. Σε μία νέα μόδα των Ελληνικών γηπέδων, αυτό που εφαρμόζουν οι ΠΑΕ με θύματα τους άβουλους υπαλλήλους τους. Τους ποδοσφαιριστές!
 
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οι ΠΑΕ (όχι όλες, αλλά όχι και μόνο μία όπως φαντάζεστε) προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους, ή προσπαθούν να εκβιάσουν καταστάσεις στα Μέσα και κυρίως στη συνδρομητική τηλεόραση, απαγορεύοντας (ως τιμωρία!) τις δηλώσεις των παικτών  μετά από αγωνιστικές υποχρεώσεις.
 
Ξέρουν ότι υπάρχει 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, αλλά δεν τους ενοχλεί…
 
Είπε κάτι ο σπίκερ στη μετάδοση που δεν μας άρεσε (ναι ακόμη και τώρα που έχουμε απαγορεύσει στον σπίκερ να κάνει σχόλια για τις αμφισβητούμενες φάσεις), είπε κάτι που ενόχλησε το αφεντικό, να η απαγόρευση δηλώσεων ως παραδειγματισμός… Έχασε η ομάδα και... πρέπει να δείξουμε ότι ενοχληθήκαμε, να πάλι κλειστά στόματα από τους παίκτες.
 
Εκείνες τις στιγμές βγαίνει μόνο ο εκπρόσωπος της ομάδας, λέει το «παραμύθι», δίνει την γραμμή και από εκεί και πέρα ακολουθούν όλοι οι «υπάλληλοι» στον ίδιο δρόμο.
 
Επαναλαμβάνουμε. Αυτή τη νέα τακτική, δεν την εφαρμόζει ΜΟΝΟ μία ομάδα, αυτή που κατηγορείται για τόσα και τόσα. Πρόσφατα ακολούθησαν και άλλοι, που… κατηγορούν  τους πρώτους για γκανγκστερικές μεθόδους.
 
Εδώ επάνω, αυτά τα άβουλα όντα που παριστάνουν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τι κάνουν; Μέχρι και αυτή την ταπείνωση ( της υποχρεωτικής σιωπής) δέχονται για να μην χάσουν την εύνοια του αφεντικού; Αλλά θα μου πείτε… κάποτε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε ότι έκανε θέατρο σε ένα ματς στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική και λίγο μετά κλήθηκε σε απολογία από την ομάδα του!  
 
Χθες πάλι… Έχασε ο Ολυμπιακός, βγήκε ο άνθρωπος που εκφράζει τους Ολυμπιακούς και προσπάθησε (μέσα στον πανικό του) να βάλει στη σειρά πέντε λέξεις και μετά έγινε το θαύμα και άφησαν παίκτη να μιλήσει. Τι είπε όμως ο μοναδικός παίκτης που πήρε θέση; Όλα όσα ήθελε να περάσει η ΠΑΕ απευθυνόμενοι στους χειρότερους οπαδούς, που περιμένουν στο καφενείο ή στις λέσχες για «αίμα».
 
Από την άλλη… Και τι να πει ο παίκτης που παίρνει άδεια και συνεννοείται με την ΠΑΕ για το τι ακριβώς θα αναφέρει με αφορμή δύο φάσεις, την ώρα που αυτός παίζει μόνιμα με 10-15-20 υπέρ του αποφάσεις σε κάθε παιχνίδι. Τι πρέπει να πουν γι’ αυτά οι αντίπαλοι;
 
Αλλά και τι να πουν οι παίκτες όταν ένας παράγοντας απειλεί με τέτοιο τρόπο στέλεχος του παιχνιδιού: «Θα σε πνίξω, θα σου δείξω, θα σε τελειώσω…».
 
Τι γίνεται ρε σεις; Που πάμε; Τι κάνουμε;    
 
Και ξαναρωτάω τους ΠΑΟΚτσήδες που χιλιάδες φορές (και κάθε μέρα) ξεσκίζουν την δική τους ομάδα για τις ήπιες τακτικές και τις αποφάσεις της: «Τέτοια θέλετε; Αυτά επιθυμείτε και από την ομάδα σας; Θέλετε να βλέπετε σε αυτή την φάση τους παράγοντές σας; Έτσι θέλετε να μιλάνε οι παίκτες σας; Θέλετε εκβιασμούς όπως οι προαναφερόμενοι; Θέλετε μήπως και ανθρώπους της δικής σας ομάδας να μιλάνε με τον υπόκοσμο για να στήνουν τους πάντες και τα πάντα; Θα είστε υπερήφανοι αν δικοί σας παράγοντες κατηγορούνται για τον μισό ποινικό κώδικα;»
 
Προσέξτε: Μπορεί και να έχετε πολλές εύνοιες. Να είστε μόνιμα ευνοημένοι. Μπορεί και να πάρετε τίτλους. Μπορεί και να χάνετε δύο φορές το χρόνο…
 
 * Εδώ πάλι είχαμε χάντμπολ γυναικών! Στο γήπεδο όπου έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Αμύντα υπήρχαν τέσσερις-πέντε αστυνομικοί και οι χούλιγκαν της άλλης ομάδας βρήκαν ευκαιρία να μπουν για να κάνουν το «κομμάτι» τους, γνωρίζοντας ότι (μετά από καιρό) θα μπλέξουμε πάλι σε άσχημες καταστάσεις.
Η βία στην πόλη σταμάτησε (ή περιορίστηκε αρκετά) επειδή αρκετοί (δίκαια ή άδικα) πήγαν φυλακή. Ας το ξανασκεφτούν όλοι. Δεν αξίζει να πας μέσα για τέτοιες ανοησίες…

Best of internet