Σφυρίζω νωρίτερα μην μου γίνει η στραβή

Σφυρίζω νωρίτερα μην μου γίνει η στραβή

Σφυρίζω νωρίτερα μην μου γίνει η στραβή

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποιες αποφάσεις του Καλογερόπουλου, εξίσου σημαντικές με τις επίμαχες…

Επικεντρωνόμαστε όλοι στις πιο σημαντικές φάσεις του χθεσινού αγώνα.

Όμως, τον διαιτητή, τι θέλει δηλαδή ένας διαιτητής από ένα παιχνίδι, δεν θα τον δεις μόνο από αυτή την οπτική. Δεν θα τον δεις μόνο καταλαβαίνοντας ότι ξεκάθαρα ο Αραβίδης τρέχοντας μπέρδεψε τα πόδια του με του Μποτία κι αναπόφευκτα (δεν λέω ηθελημένα) έπεσε χάμω κι ο Καλογερόπουλος έδωσε… αποβολή!!!

Τον διαιτητή τον βλέπεις σε κάθε στιγμή του αγώνα.

Κι εγώ τον είδα τον Καλογερόπουλο, τόσο καθαρά όσο δεν γινόταν, στη φάση στο 39’. Κερδίζει φάουλ η ΑΕΚ, το εκτελεί, διώχνει η άμυνα, γίνεται επιθετικό φάουλ στο ύψος της περιοχής κι η μπάλα φτάνει στο Φορτούνη αρκετά έξω από την περιοχή για να βγει στην κόντρα επίθεση. Προσέξτε ότι είναι εννιά παίκτες της ΑΕΚ στη φωτογραφία. Άρα, αντίπαλος του Φορτούνη στην αντεπίθεση είναι ένας, πλην του γκολκίπερ…Ο Καλογερόπουλος αντί να παίξει το πλεονέκτημα, όπως επιτάσσει ο κανονισμός, σταματάει τη φάση και δίνει το φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, ουσιαστικά τιμωρώντας τον Ολυμπιακό κι όχι την ΑΕΚ.

Δεύτερη φάση από την οποία μπορείς να καταλάβεις τον Καλογερόπουλο; Δείχνει πέντε λεπτά καθυστερήσεις (παραπάνω φυσικά ήταν, αλλά ας μείνουμε σε όσα έδειξε) και σε αυτά τα πέντε λεπτά, παίζεται ποδόσφαιρο στα 2,5! Μετρημένα 2,5λεπτά. Ένα λεπτό είναι μόνο η…κράμπα του Άρθο. Ε, λοιπόν ο Καλογερόπουλος όχι απλά λήγει το ματς ακριβώς στο 95’ και δεν κρατάει έστω ένα λεπτό της εξτρά καθυστέρησης, αλλά σφυρίζει τη λήξη σε φάση που ο Τσόρι έχει κερδίσει φάουλ στα 30 μέτρα μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ, έτσι ώστε να μην εκτελεστεί και…«γίνει καμία στραβή». Όπου στραβή, να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός.

Νομίζω, πάντως, ότι αν συνεχίσει με τέτοιες λαμπρές διαιτησίες όπως την χθεσινή, ο Καλογερόπουλος θα κερδίσει πόντους και για τη διεθνή καριέρα του. Απέδειξε ότι μπορεί να τα φέρει βόλτα σε μεγάλα παιχνίδια.

Ήδη, άλλωστε, έχει στο βιογραφικό του έστω ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 2 Ιουλίου του 2015: Σιράκ Αρμενίας-Ζρινίσκι Βοσνίας 2-0, για τα προπροπροκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Best of internet