Φύγετε από τη Νέα Μεσημβρία! (πίνακες)

Φύγετε από τη Νέα Μεσημβρία! (πίνακες)

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Φύγετε από τη Νέα Μεσημβρία! (πίνακες)

bet365

Οι συγκρίσεις για τους τραυματισμούς προ μετακόμισης στο αθλητικό κέντρο της Ν. Μεσημβρίας και μετά, οδηγούν το Ν. Τζαντζαρά στο συμπέρασμα πως αν μείνει εκεί η ομάδα, θα... ξεκληριστεί οριστικά.

Συνεχίζουν να πέφτουν κάτω οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, σαν τα στάρια στον θερισμό... Έξω τρεις εβδομάδες κι ο Κλάους. Παλεύουν να γυρίσουν Λέοβατς, Χαρίσης, Μυστακίδης, εκτός είναι ακόμα Ζάιρο, Ροντρίγκεζ, Κωνσταντινίδης και Γλύκος. Στους 28 έφτασαν οι μυικοί τραυματισμοί και η σεζόν έχει μπροστά τέσσερις γεμάτους μήνες. Αναλύσαμε όλα τα νούμερα, πολλές φορές. Προπσθαθούν γυμναστές και προπονητές, “χαλαρώνοντας” τα φορτία δύναμης στην καθημερινή εκγύμναση, φτάνοντας μέχρι το 75-80%, αντί στο 85-90, να προφυλάξουν τους ποδοσφαιριστές. Και σίγουρα με τον έλεγχο της έντασης στην προπόνηση, κάποιοι τραυματισμοί αποφεύγονται επί τόπου. Μόνο που “βγαίνουν” στους αγώνες, όταν οι προσπάθειες των παικτών που (λογικό κι αναμενόμενο) επιχειρούν να δώσουν κάτι παραπάνω, τους οδηγούν σε επιβαρύνσεις που απέχουν πολύ από εκείνες που τα κορμιά έχουν προετοιμαστεί να αντέξουν μέσω της προπόνησης. Γι αυτό κι εν ώρα αγώνα ο ΠΑΟΚ έχει πάθει τους διπλάσιους τραυματισμούς. Αν τους πίεζαν και στην προπόνηση, μπορεί να είχαν άλλους τόσους...

Μπορεί η “γρήγορη” επανένταξη να έφερε κανα – δυο υποτροπές και η καθυστερημένη έλευση αρκετών το καλοκαίρι, μετά την προετοιμασία, να αύξησε επίσης τον αριθμό των πληγέντων. Αλλά ο παράγοντας καιρικές συνθήκες και κατ' επέκταση κρύο και σκληρό “τερέν” στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, δεν παλεύεται. Ια παρακάτω νούμερα, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί συγκεντρωμένα. Η ανάλυση για τους τραυματισμούς που είχε ο ΠΑΟΚ ανά σεζόν, προ, αλλά και μετά... Μεσημβίαν, δυστυχώς είναι αμείλικτη: Τις τρεις χρονιές, προτού μετακομίσει η ομάδα στο αθλητικό κέντρο, είχε αθροιστικά τους μισούς μυικούς τραυματισμούς, από όσους έπαθε τις αμέσως τρεις επόμενες. Οι πίνακες “φωνάζουν”:

Κι ένα στοιχεί... μπόνους: Πέρσι, με Αναστασιάδη ο ΠΑΟΚ υπέφερε από μόλις 20 μυικούς τραυματισμούς: Ήταν η πρώτη χρονιά που μετά (και παρά) την κατασκευή του αθλητικού κέντρου, η ομάδα έκανε τις μισές προπονήσεις στην Τούμπα! Αυτό το στοιχείο κι αν “φωνάζει”. Όταν επί Δώνη πρωτομίλησαν κάποιοι για την Μεσημβρία, τους λοιδωρήσαμε. Βεβαίως, παρά το γήπεδο, η εκγύμναση, η ηλικία, το ιστορικό, η αποφόρτσιση, η ομαλή επανένταξη, η εξωγηπεδική ζωή των

παικτών και όλοι οι άλλοι παράγοντες συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους. Το ρεκόρ της σεζόν Δώνη απειλείται φέτος με τους 28 καταγεγραμμένους να αυξάνονται ανησυχητικά. Αλλά τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και φωνάζουν και πολύ δυνατά, για να συνεχίσουν να αγνοούνται.

Εφόσον οι ανεμοφράχτες και τα άλλα έργα δεν απέδωσαν, ώστε να αντιμετωπιστεί το κρύο και σκληρό έδαφος, είναι εγκληματική αμέλεια να μένει ο ΠΑΟΚ εκεί. Αν δε μπορούν να “κλείσουν” τα γήπεδα με θόλους, να ελεγχθεί τέλος πάντων απολύτως το μικροκλίμα στους αγωνιστικούς χώρους, ο ΠΑΟΚ πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα πως απέτυχε στην επιλογή τόπου για το γήπεδο και να φύγει όπως όπως για να σωθεί, έστω και νοικιάζοντας προσωρινά χώρο, έως ότου φτιάξει τον δικό του.

Κάθε μέρα που η ομάδα παραμένει στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, ρισκάρει την σωματική ακεραιότητα του ρόστερ και φυσικά αυτό...σαμποτάρει την ίδια της την πρόοδο και την επιτυχία.

* Τα στοιχεία για τους τραυματισμούς, είμαι σίγουρος πως η ΠΑΕ τα διαθέτει, αφού είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια διατηρεί ενημερωμένα αρχεία. Δεν θα χρειαστεί να ανατρέξει σε δημοσιεύματα οκτώ ετών, όπως συνέβη για να συγκεντρωθούν σε αυτό το κομμάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.