«Έχετε να δείτε πολλά ακόμα από τον Μαχρέζ» (video)

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Έχετε να δείτε πολλά ακόμα από τον Μαχρέζ» (video)

bet365

Το gazzetta.gr ζήτησε από τον Αλγερινό ρεπόρτερ τoυ «Le Buteur», Σαίντ Φελάκ να περιγράψει το «φαινόμενο» Ριγιάντ Μαχρέζ, εξηγώντας πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο από τον Ρανιέρι. Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του 24χρονου εξτρέμ;

Φέτος είναι η χρονιά του. Βιώνει το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο. Τρέχει, ντριμπλάρει, σκοράρει, μοιράζει ασίστ...

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έχει φτάσει τα 14 γκολ στην Premier League, ενώ θεωρείται και μετρ στις ασίστ βγάζοντας 10 μέχρι στιγμής.

Ο Αλγερινός ζογκλέρ, από κοινού με τον «κανονιέρη», Τζέιμι Βάρντι συνυπογράφει τις διαδοχικές νίκες της Λέστερ που την έχουν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Διπλό... τίτλου θέλει να κάνει η Λέστερ στο Λονδίνο. Η Novibet προσφέρει σε απόδοση 4.70 τη νίκη των «αλεπούδων» κόντρα στην Αρσεναλ.

Η χρηματιστηριακή του αξία πλέον έχει εκτιναχθεί στα 40 εκατ. ευρώ με τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να τον ορέγονται.

Ο Αλγερινός δημοσιογράφος του Le Buteur, Σαίντ Φελάκ μίλησε στο gazzetta.gr για την διαστημική σεζόν που πραγματοποιεί ο 24χρονος εξτρέμ, σημειώνοντας πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

«Ο Μαχρέζ είναι ένας βιρτουόζος ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική. Θεωρούνταν μεγάλο όνομα από την εποχή που αγωνιζόταν στην Χάβρη. Πλέον βρίσκεται σε μία ομάδα που τον βοηθά να δείξει το σπουδαίο ταλέντο του.

Στην Λέστερ δεν έχει περιορισμούς, παίζει με ευκολία χωρίς να του ασκείται πίεση γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να λάμψει στην Premier League. Νομίζω πως με το ταλέντο που διαθέτει για γίνει ακόμη μεγαλύτερος παίκτης στα χρόνια που θα ακολουθήσουν».

Θα μπορούσε όμως ο Ριγιάντ Μαχρέζ να διατηρήσεις τις ίδιες επιδόσεις σε συλλόγους του μεγέθους της Άρσεναλ ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Νομίζω αν πήγαινε στην Άρσεναλ θα παρουσίαζε ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη λόγω της παρουσίας του Βενγκέρ. Θεωρώ όμως πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διαθέτει ποδοσφαιριστές στο δικό του στιλ. Θα ταίριαζε και θα έπαιζε περισσότερο στη Γιουνάιτεντ».

Ο Αλγερινός ρεπόρτερ της Le Buteur, θεωρεί πως ο Κλάουντιο Ρανιέρι πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική ανόρθωση του πρώην παίκτη της Χάβρης, όμως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

«Νομίζω πως η συνεισφορά του Ρανιέρ στην αξιοποίηση του Μαχρέζ είναι πολύ μεγάλη μολονότι ο Ιταλός τεχνικός του ζητάει περισσότερα πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Θεωρώ πως αν η Λέστερ έπαιζε σε διάταξη 4-3-3 θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικός».

Πως όμως περιγράφει τον χαρακτήρα του συμπατριώτη του ο Σαίντ Φελάκ;

«Θα τον χαρακτήριζα ως κλειστό χαρακτήρα. Δεν του αρέσει να μιλάει πολύ. Βρίσκεται πολύ συχνά με την οικογένεια του και τους στενούς φίλους του. Είναι αρκετά εσωστρεφής».

Η Αλγερία με τους εξτρέμ, Μαχρέζ, Μπραχίμι και Φεγκουλί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη συγκεκριμένη θέση από κραταιές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θα μπορούσε ο Μαχρές να επαναλάβει τα κατορθώματα του με την Λέστερ;

«Ο ρόλος θεωρείται ήδη καθοριστικός για την Εθνική Αλγερίας. Σε 22 συμμετοχές, έχει μοιράσει 15 ασίστ, ενώ σκόραρε τρία γκολ. Στην Εθνική Αλγερίας πάντως υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές όπως είναι για παράδειγμα, οι Μπραχίμι και Φεγκουλί. Θα δούμε σε δύο ή τρία χρόνια σε ποιο επίπεδο θα έχει φτάσει».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα