Κύπελλο ο ΠΑΟΚ; Θλάση ο Κλάους; Φορ ο Μπερμπάτοφ;

Κύπελλο ο ΠΑΟΚ; Θλάση ο Κλάους; Φορ ο Μπερμπάτοφ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο, την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και τις πιθανότητες του Δικεφάλου του Βορρά να πάρει το τρόπαιο.

Πέρασε μία δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ. Χωρίς να κερδίσει βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του να κατακτήσει το τρόπαιο.

«Μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να πάρει το κύπελλο»;

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε για να το εμπεδώσουν όλοι. Ομάδα με 6-8-10 μόνιμους απόντες, μπορεί να έχει ως στόχο την αξιοπρεπή παρουσία στο γήπεδο. Και να θέλει, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα άλλο.

Από την μία λείπουν πρόσωπα, από την άλλη απουσιάζουν χαρακτηριστικά (δεν υπάρχει πλέον παίκτης να παίξει στα πλάγια) ποδοσφαιριστές παίζουν σε θέσεις που δεν μπορούν να αποδώσουν μπερδεύοντας και τους υπόλοιπους και φυσικά όσοι αγωνίζονται συνέχεια επιβαρύνονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους. Επί προσθέτως μέχρι να γυρίσουν οι τραυματίες χρειάζονται και ένα διάστημα προσαρμογής, ενώ ο φόβος για τραυματισμό επηρεάζει τον καθένα και την καθημερινότητα της ομάδας. Αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Αν είναι δυνατόν! Σήμερα έχει πρόβλημα και ο Κλάους! Αν αρχίσουν να χάνονται και οι τέσσερις-πέντε «σίγουροι» τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει υπολογισμούς και τους βαθμούς που χρειάζονται να μπει στα πλέι οφ…

Από εκεί και πέρα. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει κάποτε πλήρης (με 2-3 τέλος πάντων απόντες) και βρει μία συνοχή τεσσάρων-πέντε αγώνων με ένα σχήμα, τότε… κάτι μπορεί να κερδίσει φέτος.

(Από του χρόνου βέβαια, όσοι ειρωνεύονταν την εκτίμηση πώς για τις θλάσεις μπορεί να φταίει και το αθλητικό κέντρο της Μεσήμβριας, ας τολμήσουν να ξαναπάρουν την απόφαση να πάνε την ομάδα εκεί για προπόνηση. Λογικά ΔΕΝ θα βρουν παίκτες που θα δεχθούν να πάνε εκεί...)

Χθες στην Τούμπα ο Τούντορ προσπάθησε να βρει μία λύση για τα προβλήματά του, αλλά αυτό που σκέφτηκε να παρατάξει στο ξεκίνημα, δημιούργησε τελικά πιο πολλά θέματα από αυτά που θα έλυνε...

Με Πέλκα στα άκρα, με Μπερμπάτοφ «δεκάρι», με Μακ φορ και με Αθανασιάδη δεξί χαφ-εξτρέμ, ο ΠΑΟΚ ήταν αποκρουστικός. Είναι φοβερό το ότι επί 40 λεπτά δεν πλησίασε την αντίπαλη περιοχή! Με το που ο Μακ πήγε στα άκρα έγινε (αμέσως) η πρώτη προσπάθεια, ενώ με τις αλλαγές της επανάληψης (Πέλκας στον άξονα, ακραίοι οι Μακ-Γκολάσα) υπήρχε μία κανονική ομάδα στο γήπεδο, που έφθασε σε οκτώ καλές τελικές προσπάθειες, ένα σύνολο που κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και δεν κινδύνευσε από τον αντίπαλο.

Ο Άρνεσεν είπε κάποια στιγμή για τον Τούντορ και την απειρία του: «Δεν είναι κακό να κάνει λάθη. Το θέμα είναι να μην τα επαναλαμβάνει».

Μετά και το χθεσινό, δεν βρίσκουμε ΚΑΜΙΑ λογική να ξαναδούμε τον Πέλκα στη γραμμή (το μοναδικό ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεκάρι της ομάδας) και τον Μπερμπάτοφ πίσω από τον φορ.

Στην ερώτηση… «κι αν δεν παίξει δεκάρι ο Βούλγαρος που θα αγωνιστεί» εγώ δεν έχω ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Ο προπονητής του που τον βλέπει κάθε μέρα, έχει αποφασίσει ότι σέντερ φορ δεν είναι σωστό να παίζει αφού συνέχεια είναι εκτός περιοχής. Αλλά και τα ματάκια μας είδαν χθες (στο δεύτερο ημίχρονο) έναν ΠΑΟΚ σε 4-2-3-1, να παίζει και για τον φορ του, αλλά αυτός να απουσιάζει ΜΟΝΙΜΑ από την περιοχή και από κάθε τελική προσπάθεια!

Πώς θα βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα δεν ξέρουμε… Όποιος πιστεύει ότι ξέρει ας το καταθέσει…

* Αν αυτό που έκανε ο Μπαργκάν στον Κίτσιου (κλάδεμα από πίσω με πρόθεση, το μάθαμε από μικροί…) δεν είναι κόκκινη, τότε λογικά πρέπει να άλλαξαν οι κανονισμοί και δεν μας το είπαν...

* Ο Πανιώνιος είναι μία από τις πιο καλύτερες ομάδες της σεζόν. Κάνει φανταστική πορεία, παίζει πολύ-πολύ οργανωμένα, ανεβάζει την αξία όλων των παικτών του και μπορεί να πετύχει σημαντικούς στόχους. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ξεκάθαρα ότι ο Ουζουνίδης είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Το χειροκρότημα των ΠΑΟΚτσήδων (έστω και από ένα κομμάτι του γηπέδου) αποτέλεσε μία από τις καλές εικόνες όλης της χρονιάς.

* Ο Χατζηϊσαίας εκπλήσσει! Ήταν αξιοπρεπής ως παίκτης του Πανιωνίου απέναντι στην επόμενη ομάδα του. Ήταν θετικός στο ντεμπούτο που έκανε στο Καραϊσκάκη με τον Δικέφαλο στο στήθος. Χθες ήταν κορυφαίος ως παίκτης του ΠΑΟΚ απέναντι στην προηγούμενή ομάδα του! Το ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ (ως προσωπικότητα και ως παρουσία) είναι εκπληκτικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.