Στο αρχείο το σκάνδαλο «coriopolis»!

Στο αρχείο το σκάνδαλο «coriopolis»!

Η υπόθεση «coriopolis», που αφορά στημένους αγώνες την περίοδο 2008-2011 μπαίνει στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Στο αρχείο το σκάνδαλο «coriopolis»!

Στο αρχείο βάζουν οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, που είναι ταυτόχρονα και Εισαγγελείς Πρωτοδικών, την επονομαζόμενη υπόθεση «coriopolis», που αφορά τους «στημένους αγώνες» της περιόδου 2008 – 2011, αφού δεν προτίθενται να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις κατά προσώπων που κατηγορούνται, βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και θα δικαστούν τον Απρίλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και κατέχουν σήμερα θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, όπως είναι ο πρόεδρος της Super League και άλλοι.

Οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ (aka ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς), που μελέτησαν τη δικογραφία, διαπίστωσαν ότι με βάση των πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν έως το 2011, τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και του «στοιχηματισμού» παραγράφονται σε τρία έτη από την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε ένα μήνα από την τέλεσή του.

Συνεπώς, η περίπτωση άσκησης πειθαρχικών διώξεων δεν συντρέχει.

Υπενθυμίζεται, ότι με έγγραφο προς την ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ζητήσει να διαπιστωθεί ότι αν συντρέχουν κωλύματα στο πρόσωπο των κατηγορούμενων, ενώ καταγγελία προς τις αρχές, δικαστικές και άλλες, έκανε προ ημερών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πηγή: soccerplus

Best of internet