Ντάρμπισαϊρ: «Θα πόνταρα σε νίκη μας με σκορ 3-1»! (vids & pic)

Δημήτρης Τομαράς
Ντάρμπισαϊρ: «Θα πόνταρα σε νίκη μας με σκορ 3-1»! (vids & pic)

bet365

Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ αναπολεί Ολυμπιακό και τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα, δίνει ακριβές σκορ για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και εξομολογείται στο Gazzetta.gr ένα μεγάλο του όνειρο!

Στα 29 του χρόνια σήμερα ο Ντάρμπισαϊρ συνεχίζει να παίζει μπάλα στην Αγγλία, φορώντας την φανέλα της Ρόδεραμ. O Άγγλος πρώην φορ του Ολυμπιακού αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο στο πέρασμά του από την Ελλάδα. Εξάλλου η αποφασιστικότητά του, η αυταπάρνησή του και η αφοσίωσή του θυμίζουν Νταβίντ Φουστέρ και έντονα!

Ο αγαπημένος Ματ της ερυθρόλευκης κερκίδας έπαιζε με διάσειση και δεμένο κεφάλι για να σκοράρει στον αξέχαστο και τρομερό τελικό του Κυπέλλου του 2009 στο ΟΑΚΑ. Αυτόν που κάθε χρόνο θυμούνται όλοι ειδικά παραμονές των αγώνων με την ΑΕΚ...

Θα επιβεβαιωθεί το σκορ που πιστεύει ο Ματ Ντάρμπισαϊρ για το ντέρμπι; Σε απόδοση 17.00 στην Sportingbet η νίκη του Ολυμπιακού με 3-1.

Τρεις ώρες αγώνα όλες μαζί, οκτώ γκολ συνολικά, διαρκείς ανατροπές αλλά και αποβολές, νεύρα και εντάσεις και βέβαια πέναλτι. Τότε ο Ολυμπιακός είχε γυρίσει το ματς από το 2-0 και τον Ντάρμπισαϊρ αν και με διάσειση να σκοράρει για το 3-3 για να στείλει τον αγώνα στην παράταση! Έπειτα από το τελικό 4-4 ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 15-14 στην διαδικασία των πέναλτι, πήρε το Κύπελλο και πανηγύρισε το νταμπλ.
Ο Ντάρμπισαϊρ βέβαια έχει βάλει γκολ και κατά του Παναθηναϊκού ενώ τον Γενάρη βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα, έχοντας αρκετές προτάσεις - όπως τονίζει και ο ίδιος - από ομάδες της Super League. Ο έμπειρος πια επιθετικός στην Ελλάδα έχει έρθει σε σχετικά μικρή ηλικία και οικογενειάρχης (με την γυναίκα του και τα δυό του πιτσιρίκια). Μιλώντας στο Gazzetta.gr αναπολεί εκείνες τις στιγμές, δίνει ακριβές σκορ για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, σχολιάζει τους Ρομπέρτο και Ιντέγιε Μπράουν, την σχέση του με τον «Τζόλε» και το... stop για την επιστροφή του στην χώρα μας.
- Ματ έχουμε πάλι ντέρμπι Ολυμπιακού με ΑΕΚ. Αυτήν την φορά στο ΟΑΚΑ που σου ξυπνάει ωραίες μνήμες. Τι περιμένεις από αυτό το ματς;
Το ξέρω καλά πως υπάρχει αυτό το ματς μπροστά και το περιμένω με αγωνία. Στον α' γύρο είχαμε κερδίσει 4-0. Τι ματς ήταν αυτό ρε φίλε; Πολύ επιβλητική νίκη. Παρακολουθώ όσο μπορώ τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να βλέπω όλα τα παιχνίδια αλλά πάντα κοιτάζω να ενημερώνομαι για το πως έχουμε πάει και τι αποτέλεσμα έχουμε φέρει. Διάβασα και πως ο Παναθηναϊκός έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο (σ.σ. την Τετάρτη). Έκπληξη σίγουρα... Για το παιχνίδι του Σαββάτου περιμένω καυτή ατμόσφαιρα, δύο ομάδες που θα τα δώσουν όλα και γενικά ένα μεγάλο ντέρμπι. Όπως ήταν όταν έπαιζα εγώ και τα ματς με Παναθηναϊκό (κυρίως) και με τον ΠΑΟΚ. Το ματς εκείνο του Κυπέλλου είναι τρομερό (σ.σ. ο τελικός του 2009). Είναι μία ημερομηνία - ορόσημο για μένα και νομίζω και για πολλά παιδιά στον Ολυμπιακό. Απίστευτος αγώνας από κάθε άποψη. Φοβερός τελικός και πάντα τον θυμάμαι και για το γκολ μου και για την κατάκτηση.
- Περιμένεις - σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου - να είναι για τους Πειραιώτες πιο εύκολα τα πράγματα ή πιο δύσκολα;
Σίγουρα πιο δύσκολα. Πάντα στον β' γύρο συναντάς περισσότερες δυσκολίες και ειδικά όταν είσαι τόσο μπροστά στην βαθμολογία. Για μένα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει εξαρχής επιθετικά, κάτι που περιμένω πως θα κάνει. Να μην κλειστεί γενικά. Να πιέσει, να παίξει γρήγορα την μπάλα και είμαι σίγουρος πως και χώρους θα βρει και αρκετά γκολ θα βάλει. Θεωρώ πως με βάση τα όσα έχω δει και είμαι σε θέση να γνωρίζω ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και να κερδίσει, παίρνοντας τους τρεις πόντους. Είμαι βέβαιος γι' αυτό.
- Έχεις στο μυαλό σου συγκεκριμένο σκορ;
Ναι. Θα πόνταρα πάνω σε εμάς (σ.σ. Ολυμπιακό) έτσι και αλλιώς. 3-1 το σκορ υπέρ μας. Για μένα ο Ολυμπιακός πάντα θα είναι ομάδα της καρδιάς μου. Η πρώτη ομάδα στην δική μου... ιεραρχία. Πάνω απ' όλες.
- Θα υπάρχει σίγουρα ένας παίκτης που να έχεις ξεχωρίσει από τον Ολυμπιακό. Ή και πιο πολλοί. Τον Ιντέγιε για παράδειγμα τον ξέρεις από την Αγγλία.
Ναι. Πολύ καλός και δυνατός φορ. Καλό και γερό κορμί και με εκτελεστική δεινότητα. Για μένα όμως ο παίκτης που ξεχωρίζει αναμφίβολα από το ρόστερ είναι ένας: ο Ρομπέρτο. Μπορεί ο Ιντέγιε να είναι εξαιρετικός αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ είναι τρομερός. Φοβερός τερματοφύλακας που μπορεί να παίξει οπουδήποτε: Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία ή όπου αλλού θες. Τοπ επιπέδου με εξαιρετικά σωματικά προσόντα και ελάχιστα μειονεκτήματα. Ο Ολυμπιακός 'έχτισε' πάνω του και ωφελήθηκε πάρα πολύ. Και για μένα πολλές φορές μία ομάδα όντως 'χτίζεται' πάνω σε έναν μεγάλο κίπερ.
- Τον Γενάρη είχαμε πληροφορηθεί πως ήταν να γυρίσεις στην Ελλάδα. Ισχύει; Είχες προτάσεις να επιστρέψεις;
Ναι. Είναι αλήθεια. Δεν θέλω να πω ομάδες. Μπορώ να σου πω όμως ότι ήταν από την πρώτη κατηγορία και πως ήταν αρκετές. Δεν με άφησε η Ρόδεραμ. Περνάμε και περνούσαμε μία δύσκολη περίοδο και θεωρούν πως με χρειάζονται ακόμα. Δεν είναι σωστό να πω ονόματα από την Ελλάδα από την στιγμή που δεν έγινε κάτι. Να ξέρεις όμως πως το ήθελα πολύ. Το είχα συζητήσει με την οικογένειά μου και όλοι μαζί το θέλαμε πολύ. Υπάρχει βέβαια και το καλοκαίρι...
- Έχεις κάποιον φίλο από τον Ολυμπιακό που να μιλάτε ακόμα;
Ναι. Τον 'Τζόλε'. Τρομερό παιδί και πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Εγώ είχα την τύχη να τον προλάβω να αγωνίζεται και τον κοίταζα με δέος από την πρώτη ημέρα. Ήταν ένα μεγάλο πρότυπό μου στον Ολυμπιακό. Έμαθα πολλά από αυτόν. Με δίδαξε ποδοσφαιρικά και με βοήθησε με την ποιότητα και την εμπειρία του. Μιλάμε ακόμα και σήμερα.
- Φαντάζομαι πως ο θαυμασμός σου για τον Τζόρτζεβιτς παραμένει.
Ναι. Αυτό δεν αλλάζει. Είμαστε φίλοι. Μιλάμε πολύ καλά και τον θαυμάζω πολύ για όλα όσα έκανε.
- Θα ήθελα να μου αναφέρεις το τι ήταν αυτά τα στοιχεία που κράτησες από τον Ολυμπιακό.
Εκτός από τα γκολ μου σχεδόν τα... πάντα. Φανταστικό κλαμπ. Τρομερή ομάδα με πολύ καλή διοίκηση και επιτελείο. Όλοι τους με στήριξαν απόλυτα: και σε εύκολες και σε δύσκολες στιγμές. Δεν έχω και δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο. Δεν ξεχνάω βέβαια ποτέ και τον κόσμο. Ασύλληπτος ο κόσμος. Ιδανικός. Έφτιαχνε την ατμόσφαιρα και μας ωθούσε στο να κάνουμε μεγάλα ματς και να νικάμε. Από τους καλύτερους οπαδούς που έχω δει ποτέ είναι αυτοί του Ολυμπιακού. Ίσως και να είναι και οι καλύτεροι.
- Κλείνοντας εάν θέλεις να μας πεις το ανεκπλήρωτό σου όνειρο για το ποδόσφαιρο...
Να γυρίσω στον Ολυμπιακό φίλε. Απλά. Τι άλλο; Θέλω να επιστρέψω μία μέρα και να φορέσω ξανά την φανέλα του. Δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό και πότε μπορεί να συμβεί αλλά είναι το μεγάλο μου ποδοσφαιρικό όνειρο. Αυτό έχω. Και για τα όνειρά σου πάντα ελπίζεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα