Ο Ολυμπιακός στο συνέδριο της ECA (pics)

Ο Ολυμπιακός στο συνέδριο της ECA (pics)

Ο Ολυμπιακός ήταν παρών στο 16ο γενικό συνέδριο της ECA, που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία και την πόλη του Παρισιού.

Ο Ολυμπιακός στο συνέδριο της ECA (pics)
Παρουσία εκπροσώπων 143 συλλόγων - μελών της, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός, διεξήχθη στο Παρίσι το 16ο γενικό συνέδριο της ECA. Τους νταμπλούχους Ελλάδας εκπροσώπησε ο δ' αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος, ο οποίος αποτελεί και πρόεδρο του Institutional Relations Working Group (ΕCA).
 
Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία των μελών της ECA να παίξουν έναν στρατηγικό και πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της FIFA η οποία οφείλει να ανοίξει τις «πόρτες» της στα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι οι σύλλογοι, οι παίκτες και τα πρωταθλήματα. 
 
Για μία ακόμη φορά η ECA εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την πιθανή αύξηση στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα από τις 32 στον αριθμό των 40 που προτάθηκε από την μεταρρυθμιστική επιτροπή της FIFA. 
 
Οι σύλλογοι καταλαβαίνουν την σπουδαιότητα των Εθνικών ομάδων για κάθε χώρα και φυσικά για τις Ομοσπονδίες τους, ωστόσο, η υγιής ισορροπία μεταξύ συλλόγων και αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων δεν πρέπει για κανέναν λόγο να τεθεί σε κίνδυνο. Το βάρος που έχουν στις πλάτες τους από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις οι παίκτες είναι στα όριά του. Πρέπει λοιπόν να προστατευθούν καθώς αποτελούν το στοιχείο - κλειδί για το άθλημα. Οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι απέναντι στους ποδοσφαιριστές τους και γι' αυτό η ECA καλεί όλους να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα.
 
Όσον αφορά στους UEFA club Competitions, έγινε συζήτηση και για τους δύο που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δηλαδή το Champions League και το Europa League ενόψει και της έναρξης του επερχόμενου κύκλου της 3ετίας, 2018 - 21. Οι σύλλογοι, όπως και στο παρελθόν, είναι σε διαρκή διάλογο με την UEFA για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση και των δύο διοργανώσεων. Μιλώντας για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα το διήμερο σε αυτό το γενικό συνέδριο, ο πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάινζ Ρουμενίνγκε, σχολίασε πως τόσο η ECA όσο και η UEFA ενδιαφέρονται για την εξέλιξη των διοργανώσεων και πως στασιμότητα σημαίνει οπισθοδρόμηση. 
 
Στο συνέδριο πήραν μέρος τόσο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, Μάρκο Βίλιγκερ, όσο και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο κ. Ινφαντίνο μίλησε και ως υποψήφιος πρόεδρος της FIFA και παρουσίασε το όραμά του για να πάει την Παγκόσμια Ομοσπονδία πιο μπροστά. Όπως είπε, θα βασιστεί στην διαφάνεια, την εύρωστη διακυβέρνηση, την αλληλεγγύη και την ανανεωμένη ματιά στο ποδόσφαιρο ώστε να αναπτυχθεί σε όλη την υφήλιο.

Best of internet