Κυριάκος: «Ο Τούντορ ταιριάζει στον ΠΑΟΚ»

Κυριάκος: «Ο Τούντορ ταιριάζει στον ΠΑΟΚ»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στον Ιγκορ Τούντορ, στις άδειες κερκίδες, αλλά και στο ματς με τον Πανιώνιο.    

Κυριάκος: «Ο Τούντορ ταιριάζει στον ΠΑΟΚ»

Με αφορμή το μνημόσυνο του Παναγιώτη Κατσούρη, ο Κυριάκος Κυριάκος με δηλώσεις του αρχικά είπε τα εξής:  «Είναι σίγουρα μέσα στις δυο πιο άσχημες ημερομηνίες της ιστορίας μας, οι πιο μαύρες στιγμές, οι πιο άδικες απώλειες που είχε ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του. Ένα εξαιρετικό παιδί, το οποίο συμβόλιζε πολλά, τον γνώριζα και προσωπικά και η θλίψη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι μένουν οι άνθρωποι αθάνατοι ,όταν τους θυμάσαι, και προσπαθούμε κάθε χρόνο να του δώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, σε ένα παιδί που θα θέλαμε ακόμα να είναι στην οικογένεια μας».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Πολύ σημαντικό παιχνίδι, η μισή χρονιά. Δυο στόχοι απομένουν και εδώ κρίνεται ο ένας. Η ομάδα όσο και αν δεν φαίνεται βρίσκεται σε μια καλή στιγμή που αναλαμβάνουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι πολύ συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο, έχουμε πολλά προβλήματα και είναι κρίμα που όλα ήρθαν στο συγκεκριμένο κομβικό στάδιο της σεζόν, αλλά θα επιστρέψουν και αυτοί και θα βοηθήσουν της ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για τον Λούμπος Μίχελ: «Δεν νομίζω ότι λέει κάτι ότι είναι αλλοδαπός, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα κάποιου χωριού, είναι ομάδα γνωστή σε όλη την Ευρώπη και δεν νομίζω ότι έχει διαφορά αν διοικεί κάποιος Έλληνας ή κάποιος ξένος. Πολλές ομάδες έχουν ξένους προέδρους. Θεωρώ ότι είναι ένας καθαρός ποδοσφαιράνθρωπος, με μεγάλες παραστάσεις, γνώστης της ιδιαίτερης μυρωδιάς του αγωνιστικού χώρου και τον αποδυτηρίων. Όλες του οι εμπειρίες νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ τον ΠΑΟΚ».

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: «Δεν υπήρχε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση ότι ο Τούντορ φεύγει. Ο ΠΑΟΚ είχε μια άσχημη περίοδο, ένα κακό διάστημα και είναι λογικό ότι ο τύπος προσπαθούσε να προλάβει τις εξελίξεις, αλλά μέσα στην ομάδα δεν επικρατούσε τέτοια λογική. Ο δρόμος είναι πιο δύσκολος και δεν πιστεύαμε ότι η απομάκρυνση του προπονητή θα φέρει άμεσα αποτελέσματα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολλούς προπονητές τα τελευταία χρόνια και δεν είδαμε να αλλάζει κάτι, οι επιτυχίες χτίζονται με χρόνο και πολύ δουλειά. Για μένα εν έτη 2016 δεν υπάρχει καλός και κακός προπονητής. Όλοι είναι διαβασμένοι, της Μπαρτσελόνα τις προπονήσεις μπορεί να της δει ο καθένας, πτυχία έχουν όλοι. Ένας προπονητής είτε ταιριάζει σε έναν σύλλογο είτε δεν ταιριάζει. Για μένα ο Τούντορ ταιριάζει και με το παραπάνω στον ΠΑΟΚ και έχει όλα τα εχέγγυα να είναι για πολλά χρόνια στην ομάδα».

 

Για τις άδειες κερκίδες στην Τούμπα: «Μας απασχολεί πάρα πολύ και κάνουμε και ενέργειες πάνω σε αυτό. Ζητήσαμε μια έρευνα και θα σας εκπλήξουν τα αποτελέσματα. Άλλοι αποχωρούν γιατί κουράστηκαν από το πρωτάθλημα και την διαφθορά, άλλος για την οικονομική κρίση, άλλος αποχωρεί γιατί δεν του αρέσει η ομάδα, άλλος γιατί δεν του αρέσει η ατμόσφαιρα».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ και το μέλλον: «Ευχαριστημένος δεν είναι κανένας, ευχαριστημένος θα είμαι όταν ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να παίρνει πρωταθλήματα, όχι ένα πρωτάθλημα αλλά πρωταθλήματα. Θα θεωρήσω την ομάδα πετυχημένη όταν θα είναι μόνιμα διεκδικήτρια. Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε σύντομα. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βρει τα πρόσωπα αλλά και το δρόμο για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που όλοι θέλουμε. Νομίζω ότι η ομάδα δεν θα χρειαστεί πάνω από τρεις παίκτες το καλοκαίρι, πέρσι ήρθαν 15 άτομα, άλλαξε όλη η ομάδα».

Για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου: «Κακό κάνει να στέκεσαι σε ήττες ή κακές διαιτησίες. Πρέπει για το αγωνιστικό κομμάτι να πέσουν οι τόνοι».

Για το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας: «Λίγοι πίστεψαν ότι κάπου θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Θέλω να πω ότι πέρα από τη δικαιοσύνη υπάρχει και η πολιτική ηγεσία που πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία. Σας λέω ότι γενικότερα το ρεύμα προς τη μεριά της κάθαρσης, θα έπρεπε να είναι εντονότερο. Δεν με ικανοποιεί η ένταση της ανάγκης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ο κ. Κοντονής μου έδωσε την εντύπωση ότι το έβαλε στην ατζέντα του, κάτι που είναι θετικό. Το γεγονός είναι ότι μιλάμε για κάποιες αποφάσεις και κάποιους υπόπτους, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Για την ΕΠΟ: «Και στην UEFA υπήρξαν μεγάλα προβλήματα. Εμείς έχουμε απευθυνθεί στις Αρχές. Το πρόβλημα είναι ότι η Ομοσπονδία θεωρεί ότι είναι αθώα ή θεωρεί ότι απλά κερδίζοντας χρόνο θα φτάσει στο σημείο μιας καθολικής παραγραφής. Η πρακτική του να σε φτύνουν και να κρατάς ομπρέλα ίσχυε στο παρελθόν που δεν υπήρχε πληροφόρηση. Θα έπρεπε να γίνουν κάποιες κινήσεις για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο».

Για τις εκλογές στην Ομοσπονδία: «Κάθε εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ μπορεί να φέρει αλλαγές. Οι διαδικασίες εξαρτώνται από το πρόσωπο που είναι πρόεδρος. Θα πρέπει να υπάρχει μια διάθεση ότι ο στόχος είναι κοινός. Αν απλά αλλάξουμε ένα πρόσωπο το οποίο θα λερωθεί από την βρώμικη ΕΠΟ δεν έχει κανένα νόημα. Πολλές φορές τα πρόσωπα έχουν καλές ιδέες αλλά το σύστημα τους διαφθείρει. Σας λέω και πάλι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμμαχία ομάδων, αλλά αρχών. Δεν θα είναι μόνο οι τρεις ομάδες, αλλά περισσότερες. Όλες όσες θέλουν να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο».

Για τον Κοντονή: «Στηρίξαμε τη διάθεση του Κοντονή να βάλει στο τραπέζι την κουβέντα περί διαφθοράς. Για πολλά μικρά θέματα που έχουν να κάνουν με την τακτική και την στρατηγική. Να πολεμήσει τη διαφθορά. Θα είμαστε μαζί του. Οι προθέσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα. Έχει καθυστερήσει πολύ το πράγμα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Υπάρχουν και οι αθλητικοί δικαστές. Αν εμείς βγάλουμε ανακοίνωση θα τιμωρηθούμε. Εμείς έχουμε ένα περιθώριο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε».

 

Best of internet