Η προαποφασισμένη αποβολή κι η λάθος 11άδα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η προαποφασισμένη αποβολή κι η λάθος 11άδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποβολή του Τζαβέλα κι όχι μόνο…

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την αρθρογραφία από τη Θεσσαλονίκη για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Εντάξει, ξεπερνάω τα περί διαιτησίας, γιατί δεν έχει νόημα…

Στέκομαι στα περί…Τζαβέλα. Και υπάρχουν απ΄ ότι καταλαβαίνω δύο απόψεις.

Η μία λέει ότι ήρθε στο Καραϊσκάκη ακριβώς γι΄αυτό, να προκαλέσει, να αποβληθεί, να το παίξει ήρωας.

Η άλλη λέει ότι η αποβολή του ήταν προαποφασισμένη, δηλαδή πως ό,τι και να γίνονταν θα τον έβγαζε έξω ο διαιτητής.

Την πρώτη εκδοχή δεν την πιστεύω. Παρότι έδινε τέτοια εικόνα, αφού «κατάφερε» και μπήκε σε τέσσερις περιπτώσεις για κάρτες, κίτρινες και κόκκινες, παίρνοντας τελικά δύο κίτρινες για τα (τρία) φάουλ του πάνω στον Πάρντο, ενώ είχε και το κτύπημα πάνω στον Ζντιέλαρ και «αρπάζονταν» και με τον Μιλιβόγεβιτς σε κάθε κόρνερ, με αποκορύφωμα εκεί που αντέδρασε ο Σέρβος.

Αν πιστέψω, όμως, τη δεύτερη εκδοχή, περί προαποφασισμένης αποβολής, έχω την απορία: άμα το ήξεραν, γιατί τον έβαλαν να παίξει; Τι είχαν να κερδίσουν; Απλά για να έχουν να λένε μετά, ξέροντας τι δυνατότητες (δεν) είχαν για θετικό αποτέλεσμα;

Ρε παιδί μου πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη χωρίς τον Τζαβέλα, τον οποίο είχαν κατηγορήσει πως είχε κάνει κο κο κο και είχε κωλώσει να κατέβει στον Πειραιά. Θα μπορούσε να παίξει την Κυριακή ο ΠΑΟΚ με τον Σκόνδρα αριστερό μπακ. Είναι κακός ο Σκόνδρας; Πέρσι με τον Σκόνδρα είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ. Η, ήταν χειρότερος ο Σκόνδρας όταν μπήκε τώρα, μετά την αποβολή του Τζαβέλα; Τον Σκόνδρα τον είδα να βγαίνει και δύο φορές μπροστά-ο Τζαβέλας πέρασε ποτέ την γραμμή της σέντρας;…

Να πω μία γνώμη για τον ΠΑΟΚ όπως εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη: ο Τούντορ υποχρεώθηκε κι έβαλε τον Μπερμπάτοφ μαζί με τον Κλάους, που έδειξαν όσες φορές έπαιξαν μαζί ότι δεν χωράνε στην ίδια ενδεκάδα, και έτσι αφενός μεν έχασε ένα χαφ, αφετέρου έχασε τον Πέλκα, που παίζοντας από τα πλάγια κι όχι από τον άξονα χάθηκε.

Αυτό που έκανε ο Τούντορ με την πρώτη αλλαγή, τον Γκολάσα, έπρεπε να το είχε κάνει από την αρχή του ματς. Ο Γκολάσα (έξοχος στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2) από την στιγμή που μπήκε ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Πήρε την αποβολή του Ζντιέλαρ, είχε πρωτοβουλίες, κράτησε μπάλα, έβγαλε δύο κάθετες φαρμάκι για Σκόνδρα και Μακ. Τι άλλο να έκανε;

Κι αφού ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να έρθει στο Καραϊσκάκη για να κλέψει το ματς κι όχι για να το παίξει, το έξυπνο θα ήταν να έβαζε Σκόνδρα και Κίτσιου από τη δεξιά πλευρά και με σέντερ φορ τον Μακ. Έξω και Κλάους και Μπερμπάτοφ, με τον Μακ στην κόντρα.

Η, έστω με τον Κλάους αριστερά να κυνηγάει τον Ομάρ (για να μην του έλειπε ένας ψηλός στα στημένα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.