Ανακοίνωση ΕΠΟ για τα «ύποπτα» παιχνίδια

Ανακοίνωση ΕΠΟ για τα «ύποπτα» παιχνίδια

Ανακοίνωση ΕΠΟ για τα «ύποπτα» παιχνίδια

Θέση για τα παιχνίδια που ελέγχονται ως ύποπτα, πήρε η ΕΠΟ, που εξέδωσε ανακοίνωση... απάντηση σε αυτή της ΑΕΛ. 

Διευκρινίσεις σχετικά με την συνεργασία που έχει με την εταιρία Sportsradar για τον εντοπισμό ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων, έδωσε μέσα από ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, που απάντησε με αυτόν τον τρόπο και στην θέση της ΑΕΛ σχετικά με το θέμα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Πρόεδρε, Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2016 και προς αποκατάσταση της αλήθειας η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει, για πολλοστή φορά, τα ακόλουθα:

Η εταιρία Sportradar είναι αποκλειστική συνεργάτης της ΟΥΕΦΑ στον τομέα της ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των επίσημων διοργανώσεων των ομοσπονδιών – μελών της ΟΥΕΦΑ και συντάσσει αναφορές – στην αγγλική- στις περιπτώσεις που προκύπτουν ενδείξεις χειραγώγησης, τις οποίες αποστέλλει στην ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ στη συνέχεια τις διαβιβάζει στις κατά περίπτωση εθνικές Ομοσπονδίες μεταξύ των οποίων και η Ε.Π.Ο.

Αμέσως μόλις τις παραλάβει, η ΕΠΟ - χωρίς καμία εξαίρεση - τις διαβιβάζει στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και στον αρμόδιο αθλητικό Εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα μεριμνά άμεσα για την μετάφραση των αναφορών και εν συνεχεία για την αποστολή αυτών προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Όπως είναι γνωστό εξάλλου η ΕΠΟ και η Sportradar συνεργάζονται άμεσα μόνο στον τομέα πρόληψης του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εν λόγω εταιρία παραδίδει για λογαριασμό της ΕΠΟ, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων και στους υπευθύνους άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε ποδοσφαιριστές, ομάδες, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες σε μία προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ».

Best of internet