Ο Μάνταλος έκανε το 11-10 10-11, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και τις απουσίες!

Ο Μάνταλος έκανε το 11-10 10-11, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και τις απουσίες!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Μάνταλος έκανε το 11-10 10-11, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και τις απουσίες!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στον Μάνταλο, που έκανε αυτό που... έπρεπε. Xάρισε κόκκινη στην Ξάνθη και απέβαλε τον Ζέκα, σε μία φάση που στο Καραϊσκάκη ή στην Τούμπα δεν θα έδειχνε κόκκινη. Γράφει για τον Παναθηναϊκό που ήταν κακός και πλήρωσε και τις απουσίες ενόψει Περιστερίου και εξηγεί γιατί ο Κοντονής μετά την 13 πρέπει να... κλείσει και τα επίσημα της Λεωφόρου!

Καμία εντύπωση δεν μου έκανε ο Μάνταλος . Γνωστό εργαλείο χρόνια τώρα , ήταν βέβαιο, ότι θα κάνει αυτά, που έκανε. Πρώτα χάρισε στο 29 την δεύτερη κίτρινη στον Μπαξεβανίδη-που θα έβγαζε και ο Πανόπουλος –οπότε η Ξάνθη θα έπαιζε με 10 γα 60 λεπτά άρα θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Και μετά στο 52 έβγαλε κόκκινη στον Ζέκα σε μία φάση, που όσες φορές και να την δεις δεν καταλαβαίνεις αν ο Ζέκα έχει ρίξει κλωτσιά(όχι η πρώτη που πάει να βρει μπάλα αλλά κλωσάει αέρα) , η όχι στον Σολτάνι(με τον αγκώνα δεν κάνει κάτι που να δικαιολογεί αποβολή).Το πολύ για μένα αυτή η φάση να είναι κίτρινη. Ακόμα, όμως και αν διαφωνείτε κάποιοι να πω για την οικονομία της συζήτησης ναι ήταν κόκκινη. Πέστε μου ανάλογη φάση στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να έχει ένα κρίσιμο ματς κυπέλλου μπροστά του αν ο ίδιος διαιτητής έβγαζε κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Οποιος πει ναι ας κοιταχτεί στον καθρέπτη του, διότι ξέρει ότι λέει ψέμματα. Μην θυμηθώ χειρότερες περιπτώσεις από του Ζέκα με Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτη (αγκωνιές και κλωτσιές μπροστά στον διαιτητή) να μην τμωρούνται ποτέ. Και για να μην λέω μόνο για τον Ολυμπιακό να θυμηθώ και χειρότερες περιπτώσεις από αυτές του Ζέκα, όπως οι αγκωνιές και κλωτσιές του Βίτορ, του Τζαβέλα σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ , που έμειναν ατιμώρητες. Όλα αυτά γιατί τα λέω; Για να μην τρώνε και κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού το παραμύθι που λέγεται ότι «από εδώ και πέρα θα εφαρμόζονται οι κανονισμοί για όλους». Είδαμε ότι ο κανονισμός εφαρμόστηκε μόνο στην Λεωφόρο σε ένα σωρό παιχνίδια στη συνέχεια ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ποτέ δεν διακόπηκε παιχνίδι αν και θα έπρεπε βάση νόμων (δύο φορές σε βάρος του Ολυμπιακού σε Βέροια και Χανιά και μία φορά σε βάρος του Ατρομήτου στο Περιστέρι ) και ο Κοντονής την στιγμή, που γίνονται όργια και δρα όπως γουστάρει η εγκληματική οργάνωση, έχει βάλει στο μάτι τον Παναθηναϊκό και έχει κλείσει την 13. Ο τύπος που όταν ανέλαβε είπε ότι θα πάει κόντρα στην διαφθορά είναι αγκαλιά μαζί της.

Επιστρέφω στο παιχνίδι το οποίο πιστεύω ότι θα είχε άλλη τροπή αν ο Μάνταλος έβγαζε την κόκκινη στον Μπαξεβανίδη ως όφειλε στο 29. Ο Παναθηναϊκός έστω και κακός, όπως ήταν θα έβρισκε τον τρόπο να έβαζε ένα γκολ. Εχω την αίσθηση, όμως, ότι μετά από αυτό που έγινε μετά το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο στο κύπελλο ο Στραματσόνι έκανε το ακριβώς αντίθετο. Αλλαξε την ομάδα και κράτησε κάποιους παίκτες, για να τους έχει φρέσκους στην Τετάρτη. Εγιναν τόσες αλλαγές, που στοίχισαν στην ομοιογένεια της ομάδας. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίναγε από το κέντρο, όπου ο Λαγός δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του Εσιέν. Ο Ζέκα έπαιζε μπροστά από τα στόπερ και πιο μπροστά του ο Λαγός, αφού ο Εσιέν έμεινε εκτός 11αδας , για να είναι πιο φρέσκος στο κύπελλο.

Ο Λαγός δεν μπορεί να δώσει την μπάλα με ευκολία, όπως μπορεί ο Εσιέν και έτσι ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκαριστεί από τον άξονα. Ο μοναδικός μέσος, που μπορούσε να κάνει μία ενέργεια , να δώσει μία πάσα, ο Βιγιαφάνιες είχε χαθεί στο αριστερό άκρο και όταν δύο φορές πέρασε στον άξονα έκανε μία ωραία πάσα στον Κλωναρίδη, που κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και άλλη μία ενέργεια που ….τρέλανε το γήπεδο, δείγμα της κλάσης του. Ακόμα ο Καλτσάς δεξιά δεν ήταν σε καλή βραδιά και ο Κλωναρίδης σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά του Μπέργκ. Επίσης έλειπε ο Μέστο από δεξιά και δεν είχε καμία ανάπτυξη από εκεί η ομάδα συν το ότι ο Μαρινάκης δεν μπορούσε με τίποτα να αντιμετωπίσει τον Νιέτο.Οπότε ο Παναθηναϊκός φαινόταν μπλοκαρισμένος.

Στο δεύτερο ο Στραματσόνι το είδε , πέρασε τον Βιγιαφάνιες στον άξονα , κάτι γινόταν καλύτερα , αλλά ήρθε ο Μάνταλος και απέβαλε τον Ζέκα και από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο να το πάρει η ομάδα, αφού δεν το πίστεψε και οι αλλαγές δεν βοήθησαν, ειδικά η έξοδος του Βιγιαφάνιες. Επίσης πιστεύω ότι η απουσία του Μπουμάλ φάνηκε στο χθεσινό ματς, αφού έχει την εκρηκτικότητα και την ικανότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργεί καταστάσεις.

*Ανεξάρτητα με τον Μάνταλο ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το ματς με τον Πανιώνιο(είχε πολλές ευκαιρίες) στην Λεωφόρο έχει αρχίσει να μην κάνει ευκαιρίες και τέσσερα συνεχόμενα ματς έχει μείνει στο μηδέν. Είναι κάτι που πρέπει να το δει ο Στραματσόνι για τη συνέχεια. Αυτό το 4-2-3-1 δεν φαίνεται λειτουργικό στην Λεωφόρο.

*Ο Μολέδο ήταν απίστευτα καλός μετά από τόσο καιρό , που είχε να παίξει. Ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα , ανίκητος ψηλά , πολύ καλός και στα μαρκαρίσματα του με την μπάλα κάτω, αλλά και καλή τεχνική όταν χρειαστεί.

*Τα λαμόγια κάποιο εργαλείο θα βάλουν και την Τετάρτη, για να αποτελειώσουν τον Παναθηναϊκό, που θα παίξει και χωρίς τον πιο καθοριστικό του παίκτη τον Ζέκα. Ολο αυτό, που έγινε χθες πιστεύω ότι θα συσπειρώσει την ομάδα ενόψει Ατρομήτου.

*Ο Αλαφούζος τα είπε χύμα για την εγκληματική οργάνωση και την κυβέρνηση. Κοντονή μετά την 13 κλείσε και τα …..επίσημα της Λεωφόρου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.