Αλαφούζος: «Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή»

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αλαφούζος: «Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή»

Αλαφούζος: «Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή»

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν έξαλλος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη. Έκανε λόγο για «αποβολή του Ζέκα από ένα μέλος του τωρινού ποδοσφαιρικού συστήματος» και για «ανικανότητα της Κυβέρνησης»!  

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε αρχικά μέσω του επίσημου λογαριασμού του στo twitter για τη διαιτησία του Μάνταλου στο ματς με την Ξάνθη, γράφοντας αρχικά «Στον Μπαξεβανίδη δεν έδειξε κόκκινη ο Μάνταλος...». Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν εκείνος που με δηλώσεις του... πήρε τη σκυτάλη, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και σε αρκετά ακόμα! Από τις βολές του δεν γλίτωσε ούτε η Κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής.

Αναλυτικά:

«Σήμερα αποβλήθηκε ο αρχηγός μας, ο Ζέκα, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα, από ένα μέλος του τωρινού ποδοσφαιρικού συστήματος. Αυτό που συμβαίνουν είναι τραγικά. Έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα, γιατί είναι ένας από τους πιο βασικούς μας παίκτες», τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού.

Ρωτήθηκε στη συνέχεια από ποιον ήταν η εντολή, απαντώντας: «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Η ΕΠΟ σίγουρα συμμετέχει σε αυτήν την ιστορία και άλλοι πολλοί. Εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πέντε ματς του Αστέρα Τρίπολης για τα οποία κατηγορείται ο Αστέρας Τρίπολης ότι τα έχει χειραγωγήσει και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Σφυράνε όλοι αδιάφορα. Υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία συνομιλιών με πακιστανικά τηλέφωνα, στήσιμο παιχνιδιών, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων. Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, υποκριτικά ο Υπουργός βγαίνει και λέει να φύγει η ΕΠΟ, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μόνο τον Παναθηναϊκό έχει τιμωρήσει κλείνοντας τις θύρες. Αυτό εδώ πέρα σήμερα ξεπερνάει τα όρια της ανοχής κάθε ανθρώπου και ρωτάω τον κύριο Κοντονή. Φταίνε οι οπαδοί για τη βία ή ο ίδιος που δεν έχει φροντίσει να λειτουργήσει η δημοκρατία σωστά γιατί είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση να αποδίδεται δικαιοσύνη. Τους έχουμε ψηφίσει για να κυβερνούν και όχι για να σφυρίζουν αδιάφορα και να λένε βλακείες όταν φοβούνται και ζορίζονται.

Σε ερώτηση για το αν είναι σκληρά τα λόγια του είπε; «Τι σκληρά; Αστειεύεστε; Είμαι συγκρατημένος. Αν μίλαγα σκληρά θα έλεγα πολύ χειρότερα. Εσείς τι προτίθεστε να κάνετε; Εγώ τι να κάνω; Εγώ δεν έχω ούτε εξουσία, ούτε είμαι κυβέρνηση. Ούτε νομοθετώ. Ούτε δικαιοσύνη είμαι. Ούτε αστυνομία. Ούτε δέρνουμε, ούτε τραμπουκίζουμε, ούτε ανατινάζουμε φούρνους.

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Ανίκανη να ελέγξει την εκτεταμένη διαφθορά του ποδοσφαίρου. Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή, έχουμε κασέτες, έχουμε αποδείξεις και δεν κάνουν τίποτα... Κάθε τόσο όταν ζορίζονται βγάζουν μία ηλίθια ανακοίνωση μπας και κατευνάσει ο θυμός μας.»

Τέλος, απαντώντας στο αν έχει σκεφτεί να πάρει την ομάδα και να φύγει, είπε: «Θα τους τσακίσουμε όλους. Αυτοί θα φύγουν κάποια στιγμή, όχι εμείς».

Best of internet