Ο Ολυμπιακός τίμησε τα παιδιά της Θύρας 7 (pics & vids)

Ο Ολυμπιακός τίμησε τα παιδιά της Θύρας 7 (pics & vids)

Ο Ολυμπιακός τίμησε τα παιδιά της Θύρας 7 (pics & vids)

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε για ακόμα μία χρονιά τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Αιμοδοσία στην μνήμη των θυμάτων.

Για άλλη μία χρονιά ο Ολυμπιακός απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» με το ετήσιο μνημόσυνο. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ μαζί με παίκτες και τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού ήταν εκεί για να τιμήσουν - μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης - την μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7.

Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό του μπάσκετ, εκπρόσωποι από τα άλλα αγωνιστικά τμήματα αλλά και πολλά παιδιά από τις σχολές του συλλόγου ήταν εκεί. Φυσικά και χιλιάδες οπαδοί της ομάδας, που ποτέ δεν έχουν ξεχάσει την 8η Φεβρουαρίου του 1981. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τον λόγο πήρε η κ. Τουμανίδου, εκπροσωπώντας τις μητέρες όλων των θυμάτων, όπως και το «παρών» που ακουγόταν κάθε φορά που γινόταν η εκφώνηση του κάθε θύματος της Θύρας 7.

Η κα. Τουμανίδου, εμφανώς συγκινημένη, ζήτησε απ’ όλους να σέβονται τις μνήμες των 21 που χάθηκαν, μεταξύ των οποίων και το δικό της παιδί και να μην βρίζουν. Επίσης τόνισε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εγγυώνται πως θα συνεχίσει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων και ζήτησε από προπονητή και παίκτες να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και να αφιερώσουν τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας.
 
Το λόγο πήρε και η κα. Λόλα Νταϊφά κάνοντας ένα flash back σε εκείνη την τραγική ημέρα. Υπήρξε και εκπροσώπηση στις ομιλίες από την Θύρα 7 όπου τονίστηκε ότι οι 21 δεν θα πεθάνουν ποτέ γιατί υπάρχουν εκατομμύρια Ολυμπιακοί που τους θυμούνται και τους «κρατάνε» ζωντανούς.
 
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Στο σημείο μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ, Κώστας Μπαρμπής μίλησε με το γνωστό του προσωπικό στυλ και συγκίνησε άπαντες. Στο μνημείο της Θύρας 7 κατατέθηκαν πάρα πολλά στεφάνια. Εκτός από το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα, τους διοικούντες τις ομάδες και τον Ερασιτέχνη υπήρξαν και στεφάνια από τον Σωκράτη Κόκκαλη, την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, Συνδέσμους του Ολυμπιακού από το εξωτερικό (Στουτγκάρδη, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες κ.τ.λ.), την ΕΠΣ Πειραιά και πολλούς άλλους.
 
Παράλληλα υπήρξε αιμοδοσία στην μνήμη των παιδιών της 7. Έγινε στο μουσείο του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο. Ως γνωστόν οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ θα υπάρξει και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών. Αναμένεται επίσης για ακόμα μία χρονιά στα μάτριξ του γηπέδου να ακουστούν τα ονόματα των θυμάτων και να προβληθεί η ιστορία τους για να ηχήσει ξανά στο φαληρικό γήπεδο το «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».
 
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7
Παναγιώτης Τουμανίδης 14 ετών 
Κώστας Σκλαβούνης 16 ετών 
Ηλίας Παναγούλης 17 ετών 
Γεράσιμος Αμίτσης 18 ετών - οπαδός της ΑΕΚ 
Γιάννης Κανελλόπουλος 18 ετών 
Σπύρος Λεωνιδάκης 18 ετών 
Γιάννης Σπηλιόπουλος 19 ετών 
Νίκος Φίλος 19 ετών 
Γιάννης Διαλυνάς 20 ετών 
Βασίλης Μάχας 20 ετών 
Ευστράτιος Πούπος 20 ετών 
Μιχάλης Κωστόπουλος 21 ετών 
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου 23 ετών 
Σπύρος Ανδριώτης 24 ετών 
Κώστας Καρανικόλας 26 ετών 
Μιχάλης Μάρκου 27 ετών 
Κώστας Μπίλας 28 ετών 
Αναστάσιος Πιτσόλης 30 ετών 
Αντώνης Κουρουπάκης 34 ετών 
Χρήστος Χατζηγεωργίου 34 ετών 
Δημήτρης Αδαμόπουλος 40 ετών 
 
 

Για πάντα στις καρδιές μας. / Forever in our hearts. #olympiacos #NeverForgotten1981

A photo posted by olympiacosfc (@olympiacosfc) on

 

#olympiacos #NeverForgotten1981

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos FC στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

 

Για πάντα στις καρδιές μας. / Forever in our hearts. #olympiacos #NeverForgotten1981

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos FC στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

 

Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7/ Donation in memory of victims of Gate 7 #olympiacos #NeverForgotten1981

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos FC στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Best of internet