Kάζο η Λίβερπουλ, Τότεναμ για κούπα!

Gazzetta team
Kάζο η Λίβερπουλ, Τότεναμ για κούπα!

bet365

Μέχρι το 83' η Λίβερπουλ ήταν στο 2-0 με την Σάντερλαντ, όμως πήρε έναν βαθμό (2-2), αλλά η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Γουότφορντ και συνεχίζει στον δρόμο για τον τίτλο στην Premier League.

Με τον προπονητή της, Γίργκεν Κλοπ, να είναι νοκ-άουτ εξαιτίας σκωληκοειδίτιδας, η Λίβερπουλ παρουσίασε για ακόμα μία φορά το ίδιο άσχημο πρόσωπο και την κλασική έλειψη σταθερότητας που την χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Οι Reds είχαν καλύτερο παίκτη τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που είχε γκολ-ασίστ, όμως κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ σε 6 λεπτά και να δουν το καθαρό προβάδισμά τους να γίνεται γκέλα.

Σε ένα πρώτο μέρος που έχει ήδη ξεχαστεί, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 8' με τον Φαν Ανχολτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Ντέγιαν Λόβρεν, αποχώρησε τραυματίας. Για τους Μέρσεϊσαϊντερς, την καλύτερη ευκαιρία την έχασε ο Αλμπέρτο Μορένο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν την κατοχή μέχρι το 81% όμως ο Μίλνερ, πέρα από τις πολλές πάσες, έχασε την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό με σέντρα που κόπηκε.

Φιρμίνο και Μορένο ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο δεύτερο μέρος, με τον Βραζιλιάνο να κάνει τελικά τη ζημιά στο 59' ύστερα από σέντρα του Ισπανού μπακ από αριστερά (1-0). Οι Reds πάτησαν καλύτερα μετά το γκολ και στο 70' ο Ανταμ Λαλάνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στην κενή εστία ύστερα από όμορφη προσπάθεια και πάσα πάρε-βάλε από τον Φιρμίνο, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους.

Το 2-0 όμως δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Λίβερπουλ τη νίκη. Στο 82' το κακό στήσιμο του τείχους επέτρεψε στον Ανταμ Τζόνσον να εκτελέσει εξαιρετικό φάουλ και να νικήσει τον Μινιολέ και στο 89' ο νεοαποκτηθείς, Καρζί, πέρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Ντεφόε, ο οποίος ρόλαρε στο σώμα του Σακό και εκτέλεσε τον Βέλγο keeper για το τελικό 2-2. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν είδαν τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα τους, αφού αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές των εισιτηρίων της επόμενης χρονιάς.

Γιατί όχι και τίτλο η Τότεναμ
Ηταν λες και έπαιζε μόνη της. Τη στιγμή που η Γουότφορντ δεν είχε ούτε μισή ευκαιρία, η Τότεναμ είχε δημιουργήσει κοτζάμ 23 τέτοιες. Μόνο που γκολ δεν μπορούσε να βάλει. Στην τελική προσπάθεια κάτι γινόταν λάθος. Στο 61' όμως πέρασε στο ματς ο Ντέλε Αλι και τρία λεπτά αργότερα έκανε τέλεια χαμηλή παράλληλη από αριστερά. Στο δεύτερο δοκάρι είχε ανέβει ο δεξιός μπακ, Τρίπιερ, ο οποίος ολομόναχος σημείωσε το παρθενικό γκολ του με τους Spurs στην Premier League. Με αυτό το 1-0 έμειναν οι Λονδρέζοι μέχρι το φινάλε, αλλά τους ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν το τέλειο πλασάρισμα. Πλέον βρίσκονται στην 2η θέση και στο -5 από την κορυφή πήραν το δικαίωμα να κάνουν ακόμα και όνειρα τίτλου.

Ανάσα για Νιούκασλ
Το ματς με την Γουέστ Μπρομ ήταν must win για την Νιούκασλ και τελικά έκανε αυτό που έπρεπε καθώς επικράτησε με 1-0 και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού, έστω για ένα βαθμό, μετά και την ήττα της Νόριτς από την Αστον Βίλα. Πρωταγωνιστής για τις «καρακάξες» ήταν ο Μίτροβιτς, ο οποίος στο 32' με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Το σκορ ήταν δίκαιο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων και η Νιούκασλ διατήρησε και στο δεύτερο 45λεπτο την υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το σουτ του Τάουνσεντ στο 67'. Οπως και να έχει, μια χαρά την έκανε τη δουλειά του και το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα για τη συνέχεια.

Τριάρα εκτός η Εβερτον
Γενικά παίζει επιθετικά, αλλά συνεχώς κάπου χαλάει τη συνταγή της. Αυτή τη φορά όμως η Εβερτον τα έκανε όλα τέλεια και πέρασε με 3-0 από το «Μπριτάνια». Σε αυτό το εμφατικό σκορ έφτασε μετά το εύστοχο πέναλτι του Λουκάκου (12'), ο οποίος έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα (είχε και οριζόντιο δοκάρι). Ακολούθησε η κεφαλιά του Κόλεμαν (28') και ο Λένον (42') που έκανε γκολ μία λάθος πάσα των γηπεδούχων. Η Στόουκ γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της, ενώ η Εβερτον ανέβηκε 7η στο -5 από την 5η θέση του Europa League.

Επιτέλους βαθμός για Πάλας
Η Κρίσταλ Πάλας έβαλε τέλος στο σερί των 5 ηττών στην Premier League χάρη στο 5ο γκολ του Σκοτ Νταν στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ με το 1-1 η Σουόνσι πλέον βρίσκεται στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η απευθείας εκτέλεση φάου του φορμαρισμένου, Γκίλφι Σίγκουρντσον, έβαλε στο 13' μπροστά στο σκορ την ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν (δεν έχει ήττα από τότε που ήρθε σε 3 ματς), όμως ο Νταν ισοφάρισε στο 47' με τελείωμα από κοντά ύστερα από χτύπημα κόρνερ (1-1). Ο Σίγκουρντσον λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στην Σουόνσι με δεύτερο φάουλ αλλά ο Χένεσι απέκρουσε. Οι Swans είναι στην 16η θέση του πίνακα, ενώ η Πάλας από τα ψηλά, πλέον βρίσκεται 12η.

Οσο ζει ελπίζει...
Η υπόθεση παραμονή μόνο εύκολη δεν είναι για την Αστον Βίλα αλλά θα το παλέψει ως το τέλος κι ό,τι βγει. Αυτό το κατάλαβε και η Νόριτς, η οποία έχασε με 2-0 στο «Βίλα Παρκ» και μπήκε στη ζώνη του υποβιβασμού πλέον. Λογικό με βάση την απόδοση τους καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έδειχναν να το θέλουν περισσότερο και άνοιξαν το σκορ την κατάλληλη στιγμή, στο φινάλε του πρώτου μέρους, με την κεφαλιά του Λέσκοτ (1-0). Αυτή ήταν μάλιστα η μόλις... 6η φορά σε 25 αγώνες που η Βίλα κατάφερε να προηγηθεί! Τα πράγματα, πάντως, έγιναν ακόμη καλύτερα για τους γηπεδούχους στην επανάληψη αφού στο 51' ο Αγκμπονλαχόρ υποδέχθηκε σωστά μια βαθιά μπαλιά και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση (2-0). Με λιγότερο άγχος πλέον, η Αστον Βίλα ήλεγξε την κατάσταση στη συνέχεια και πήρε την πρώτη από τις πολλές νίκες που χρειάζεται ώστε να ανατρέψει την κατάσταση και να παραμείνει στην Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα