Η φανέλα με το νούμερο... 13 (pics)

Η φανέλα με το νούμερο... 13 (pics)

Νίκος Ρόλλας
Η φανέλα με το νούμερο... 13 (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr γυρίζει πίσω τον χρόνο και θυμάται τον επεισοδιακό τρόπο που είχε αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 13 που θα φοράει ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Σε μία συμβολική κίνηση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να προσφέρει στον Σεμπάστιαν Λέτο την φανέλα με το 13, που έχει αποσυρθεί από το 2003 προς τιμή των οπαδών του «τριφυλλιού» από την τότε διοίκηση. Μία κίνηση όμως που δεν είχε την επιτυχία που θα περίμεναν οι εμπνευστές της...

Βλέπετε, το καλοκαίρι του 2003 ήταν από τα πιο... θερμά στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, καθώς είχε προηγηθεί το ντέρμπι της Ριζούπολης όπου οι «πράσινοι» είχαν πέσει θύματα της τρομοκρατίας που είχε στηθεί εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-0 και να χάσουν το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος τότε τα είχε βάλει με όλους. Με τους υπεύθυνους διεξαγωγής του παιχνιδιού που ανέχτηκαν τα όσα έγιναν εντός και εκτός γηπέδου, με την ΠΑΕ που άφησε απροστάτευτη την ομάδα, αλλά και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που «λύγισαν» κάτω από τα όσα πρωτόγνωρα είχαν συμβεί σε εκείνο το ματς και ηττήθηκαν σε ένα ματς τίτλου.

Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Οι οπαδοί επισκέπτονται την Παιανία με όχι και τόσο ήρεμες διαθέσεις, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δυσκολεύονται να επισκεφτούν πολυσύχναστα μέρη και οι κινήσεις της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε, γίνονται δεκτές με μεγάλη επιφυλακτικότητα, αν όχι αμφισβήτηση...

Κάπως έτσι λοιπόν και με την πίεση να χτυπάει... κόκκινο, φτάνουμε στο πρώτο εντός έδρας φιλικό της χρονιάς κόντρα στην Βίλεμ στην Λεωφόρο. Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι, καθώς ο κόσμος δεν είχε ξεχάσει τα όσα έζησε εκείνο το απόγευμα στην Ριζούπολη και η διοίκηση, στην προεδρία της οποίας πλέον βρίσκεται ο Αργύρης Μήτσου που αντικατέστησε τον Άγγελο Φιλιππίδη, ψάχνει τρόπο να τον... γλυκάνει, προκειμένου να εξασφαλίσει την ηρεμία.

Η ιδέα που έπεσε στο... τραπέζι, ήταν να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 13 προς τιμή των φιλάθλων της ομάδας. Έτσι, πριν την σέντρα με τους Ολλανδούς οι τρεις αρχηγοί, Κριστόφ Βαζέχα, Άγγελος Μπασινάς και Αντώνης Νικοπολίδης κρατώντας τρεις εμφανίσεις της ομάδας με τον συγκεκριμένο αριθμό, κατευθύνονται προς την Θύρα 13 της Λεωφόρο. Από τα μεγάφωνα ανακοινώνεται η συμβολική κίνηση, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμενε η διοίκηση και η ιδιοκτησία..

Το «πέταλο» της Λεωφόρου... έβραζε με συνθήματα κατά της ΠΑΕ και των ποδοσφαιριστών, ενώ τα πανό που έγραφαν «Εμείς πρωτάθλημα, εσείς;» και «Πρωτάθλημα ή σπίτια σας» επιβεβαίωνε πως η υπομονή του κόσμου είχε πλέον εξαντληθεί. Κανείς όμως δεν περίμενε την κίνηση που θα ακολουθούσε...

Μόλις η τριάδα των ποδοσφαιριστών πέταξε τις φανέλες στον κόσμο, σχεδόν αμέσως τις είδε να επιστρέφονται στον αγωνιστικό χώρο και να μένουν εκεί μέχρι να σηκωθούν από τους πιτσιρικάδες που είχαν αναλάβει χρέη ball boys σε εκείνο το ματς.

Πλέον 13 χρόνια μετά, η φανέλα με το νούμερο 13 μπορεί να γίνει αντικείμενο μίας αληθινής κίνησης και όχι μίας κίνησης που είχε ως στόχο καθαρά και μόνο να «γλυκάνει« καταστάσεις, όπως το 2003. Άλλωστε η πίεση του κόσμου και η αγάπη του προς τον Σεμπάστιαν Λέτο ήταν αυτή που «έσπρωξε» τον Γιάννη Αλαφούζο στο να κινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Αργεντίνου αρτίστα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα