Οι λόγοι του διαζυγίου Φύσσα-Βόκολου με τον Παναθηναϊκό

ΠΩΣ ΦΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΚΟΛΟΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ!

Οι λόγοι του διαζυγίου Φύσσα-Βόκολου με τον Παναθηναϊκό

Διαβάστε στο gazzetta.gr τα «γιατί» που οδήγησαν τον Γιάννη Αλαφούζο στην λύση της συνεργασίας με Φύσσα και Βόκολο. Μένει ως έχει, με απόλυτο αφεντικό τον Στραματσόνι, μέχρι το καλοκαίρι.  

Οι λόγοι του διαζυγίου Φύσσα-Βόκολου με τον Παναθηναϊκό

Η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο μπορεί να έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία στους φίλους του Παναθηναϊκού, ωστόσο, για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά του «τριφυλλιού» ήταν θέμα χρόνου και λίγο πολύ μια αναμενόμενη εξέλιξη. Στο τεχνικό δίδυμο «χρεώνονται» τα παρακάτω από την διοίκηση του συλλόγου:

*Σοβαρά λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, όπως για παράδειγμα το ρίσκο με την απόκτηση του Εσιέν που αγωνίστηκε τέλη Νοεμβρίου. Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2015, όπου υπήρχε πρώτη φορά... πράσινο φως για οικονομικές υπερβάσεις δεν ανέβασαν επίπεδο τον Παναθηναϊκό και οι περισσότεροι νεοφερμένοι δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν ουσιαστικά στο «τριφύλλι».

*Η εικόνα των αποδυτηρίων. Από την φυγή του Νίκου Νταμπίζα και έπειτα και με δεδομένο πως ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορούσε να παίξει τον ρόλο του... κακού μπάτσου, αυτή η ευθύνη έπεσε πρωτίστως τον Λεωνίδα Βόκολο και δευτερευόντως στον Τάκη Φύσσα. Στο εσωτερικού του ποδοσφαιρικού τμήματος παρατηρήθηκαν αρκετές φορές περιστατικά που δεν θα έπρεπε ούτε σαν σκέψη να υπάρχουν, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε μέχρι και την φυγή του «Ολλανδού» και αυτό σίγουρα μέτρησε αρνητικά στην αξιολόγηση των στελεχών από τον Γιάννη Αλαφούζο.

*Μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, τόσο ο Λεωνίδας Βόκολος όσο και ο Τάκης Φύσσας είχαν εισηγηθεί την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου. Από κει και έπειτα, αμφότεροι, έπαψαν να είναι μία «γροθιά» μαζί με τον προπονητή, ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση. Κανένας από τους δύο, το δύσκολο τρίμηνο της αμφισβήτησης του προπονητή, δεν βγήκε δημόσια μπροστά για να τον υπερασπιστεί και να δείξει ομαδικό και συλλογικό πνεύμα.

Βάσει των αποτελεσμάτων, η εισήγηση τους ήταν η σωστή απόφαση, με το πιο σωστό timing, ωστόσο, ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την «θα συνεχίσουμε με τον Αναστασίου» επιλογή του Αλαφούζου δεν άρεσε τον πρόεδρο του «τριφυλλιού».

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, το τέλος είχε διαφανεί εδώ και καιρό από συγκεκριμένα περιστατικά, όπως:

*Ο Γιάννης Αλαφούζος αρχικά έψαχνε μόνος του τον αντικαταστάτη του Αναστασίου. Είχε καταλήξει στον Παούνοβιτς. Τελικά κατέληξε στην πρόταση Στραματσόνι που του έγινε από τον Φύσσα και αυτή ήταν επί της ουσίας η τελευταία σημαντική «παρέμβαση» στο ποδοσφαιρικό τμήμα από το δίδυμο.

*Με την έλευση του Ιταλού, τα μεταγραφικά ήταν σχεδόν αποκλειστικό θέμα συζήτησης του προπονητή με τον πρόεδρο. Βιγιαφάνιες, Μολέντο, Μέστο, Μαμούτε, Εβανζελίστα είναι παίκτες επιλογής του «Στράμα» ενώ ο Αλαφούζος ήταν εκείνος που ήταν πιο «ζεστός» απ' όλους για τον Μπουμάλ και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, καθώς αρκετές φορές κατά το παρελθόν είχε συζητήσει με τον Γιάννη Αναστασίου για αυτές τις δύο περιπτώσεις. Ο Ιταλός έδωσε την έγκριση του και προχώρησαν οι μεταγραφές.

Τόσο ο Φύσσας όσο και ο Βόκολος έχασαν την επιρροή τους στο μεταγραφικό κομμάτι, έχοντας χάσει προηγουμένως την εμπιστοσύνη της διοίκησης για τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Δεν είχαν εμπλοκή ούτε στο διαδικαστικό των μεταγραφών του Γενάρη.

Ιταλική κυριαρχία μέχρι το καλοκαίρι

Από κει και πέρα, και όσον αφορά την επόμενη ημέρα: Ο Αλαφούζος εμπιστεύεται απόλυτα τον Αντρέα Στραματσόνι και δεν βιάζεται να βρει νέο τεχνικό διευθυντή, πορευόμενος με απόλυτες εξουσίες στον Ιταλό προπονητή. Όπως το έκανε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα το καλοκαίρι του 2012. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ δεν θα εξετάσει το επόμενο διάστημα τον αντικαταστάτη ή τους αντικαταστάτες των Φύσσα και Βόκολου. Οι όποιες νέες προσθήκες στο ποδοσφαιρικό τμήμα αναμένεται να γίνουν μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Best of internet