Πέκχαρτ: «Στην ΑΕΚ για Πογιέτ και Champions League»

Πέκχαρτ: «Στην ΑΕΚ για Πογιέτ και Champions League»

Gazzetta team
Πέκχαρτ: «Στην ΑΕΚ για Πογιέτ και Champions League»

bet365

Την πρώτη του συνέντευξη σε ΜΜΕ της Τσεχίας ως παίκτης της ΑΕΚ έδωσε ο Τόμας Πέκχαρτ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Τσέχος φορ μίλησε στην ιστοσελίδα isport.blesk.cz και μίλησε για την υπογραφή του στην Ενωση, τις πρώτες του εντυπώσεις, το ντεμπούτο που μπορεί να γίνει με τον Ηρακλή και αρκετά άλλα...

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέκχαρτ.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

«Είχα άλλες προτάσεις, αλλά όταν έμαθα για την ΑΕΚ, έγινε προτεραιότητα για μένα. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν όλα ή τίποτα, αν θα γίνει… Την τελευταία στιγμή έγινε. Προπονητής είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζω από την Τότεναμ, ο Γκουστάβο Πογιέτ, μιλήσαμε στο τηλέφωνο αρκετές φορές. Μου είπε τα καλύτερα για τη ζωή και το ποδόσφαιρο. Ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω κάπου που έχει θάλασσα κοντά».

– Έπαιζε ρόλο για τη μεταγραφή σου η εμπιστοσύνη του προπονητή;

«Είναι σίγουρο ότι συνέβαλε. Επιπλέον, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παίζει για τίτλους, μπορεί να παίξει στο Champions League ή το Europa League. Αυτοί ήταν οι λόγοι που ήθελα να έρθω. Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω σε μια καλή ομάδα, που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα».

-Την Πέμπτη η ΑΕΚ παίζει για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ηρακλή. Θα παίξεις;

«Ουσιαστικά τη Δευτέρα ήρθα στην Αθήνα, πήρα το εισιτήριο τελευταία στιγμή, ίσως δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Δεν πήρα τίποτα μαζί μου. Σκεφτόμουν ότι μόλις γίνει η μεταγραφή, θα πετάξω πίσω στη Γερμανία, θα πακετάρω τα πάντα και θα επιστρέψω. Ο προπονητής μου είπε να μη το κάνω. Σήμερα, με την ομάδα να πετάει για το παιχνίδι, δεν έχω τίποτα εκτός από το τζιν μου και μια μπλούζα. Ελπίζω να φτάσει η γυναίκα μου εδώ πριν από την αναχώρηση για το ματς, για να έχω τουλάχιστον τα παπούτσια μου».

-Άρα θα παίξεις…

«Μετά την υπογραφή του συμβολαίου μου, πήγαμε για δείπνο με τον προπονητή. Μου είπε ότι δεν ήθελε να πετάξω αμέσως για τη Γερμανία, αλλά να πάω στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσω, πιθανότατα όχι. Αλλά αν δεν με υπολόγιζε καθόλου, δεν θα με έπαιρνε στην αποστολή. Την Κυριακή παίζουμε για το πρωτάθλημα και μετά θα έχουμε λογικά ρεπό για να ταξιδέψω στη Γερμανία. Την επόμενη εβδομάδα, έχουμε το σημαντικότερο ματς, με τον Ολυμπιακό».

-Τι συνέβη στο παρελθόν στην ΑΕΚ;

«Η ομάδα είχε οικονομικά προβλήματα, κατέρρευσε πλήρως και έπεσε στην τρίτη κατηγορία. Όμως, την πήρε νέος ιδιοκτήτης και το κλαμπ γρήγορα επέστρεψε εκεί που ανήκει».

- Είναι πρόβλημα που πηγαίνεις στα μέσα της σεζόν;

«Μερικές φορές είναι καλύτερο να γίνονται τα πράγματα γρήγορα, να μην περιμένεις. Φυσικά, δεν έχω παίξει για αρκετό καιρό, το γνωρίζουν αυτό, αλλά με επέλεξαν για την ομάδα. Ο προπονητής μου είπε ότι θέλει να παίρνει πράγματα από εμένα σταδιακά».

– Σε προβληματίζει ότι έχεις να αγωνιστείς καιρό;

«Δεν έχω παίξει καιρό και αυτό αφήνει μια άσχημη γεύση. Για έναν επιθετικό είναι σημαντικό να πετύχει ένα δυο γκολ. Σου δίνει αυτοπεποίθηση. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και έχω μπροστά μου μια αλλαγή να κάνω. Θα είναι καλό για εμένα ότι η ομάδα παίζει με άλλο τρόπο, πολύ επιθετικά, ελέγχει το παιχνίδι και δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για τους επιθετικούς της».

-Είχες κι άλλες προτάσεις; Ο μάνατζέρ σου είπε ότι αρνήθηκες περισσότερες από πέντε.

«Ήταν ομάδες από την Πολωνία, η Φερεντσβάρος… Ξέρω ότι αυτά είχαν γίνει γνωστά στις εφημερίδες, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα».

-Σε απογοήτευσαν οι προσφορές;

«Σε μια περίπτωση (Λέγκια Γκντανσκ) πήγα εκεί με την σύζυγό μου, πέρασα από ιατρικά τεστ, αλλά είπα να μην το κάνω. Τώρα είμαι χαρούμενος όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Εδώ στην Ελλάδα, είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».

– Η Ελλάδα είναι μια νέα αρχή για σένα. Σκέφτεσαι το Euro;

«Δεν το σκέφτομαι. Για εμένα είναι σημαντικό να ξεκινήσω τη δουλειά εδώ. Όταν ξεκινήσω να παίζω και να βάζω γκολ, θα ήθελα να είμαι και με την εθνική ομάδα. Όμως, τώρα είναι πρόωρο αυτό. Είμαι χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΚ και μπορώ να ξεκινήσω από την αρχή».

-Δεν θεωρείς την μετακόμισή του από την Μπουντεσλίγκα στην Ελλάδα ως μια πτώση για την καριέρα σου;

«Ακριβώς λόγω της ΑΕΚ και τις ευκαιρίες που μου δίνει να παίξω για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, σίγουρα δεν είναι έτσι».

-Υπήρξε προοπτική επιστροφής σου στην Τσεχία;

«Υπήρξαν κάποιες προοπτικές, αλλά όταν ξεκίνησα να δέχομαι προτάσεις από το εξωτερικό, σταμάτησα να το σκέφτομαι. Το εξωτερικό ήταν προτεραιότητα για μένα».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τα επόμενα χρόνια;

«Τώρα είμαι στην Ελλάδα, θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, να παίξω, να σκοράρω. Αν γίνει αυτό, θα είμαι ευτυχισμένος και όλα μπορούν να γίνουν στη συνέχεια. Είμαι ακόμη 26 και έχω πολλά πράγματα μπροστά μου στο ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα